• سه‌شنبه / ۳ آذر ۱۳۹۴ / ۰۷:۲۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 94090301652
  • منبع : نمایندگی زنجان

پوسیدگی گل‌گاه، مهم‌ترین عامل گل‌ریزی در گوجه‌فرنگی

پوسیدگی گل‌گاه، مهم‌ترین عامل گل‌ریزی در گوجه‌فرنگی

ایسنا/زنجان یک گلخانه‌دار گفت: پوسیدگی گل‌گاه که ناشی از کمبود کلسیم است، مهم‌ترین عامل در گل‌ریزی گوجه‌فرنگی محسوب می‌شود.

یک گلخانه‌دار گفت: پوسیدگی گل‌گاه که ناشی از کمبود کلسیم است، مهم‌ترین عامل در گل‌ریزی گوجه‌فرنگی محسوب می‌شود.

«محمد اکبری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزار دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: گل‌ریزی در گوجه‌فرنگی مشکلی است که بسیاری از گلخانه‌داران در سراسر کشور را درگیر خود کرده و متأسفانه موجب می‌شود کشاورزان پس از مدتی از کشت گوجه‌فرنگی در گلخانه سر باز بزنند. این در حالی است که پوسیدگی گل‌گاه مهم‌ترین عامل اختلال مذکور به‌شمار می‌رود که بر اثر آن ته میوه صاف و قهوه‌ای شده و کم‌کم سیاه می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: علائم پوسیدگی گل‌گاه، زردی محل اتصال گل به خوشه و ریزش آن است. در واقع این بیماری به آرامی اتفاق می‌افتد و به محض وقوع پوسیدگی و تشخیص آن، باید برگ گیاه با کلسیم تغذیه شود، چون در غیر این صورت گلریزی شدت یافته و زمینه را برای خسارت‌های جبران‌ناپذیر فراهم می‌کند.

وی افزود: در صورتی که آب یا خاک مورد استفاده نیز خاصیت بازی و یا شوری زیادی داشته باشد موجب گلریزی می‌شود. در این راستا، در شرایطی که EC خاک بالا باشد می‌توان با آبشور کردن مشکل را برطرف کرد. هم‌چنین استفاده از اسیدهای مختلف راهکار کاهش PH بوده و در صورتی که آب مصرفی نیز دارای EC بالایی باشد فقط با استفاده از دستگاه آب شیرین‌کن می‌توان این مسأله را برطرف کرد، اما از آن‌جایی که این کار به هزینه زیادی نیاز دارد در واقعیت برای مقابله با شوری آب هیچ راه‌حلی وجود ندارد.

اکبری تصریح کرد: علاوه‌بر این، راه کاهش PH بالای آب نیز استفاده از اسید است که آن هم بخاطر بالا بودن هزینه چندان مقرون به صرف نیست. البته مسمومیت‌های ناشی از محلول‌پاشی و تغذیه ریشه‌ای با دز بالا و سم‌پاشی برگ و ریشه با دز بالا نیز می‌تواند باعث ریزش گل گوجه‌فرنگی شود.

این کارشناس خاطرنشان کرد: مسمومیت را می‌توان با افزایش رطوبت نسبی، آبیاری، کاهش دما(تا 2 درجه) و توقف تغذیه (سم‌پاشی) برطرف کرد. این در حالی است که کمبود عناصر غذایی علی‌الخصوص کمبود آهن، بر و پتاسیم و حشراتی هم‌چون مگس سفید هم در موارد معدودی می‌تواند باعث گلریزی در گوجه‌فرنگی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha