عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برای برخی نمایندههای حاضر در مجلس حضور دوباره در بهارستان یک الزام بی چون و چرا است.
احمد بخشایش اردستانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، درباره لایحه شفافسازی منابع مالی و هزینههای انتخاباتی داوطلبان اظهار کرد: تصویب یکفوریت لایحه شفافسازی منابع مالی و هزینههای انتخاباتی خود نشاندهنده این حقیقت است که این لایحه به این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان نخواهد رسید به عبارتی مجلس با این حرکت خود به جامعه اینگونه القاء کرد که نهتنها با نظارتهای بیشتر بر عملکرد نامزدهای احتمالی مخالف نیست بلکه از آن استقبال نیز میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه حضور در انتخابات با میزان زر و زور و قدرت آنها رابطه مستقیم دارد، گفت: بهخصوص برای افرادی که چندمین حضور خود را در مجلس شورای اسلامی تجربه میکنند حضور در مجلس با میزان پولی که در راه تبلیغات انتخاباتی خرج میکنند رابطه مستقیم دارد؛ این مسأله نهتنها برای یک قشر خاص بلکه درباره همه اقشار متقاضی شرکت در انتخابات از جمله روحانیون و وکلا نیز صدق میکند .
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که متوسط هزینههای انتخاباتی برای نامزدهای شرکت کننده در انتخابات چه میزان است، خاطرنشان کرد: برای نامزدهای شهرستانی که قصد حضور مجدد در مجلس شوراس اسلامی را دارند این هزینه گاه تا 60 میلیون تومان نیز میرسد در حالی که همین نماینده در دور اول با کمتر از 15 میلیون نیز میتواند به بدنه مجلس راه یابد.
بخشایش در توضیح علت این اختلاف هزینه برای دورهای نخست و بعدی ادامه داد: مردم ایران به صورت کلی به سمت مادیات گرایش دارند؛ در دور نخست یک نماینده میتواند از طریق بیان عقاید، نظرات و ایدئولوژیهای خاص آرای مردم حوزه انتخابیه خود را جلب کند اما برای دورهای بعدی افراد هر چه قدر پول بیشتری خرج کنند در رأی آوری موفق تر خواهند بود.
وی با اشاره به نامزدهایی که برای حضور در مجلس گاه تا میلیاردها تومان هزینه میکنند، تصریح کرد: برای برخی نمایندههای حاضر در مجلس حضور دوباره آنها یک الزام بی چون و چرا است؛ آنها به حضور دوباره در مجلس و پیگیریهای لابیگریهای خود در حوزههای مختلف علاقه مند هستند و از این که نام آنها در سایتها و روزنامههای دیداری یا شنیداری برده شده و از این طریق به شهرت برسند خوششان میآید بنابراین برای رسیدن به این پست از همه توان و نیرو استفاده میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با اشاره نظارت استصوابی شورای نگهبان در امر شفافیت مالی نامزدهای انتخاباتی اظهار کرد: آن دسته از افرادی که موضوع پولهای دریافتی تعدادی از نمایندگان از آقای رحیمی را مطرح میکنند باید این مسأله را مورد توجه قرار دهند که رقم کل پولهای پرداختی معاون رییس جمهور سابق به نمایندگان مجلس هفتم یک میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است، سهم هر کدام از تقسیم این عدد به 280 نماینده وقت چیزی در حدود پنج یا شش میلیون تومان میشود که در برابر هزینههای میلیونی و میلیاردی برخی نمایندگان رقم قابل چشمپوشی است.
بخشایش نظارت بر هزینههای انتخاباتی نامزدها را با ماهیت، نوع و وسعت اثر انتخابات مرتبط دانست و اظهار کرد: به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری نفرات اول و دوم به دلیل استفاده از امکانات صدا و سیما خرج چندانی نمیکنند، در انتخابات خبرگان نیز تعداد افراد شرکت کننده به دلیل وجود شروط مخصوص اندک و پروسه انتخاب شدن نیز چندان پیچیده نیست اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی تعداد نامزدهای انتخاباتی بسیار زیاد است و استفاده از امکانات دولتی به آن شکل نیز نه ممکن است و نه پر مخاطب بنابراین نامزدهای متقاضی شرکت در این انتخابات ترجیح میدهند به صورت چهره به چهره تبلیغات خود را دنبال کنند.
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص انجام حرکات خارج عرف و افراطی توسط برخی نمایندگان مجلس گفت: نباید چنین حرکات فردی را گروهی خواند؛ این در حالی است که مسأله استعفا در مجلس شورای اسلامی بدون سابقه هم نیست . به هر حال اگر معترضی سخنان خود را مطرح کند و آقای لاریجانی نیز بشنود، آسمان به زمین نمیرسد؛ ایشان در مواردی بسیار سخت میگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تکذیب سخنان یکی از نمایندگان مجلس که مجلس را غیر اسلامی دانسته بود، تصریح کرد: با این گفته به شدت مخالفم؛ مجلس اتفاقاً بسیار اسلامی، اصول گرا، انقلابی و مطابق نظر ولایت است که از قضا با دولت نیز همکاری بسیار خوبی دارد به طوری که به یاد نداریم مجلسی تا این حد هماهنگ با دولتی رفتار کرده باشد.
انتهای پیام
نظرات