• شنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94082313466

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو:

40 درصد درآمد خانوارهای ایرانی صرف غذا می شود

40 درصد درآمد خانوارهای ایرانی صرف غذا می شود

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: براساس آمار حدود 800 میلیون نفر در جهان از گرسنگی ظاهری و بالغ بر دو میلیارد نفر از گرسنگی پنهان رنج می‌برند که این امر خود دلیلی بر توجه ویژه به بحث غذا و افزایش کیفیت مواد غذایی است.

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: براساس آمار حدود 800 میلیون نفر در جهان از گرسنگی ظاهری و بالغ بر دو میلیارد نفر از گرسنگی پنهان رنج می‌برند که این امر خود دلیلی بر توجه ویژه به بحث غذا و افزایش کیفیت مواد غذایی است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر هدایت حسینی در همایش صنایع غذایی - بررسی ارتباط بین صنعت و غذا و روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه - که در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در ایران تولید مواد اولیه غذایی در حوزه‌های دریایی، کشاورزی و دامی شرایط مطلوبی دارد. حدود 50 میلیون هکتار زمین زراعی مناسب در ایران وجود دارد که 20 میلیون هکتار از آن در حال حاضر زیرکشت است و سالانه 100 میلیون تن مواد اولیه غذایی تولید می‌شود.

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: مشکل ما در فرآوری مواد اولیه غذایی است، فرآوری درست و مناسب موجب افزایش ارزش ماده غذایی و کاهش ضایعات آن و در نهایت بالارفتن ارزش افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه فرآوری مواد غذایی و سالم سازی آن از مهمترین وظایف متخصصین صنایع غذایی است، اضافه کرد: امروز مردم به سلامت ماده غذایی اهمیت ویژه‌ای می‌دهند و این فرصت خوبی را برای تولید غذای سالم و با کیفیت ایجاد کرده است.

حسینی اظهار کرد: تولید مواد غذایی با کیفت و سودمند تنها توسط یک حوزه صورت نخواهد گرفت، بلکه نیازمند زنجیره‌ای شامل تولید کننده، حمل و نقل آن، شرایط نگهداری، افزایش کیفیت و فرآوری است و لازمه اصلی آن تأمین اصول فنی و بهداشتی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر الگوی زندگی مردم و کم تحرک شدن آنها، تولید غذاهای فراسودمند در دستور کار اکثر کشورها قرار گرفته است؛ غذاهایی که در عین حفظ طعم، رنگ و بوی قابل قبول از ارزش غذایی بالا و سلامت کاملی برخوردار بوده، همچنین باعث ارتقای سلامت مصرف کننده نیز شوند.

حسینی با بیان اینکه در کشور حدود 12 هزار واحد تولید کننده مواد غذایی وجود دارد، تصریح کرد: معتقدم درحوزه تولید مواد غذایی و صنایع غذایی نیازمند حضور فعال متخصصین این عرصه در محورهای گوناگونی نظیر نگاه سلامت محور به مواد غذایی، نوآوری در تولید و علم محور شدن در حوزه صنایع غذایی هستیم.

مهندس علیرضا مروت پور، دبیر انجمن نان‌های ماشینی ایران نیز در همایش صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد گفت: از سال 1379 فعالیت در صنعت نان را شروع کردم، در اوایل بسیار کار دشوار بود، زیرا در آن زمان هیچ‌گونه بسته بندی در نان صورت نمی‌گرفت و غالب نان تولیدی را نان‌های سنتی تشکیل می‌دادند که با سعی و تلاش و همکاری همکاران جوانی نظیر شما دانشجویان توانستیم مسیر موفقیت را طی کنیم.

وی با بیان اینکه کار تولیدی بسیار سخت و دشوار است و با مشکلات فراوانی روبرو است، افزود: هرگاه با ایمان، اعتقاد، امید، کوشش و صداقت فعالیتی را آغاز کنید، بدون شک به موفقیت دست خواهید یافت.

38 تا 40 درصد اقتصاد در هر خانواده به سبد غذایی خانواده اختصاص دارد

مهندس محمدرضا شافعی‌نیا، دبیر انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه بحث خوراک مردم موضوعی اساسی و مهم است، گفت: تولید مواد و محصولات غذایی نیازمند زنجیره تولید از ابتدای فرایند تولید مواد اولیه تا تولید محصول غذایی است و باید همخوانی مناسبی در این زنجیره وجود داشته باشد، نبود این زنجیره باعث کاهش کیفیت محصولات خواهد شد.

وی ادامه داد: فرآوری مواد غذایی از مهمترین بخش‌های تولید محصولات غذایی است که اگر به خوبی صورت گیرد، به افزایش ارزش افزوده، سلامت و کیفیت و کاهش قیمت تمام شده منجر می‌شود.

شافعی‌نیا با بیان اینکه بر اساس آمار بانک مرکزی 38 تا 40 درصد اقتصاد در هر خانواده به سبد غذایی خانواده اختصاص دارد، اضافه کرد: این آمار نشان دهنده اهمیت غذا در هر خانواده است، بنابراین تهیه و تولید غذای سالم و با کیفیت وظیفه مهمی است که بر عهده دست اندرکاران این صنعت قرار دارد.

به طور میانگین در خانواده‌های ایرانی روزانه 320 گرم نان مصرف می‌شود

دکتر سید مهدی سیدین، عضو هیات علمی دانشکده صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد نیز در این همایش گفت: نان یکی از مهمترین و کاملترین مواد غذایی مورد مصرف مردم است. بر اساس آمار منتشره از فائو حدود 70 درصد انرژی غذایی در کشورهای خاورمیانه را نان تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه در ایران روزانه به طور میانگین 320 گرم نان توسط هر خانواده ایرانی مصرف می‌شود، افزود: تولید نان به روش صنعتی مزایایی نظیر رعایت بیشتر موازین بهداشتی، ارزش غذایی بالاتر به دلیل زمان پخت بیشتر و قرار نگرفتن در برابر حرارت مستقیم، مدت زمان نگهداری بیشتر، اتلاف انرژی کمتر است؛ در مقابل نان سنتی به دلیل لقمه پذیر بودن و ذائقه آن است که مردم تمایل به استفاده از آن دارند.

دکتر مهرداد قوامی، رئیس دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات نیز در این همایش با بیان اینکه در حال حاضر 19 استاد تمام وقت، 11 استاد نیمه وقت در این دانشکده مشغول به فعالیت هستند، گفت: 1615 دانشجو در مقطع کارشناسی و 571 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 56 دانشجو در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند و سالانه حدود 400 دانشجو از این دانشکده فارغ‌التحصیل می‌شوند.

قوامی ادامه داد: رشته‌های بسته بندی مواد غذایی، مهندسی مواد غذایی فرآوری زیستی تأیید شده‌اند که از سال آینده اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته‌ها خواهیم کرد. همچنین رشته کارآفرینی مواد غذایی نیز در دست اقدام برای راه‌اندازی در این واحد دانشگاهی است.

وی خاطرنشان کرد: به منظور رفاه حال دانشجویان برای انجام پژوهش و کارآموزی با شرکتها و سازمان‌های مختلفی قراردادهایی امضاء کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۱۳:۳۶

نود درصد درآمد هاي وزارت بهداشت هم صرف پر کردن جيب پزشکها مي شود و از ده درصد باقيمانده نه درصد صرف ميزصندليهاي مخصوص اين آقايان و يک درصد باقيمانده براي کارشناسان و کاردانها و بهروزهاي بدبخت

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۱۳:۵۶

عجب ما واينهمه غذا!!!!؟