• جمعه / ۲۲ آبان ۱۳۹۴ / ۰۷:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94082213000
  • خبرنگار : 30057

تلاش محققان کشور برای احیای تنها گونه ایجاد تعادل در اکوسیستم دریاچه ارمیه

تلاش محققان کشور برای احیای تنها گونه ایجاد تعادل در اکوسیستم دریاچه ارمیه

رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از اجرای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه احیای آرتمیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: آرتمیا تنها گونه‌ دریاچه ارومیه است که می‌تواند نقش اصلی در ایجاد تعادل اکوسیستم این دریاچه ایفا کند.

رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از اجرای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه احیای آرتمیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: آرتمیا تنها گونه‌ دریاچه ارومیه است که می‌تواند نقش اصلی در ایجاد تعادل اکوسیستم این دریاچه ایفا کند.

دکتر محمد پور کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا در این باره افزود: مرکز ملی تحقیقات آرتمیا در جوار دریاچه ارومیه و وابسته به موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تنها مرکز مستقل تحقیقاتی در سطح ملی است که در زمینه آرتمیا و احیای ذخایر آن فعالیت می‌کند.

وی از ارائه طرح‌هایی در زمینه احیای دریاچه ارومیه خبر داد و اظهار داشت: طرحی مشتمل بر 13 زیر طرح را به ستاد احیای دریاچه ارومیه ارائه کردیم تا بر اساس آن هم آخرین وضعیت دریاچه از لحاظ اکولوژی و هم ذخایر ژنتیکی آرتمیا در حد پایلوت در محیط طبیعی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گیرد.

پورکاظمی، احیای آرتمیای دریاچه ارومیه را بخشی از این مطالعات دانست و خاطرنشان کرد: با ورود آب به دریاچه ارومیه نیاز است تا تعادل اکوسیستم این دریاچه برقرار باشد و آرتمیا تنها گونه‌ای است که به عنوان ذخیره ژنتیکی زیست بوم فوق می‌تواند نقش اصلی در ایجاد تعادل اکوسیستم این دریاچه ایفا کند.

وی با ابراز تاسف از عدم تخصیص اعتبارات به این طرح یادآور شد: مرکز منطقه‌ای بین‌المللی تولید آرتمیا و نمایندگی فائو در غرب آسیا به مرکز تحقیقات ما در ارومیه واگذار شد ولی یکی از الزامات آن تخصیص دو میلیون دلار در یک دوره 3 ساله بوده است که به دلیل عدم پرداخت این اعتبارات، عملا دبیرخانه نمایندگی فوق شکل نگرفت و محدودیت‌هایی برای ما ایجاد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۲ ۱۲:۴۵

ضمن عرض سلام و عرض خسته نباشيد خدمت دکتر پورکاظمي، بايد عرض کنم پژوهشکده آرتميا و آبزيان دانشگاه اروميه در سال 1376 شکل گرفت و در سال 1378 داراي مجوز رسمي قطعي از وزارت علوم است. معاونت پژوهشي وزارت علوم پس از بررسي عملکرد مراکز پژوهشي کشور در سال 1381 اين پژوهشکده را جزو ده واحد برتر پژوهشي کشور قرار داد و از سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور درخواست نمود براي پژوهشکده آرتميا رديف بودجه ويژه درنظر گرفته شود که در سال 1383 تصويب شد و از آن سال تاکنون تنها مرکز ملي آرتميا داراي رديف بودجه ويژه محسوب مي شود. اجراي دهها طرح ملي، بيش از 100 پايان نامه در سطوح دکتري تخصصي و کارشناسي ارشد، برگزاري چندين کنفرانس و کارگاه و بين المللي، عقد قرارداد با بخش تحقيقات کميسيون اروپا و بهترين دانشگاههاي دنيا و چاپ بيش از 150 مقاله در مجلات ISI و علمي پژوهشي از جمله فعاليتهاي اين پژوهشکده مي باشد. مطالعات مستمر درياچه اروميه و ارائه راهکارهاي احياي درياچه و بازسازي ذخاير آرتمياي آن نيز در حال حاضر جزو فعاليتهاي اصلي اين پژوهشکده بشمار مي رود.