• شنبه / ۷ آذر ۱۳۹۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: یادداشت
  • کد خبر: 94090704313
  • خبرنگار : 71245

آقای مرتضوی، زیارت قبول

آقای مرتضوی، زیارت قبول

حسام‌الدین قاموس مقدم - کارشناس ارشد حقوق جزا و دبیر تحریریه ایسنا

حسام‌الدین قاموس مقدم - کارشناس ارشد حقوق جزا و دبیر تحریریه ایسنا

در رسانه‌ها آمد که آقای سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران و مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی برای حضور در مراسم اربعین، تهران را به مقصد نجف اشرف ترک کردند و از آنجا به کربلای معلی می‌روند.

پرونده جنایت کهریزک و پرونده تامین اجتماعی از جمله پرونده‌هایی هستند که آقای مرتضوی متهم اصلی آنها بوده‌اند. ایشان در پی رسیدگی به پرونده مرگ سه تن از بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات سال ٨٨ در بازداشتگاه کهریزک به انفصال دائم از خدمات قضایی و انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم شدند. در پرونده تامین اجتماعی نیز که مربوط به تخلفات مالی است و شاکی خصوصی دارد، ایشان همچنان متهم هستند و پرونده به نتیجه نرسیده است.

موضوع این نوشتار، حواشی مرتبط با اقدامات آقای مرتضوی از دوران ریاست ایشان بر دادگاه مطبوعات و گزارش تحقیق و تفحص مجلس پیرامون فروش سوالات کنکور گرفته تا جنایت کهریزک، همکاری با بابک زنجانی و قول شرف برای استعفا از ریاست سازمان تامین اجتماعی و عمل نکردن به آن نیست که البته همه این موارد، استعداد و ظرفیت بازخوانی و واکاوی را دارد. بلکه در این وجیزه، فقط نفس خروج آقای مرتضوی از کشور مد نظر است که دو وجه دارد؛ اولی به دستگاه قضایی بازمی‌گردد و دومی به محکمه وجدان آقای مرتضوی.

ایشان در بخشی از پرونده تامین اجتماعی به یک سال حبس که شش ماه آن تعلیقی است و رد مال مربوط به دریافت حقوق شش ماه سرپرستی بر سازمان تامین اجتماعی محکوم شده‌اند و در بخش دیگر پرونده نیز همچنان به عنوان متهم در حال رفت و آمد به دادگاه هستند.

بند «ث» ماده ٢٤٧ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ١٣٩٢ قرار ممنوع‌الخروجی را برای برخی متهمان پیش‌بینی کرده است. اگرچه مقام قضایی به موجب قانون در صدور چنین قراری «مخیر» است و «ملزم» نیست اما صدور قرار ممنوع‌الخروجی برای فردی که به حبس و رد مال با مبلغ بالا محکوم شده و به واسطه تخلفات مالی در موضع اتهام قرار دارد، چندان واجد ایراد و اشکال و برخلاف قانون به نظر نمی‌رسد.

وقتی سایر افراد جامعه با جایگاهی به مراتب پایین‌تر و شخصیتی ناشناخته‌تر از آقای مرتضوی در قبال جرایم و اتهاماتی به مراتب کوچک‌تر با برخوردهای قضایی شدیدتر از جمله همین ممنوعیت خروج از کشور یا قرارهای وثیقه سنگین و حتی بازداشت موقت مواجه می‌شوند - که البته قطعا متناسب با اتهامات آنان است - خروج فردی از کشور که چندین محکومیت و اتهام در پرونده‌های متعدد قضایی خود دارد، احساس خوبی را به جامعه تزریق نمی‌کند. ارتکاب جرم از سوی افراد عادی، بد است و قطعا از سوی افرادی که در مناصب حکومتی حضور دارند، بدتر و بر همین اساس افکار عمومی در مورد دولتمردان انتظار برخورد شدیدتری دارد.

اما در مورد محکمه وجدان آقای مرتضوی. قدیم‌ها رسم بود که وقتی کسی می‌خواست به سفری زیارتی برود، از دوست و آشنا حلالیت می‌طلبید و اگر حق‌الناسی بر گردن داشت تلاش می‌کرد که پیش از عزیمت به سفر، آن حق را ادا کند و به اصطلاح، سبکبار به سفر معنوی برود. احتمالا هنوز هم رسم باشد.

کاش وقتی چشمان آقای مرتضوی توفیق تماشای مزار نورانی حضرت علی‌اکبر (ع) را می‌یابد، تصویر خانواده‌های روح‌الامینی، جوادی‌فر و کامرانی را به یاد بیاورند که هنوز هم بعد از گذشت 6 سال، هر بار که نگاهشان به لبخند‌ قاب‌شده فرزندشان می‌افتد، جگرشان می‌سوزد.

کاش وقتی آقای مرتضوی در بین‌الحرمین قدم می‌زنند، یادشان بیاید که عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر کار دولت احمدی‌نژاد در یکشنبه سیاه مجلس، قربانی شد و آبروهایی بازیچه قرار گرفت.

کاش وقتی آقای مرتضوی به زیارت حرم علمدار بی‌دست می‌روند، زخم دستان پینه‌بسته کارگرانی را به یاد آورند که از بام تا شام عرق جبین می‌ریزند و آخر ماه پیش خانواده‌هایشان عرق شرم و سازمان تامین اجتماعی از ذره ذره حقوق ناچیز آنان سر پاست.

با تمام این اوصاف، آرزوی قلبی نگارنده، قبولی زیارت آقای مرتضوی در محضر داور یگانه و قطعا آرزوی شکات، بازگشت ایشان به کشور در نهایت صحت و سلامت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۴:۰۲

دست مريزاد به اين مطلب که به حق درست و بجا در سايت ايسنا قرار گرفته و دست مريزاد به نگارنده مطلب

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۳ ۰۹:۵۰

فتنه‌ها بيش از اين انشا بلدند

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۱:۵۷

خوبيش اينه که نويسنده اين مطلب انگ فتنه متنه بهش نميچسبه. برو اسمشو تو گوگل سرچ کن ميفهمي

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۴:۱۰

آفرين به دبير وظيفه شناس. انشاءالله هميشه زير سايه لطف علمدار کربلا مانند الان، راستين و درستکار باشيد

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۴:۱۱

آقاي مرتضوي شما را به خدا واگذار کرديم.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۴:۱۱

تو برو سفر سلامت. غم ما نخور عزيزم، کلاهو مي‌گذاريم بالاتر!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۵:۵۱

قربون برم خدا رو، يک بام و دو هوا رو ....

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۶:۱۲

آقاي مقدم دستمريزاد عالي بود

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۶:۴۹

درود بر شما و اين مطلب زيبا و بجا

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۸:۳۶

کاش وقتي چشمان آقاي مرتضوي توفيق تماشاي مزار نوراني حضرت علي‌اکبر (ع) را مي‌يابد، تصوير خانواده‌هاي روح‌الاميني، جوادي‌فر و کامراني را به ياد بياورند که هنوز هم بعد از گذشت 6 سال، هر بار که نگاهشان به لبخند‌ قاب‌شده فرزندشان مي‌افتد، جگرشان مي‌سوزد.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۸:۳۶

کاش وقتي آقاي مرتضوي به زيارت حرم علمدار بي‌دست مي‌روند، زخم دستان پينه‌بسته کارگراني را به ياد آورند که از بام تا شام عرق جبين مي‌ريزند و آخر ماه پيش خانواده‌هايشان عرق شرم و سازمان تامين اجتماعي از ذره ذره حقوق ناچيز آنان سر پاست.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۱:۱۴

عااالي بود آقاا عالي! فقط موندم چه جوري اجازه انتشار دادن! بازم آفرين به ايسنا و مديرانش كه هنوز وجدان دارند و صداي مردمن ...

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۸:۲۵

ممنونم از مطلبتون ...عالي بود حرف دل ما رو زدي

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۴:۵۰

آرزوي توفيق و طول عمر قلم تاثيرگذار شما را داريم.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۷:۳۶

درود به ايسنا

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۰۰:۱۷

درود به نويسنده و ايسنا

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۲:۳۱

فکر ميکنيد ديگر دوستاني که تاکنون بر صندلي رياست تامين اجتماعي تکيه زدند بهتر از او بودند؟ يادمان باشد در زماني که ايران جولانگاه اصلاح‌طلبان بود ايشان مانند سد آهنين جلوشان ايستاد. در فتنه 88 اگر چه مسئله کهريزک اشتباه بود اما چه کسي مي‌تواند بگويد در آن شرايط اگر من بودم عدالت علي را اجرا ميکردم؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۲:۳۴

سلام. به واسطه آشنايي که دارم گويا شما چند مدتي دبير حقوقي ايسنا بوده‌ايد؟ چرا آن زمان يادداشتي در مورد مرتضوي ننوشتيد؟ حالا که مرتضوي هيچ‌کاره است شما هم زبانانتان باز شده است؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۴:۵۹

من نويسنده اين مطلبو ميشناسم. مواضعش از قديم همين بوده. اين سوالو بايد از مسئولاي ايسنا پرسيد که البته نميشه چون اين خبرگزاري هر دو سال يه بار مديرعامل عوض ميکنه.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۲۲

خبرگان وکارشناسان دلسوز مردم و نظام بايد بررسي کنند

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۳:۰۵

چرا ايشان را مانند زنجاني بازداشت نكردن؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۰:۳۳

ظاهرا عدالت فقط براي افراد ضعيف اجرايي مي شود!

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۰۴:۲۲

عدالت كيلويى چند؟