• شنبه / ۳۰ آبان ۱۳۹۴ / ۰۲:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94083017753
  • خبرنگار : 30057

ساخت پهپاد شناسایی با قابلیت یک ساعت پرواز مداوم در کشور

ساخت پهپاد شناسایی با قابلیت یک ساعت پرواز مداوم در کشور

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف همزمان با عرضه پهپاد «هدهد 3» با قابلیت پرواز مداوم 53 دقیقه با هر بار شارژ باتری، دوربینی برای تصویربرداری با این پهپاد ساخته‌اند که با پایدار کردن حرکات پهپاد قادر به تهیه تصاویر بدون لرزش است.

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف همزمان با عرضه پهپاد «هدهد 3» با قابلیت پرواز مداوم 53 دقیقه با هر بار شارژ باتری، دوربینی برای تصویربرداری با این پهپاد ساخته‌اند که با پایدار کردن حرکات پهپاد قادر به تهیه تصاویر بدون لرزش است.

مصطفی حسن پناه، سخنگوی شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا اظهار کرد: «هد‌هد 3» یک مولتی‌روتر بدون سرنشین الکتریکی است که قادر است بدون نیاز به باند حتی از روی دست عملیات را انجام دهد. این پرنده بیش از 53 دقیقه مداومت پرواز دارد و به گونه‌ای طراحی شده که کم صدا است. این پرنده قابلیت تعمیرپذیری آسان را هم دارد.

وی با بیان این که وزن این پرنده حدود 12 کیلوگرم است، اظهار داشت: این پهپاد عمود پرواز قادر است که در مدت 29 دقیقه با سه کیلوگرم محموله حرکت کند.

حسن پناه گفت: در مواقع اضطراری می‌توان از این پهپاد برای ارسال محموله‌های سبک مانند سرم عقرب و مار گزیدگی استفاده کرد.

وی حداکثر سرعت این پهپاد بدون سرنشین را 70 کیلومتر بر ساعت عنوان و اضافه کرد: برد مخابراتی این پهپاد 10 کیلومتر است و ساخت نمونه‌های پیشرفته‌تر این پهپاد با برد بیشتر در دستور کار این شرکت قرار دارد.

حسن‌پناه ادامه داد: این پهپاد در شرایط آب و هوایی باران و برف و ریزگردهای سبک می‌تواند پرواز کند و امیدواریم در نسخه‌های آینده این پهپاد بتوانیم پهپادهایی برای پرواز در همه شرایط آب و هوایی عرضه کنیم.

حسن پناه خاطرنشان کرد: از دیگر دستاوردهای جدید این شرکت، «محموله شناسایی و دیده‌بانی 1» است که قادر است حرکات پرنده را حول هر سه محور پن، رول و پیچ، پایدار کرده و تصاویر بدون لرزش از مناطق مورد نظر برداشت کند. این سامانه قابلیت کنترل میزان زوم و راستا در هر سه محور و ارسال تمامی داده‌ها و زوایای خود به ایستگاه زمینی را دارد.

به گفته وی، این محموله اپتیکی امکان عکسبرداری 16 مگاپیکسل و فیلمبرداری به صورت فول اچ‌ دی حتی در نور کم را برای اپراتور فراهم می‌کند. 48 برابر زوم بدون افت کیفیت از دیگر قابلیت‌های این محموله اپتیکی است.

وی با بیان این که این محموله دوربینی برای مقاصد شناسایی و دیده بانی، پایش خطوط انتقال نفت و گاز، حفاظت از محیط زیست و تصویربرداری هوایی طراحی و ساخته شده خاطرنشان کرد: پرنده بدون سرنشین الکتریکی هدهد 3 با استفاده از این محموله قادر خواهد بود ماموریتهای محوله را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۸:۰۶

آيا اين اتلاف پول و انرژي نيست که وسيله‌اي توليد شود که انواع پيشرفته آن قبلا توليد شده و در بازار بفروش ميرسد؟ چرا به دنبال ساخت روبات مين جمع‌کن که مورد نياز است نميروند؟