در حال حاضر علاوه بر اینکه چند کشور اروپایی مانند اسپانیا و بلغارستان در حال کشت انبوه این محصولات هستند، بیش از شصت و پنج محصول تراریخته نیز در اتحادیه اروپایی مجوز مصرف دریافت کرده اند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر تئو پرینس، استاد دانشگاه واخنینگن هلند که در نشست بینالمللی "ارزیابی و بازنگری مقررات ایمنی زیستی" در آنکارا سخن میگفت خاطرنشان کرد: 45 مورد از این محصولات دارای یک تراژن (ژن خارجی) هستند و حدود 20 مورد دیگر دارای دو یا چند ژن خارجی هستند که با استفاده از روشهای سنتی اصلاح نباتات تلاقی داده شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه مخالفتهای مطرح شده در اروپا جنبه علمی و سلامتی و ایمنی ندارند و منحصرا دارای خاستگاه سیاسی هستند، ممنوعیت کشت یا استفاده از محصولات تراریخته در اروپا را "دروغ بزرگ" عنوان کرد و افزود: وقتی در اروپا آستانه پذیرش 0.9 درصد عنوان شده است، مفهومش این است که مصرف و فروش این نوع محصولات تراریخته در اروپا کاملا قانونی و آزاد است. اما اگر مقدار آنها در یک محموله و یک بسته بیش از 0.9 درصد باشد باید آن را برچسبگذاری کنند که کاری فوقالعاده گران و هزینهبر است.
دکتر بهزاد قرهیاضی، رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران نیز یکی از سخنرانان این میزگرد بود که با تاکید بر اهمیت علم و فناوری در کلام مقام معظم رهبری حمایت رهبری و دولت ایران از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک را در منطقه منحصر به فرد دانست و از رها سازی قریبالوقوع پنبه تراریخته درکشور خبر داد.
انتهای پیام
نظرات