رییس سازمان مدیریت بحران کشور از ساخت منوریل و خوابگاه در مسیر قمرود انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار«حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسماعیل نجار درهفدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس که امروزدر هنرستان دخترانه پاسداران در منطقه 19 تهران برگزار شد، گفت: کشور ما منطقهای حادثهخیز است؛ به طوریکه در دنیا رتبه دهم و در آسیا رتبه چهارم را از این حیث به خود اختصاص دادهایم و هر از چندگاهی نیز شاهد حوادث مختلفی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه باید همواره در مقابل حوادث آماده باشیم، اظهار کرد: اولویت ما برای آمادگی برابر حوادث مراکز جمعیتی است به همین دلیل بازارها، مدارس و ... از اهمیت زیادی برای ما برخوردار هستند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشوربه موضوع برگزاری مانور نیز اشاره کرد و افزود: این مانورها در جای خودش لازم است؛ اما ما باید بنای درستی بسازیم و مقاومت و ایمنی را افزایش دهیم. خوشبختانه در سالهای اخیر مدارس زیادی ساخته شده اما در عین حال مدارس دیگری نیز باید ساخته، بازسازی یا مقاومسازی شوند.
وی با اشاره به کمک چهار میلیارد دلاری رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی برای کمک به مدرسهسازی، اظهارکرد: مردم، دولت و خیرین نیز باید پای کار بیایند و در این زمینه فعالیت کنند.
نجار با اشاره به راهاندازی کمپین مدارس ایمن و تابآور، اظهارکرد: این کمپین که از سوی آموزش و پرورش و دیگر دستگاههای مسئول ایجاد شده کمپین خوبی است و باید به آن توجه شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: در حال حاضر اگرچه اقدامات قابل توجهی در حوزه مدیریت بحران انجام شده اما همچنان در برخی محلات اقدامات زیادی وجود دارد که باید انجام شود و ما در حال حرکت به سمت مطلوب هستیم.
اقدامات انجام شده در حوزه ایمنی تنها 20 درصد نیازمان را برآورده میکند
نجار به مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه ایمنی و مقاومسازی و همچنین آمادگی در برابر حوادث و بلایای طبیعی اشاره کرد و افزود: اقدامات انجام شده گرچه اقدامات مهمی بوده اما شاید تنها حدود 20 درصد از نیازمان را تامین کند و همچنین نیازمند کار و تلاش در بخشهای مختلفیم تا 80 درصد باقیمانده نیز حل شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه آموزش باید در سطوح مردمی و مسئولیتی باشد، خاطرنشان کرد: مردم باید خودشان را ایمن کنند و مسئولین نیز میبایست به وظایف خود عمل کنند. امروز در ژاپن این افراد با ابزار خرد و دانش خود را ایمن کردهاند. ما نیز خرد و دانش را داریم که باید از آن به درستی استفاده کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد که باید حساسیتها نسبت به حوادث و بلایای طبیعی و همچنین موضوع ایمنی به خانهها و بطن جامعه برود و در این بین دانشآموزان تاثیرگذارترین قشر هستند.
بسیاری از بزرگراههای تهران روی مسیل ساخته شدهاند
وی در ادامه به موضوع آمادگی در برابر دیگر حوادث طبیعی نظیر سیل نیز اشاره کرد و افزود: در تهران هفت حوزه آبریز وسیع داریم که در زمان بروز بارندگیها آبها از این نقطه جاری میشوند. بزرگراه امام علی یکی از این نمونههاست که روی مسیل ساخته شده و پیش از بهرهبرداری آن نیز جاری شدن آبهای سطحی در این محور حجم زیادی از شن و ماسه را همراه با خود به این محدوده آورده بود. حال شما تصور کنید که در یک روز پنجشنبه که جمعیت زیادی در حال حرکت به سمت بهشت زهرا یا بازگشت از آن هستند در این بزرگراه حضور دارند، ناگهان بارانی مانند آنچه در سیجان یا ایلام رخ داد شروع به باریدن میکند و ظرف مدت چند دقیقه پیشبینی کنید که چه حادثهای رخ خواهد داد.
نجار به جمعیت تهران در ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و افزود: اوایل انقلاب جمعیت تهران 3.5 میلیون نفر بود. امروز جمعیت ساکن در تهران به 10 میلیون تن رسیده و 4.5 میلیون نفر نیز جمعیت غیرساکن هستند که روزها در این شهر تردد میکنند این یعنی ما در طول 36 سال برای شش میلیون نفر ایجاد مسکن کردهایم. حال با توجه به عمر مفید بنا چرا باید نسبت به ایمنی ساختمانهایمان نگران باشیم، اینها نشان میدهد که ما اقدامات لازم و استانداردی را انجام ندادیم و از ابزار و مصالح استاندارد و همچنین کارگر ماهر استفاده نکردهایم.
انتقاد از ساخت منوریل روی مسیل قمرود
وی ادامه داد: نمیتوانیم به گسل بگوییم تکان نخور چرا که ما اینجا خانهسازی کردهایم. ما نمیتوانیم بیاییم و روی مسیل قمرود منوریل، خوابگاه و پارکینگ بسازیم و بعد هم بگوییم که انشاءالله سیل نمیآید. نباید مسیلها و حریمهای طبیعت را دستکاری کنیم.
به گزارش ایسنا، در مانور امروز دانش آموزان این مدارس سناریوی امدادرسانی در شرایط زلزله را تمرین کردند و در قالب گروههای امدادی به مجروحان فرضی حادثه امدادرسانی کردند.
انتهای پیام
نظرات