مقاله ای با عنوان «اندازه گیری پروتئین با معرف فنل فولین» با بیش از 300 هزار بار ارجاع، پر استنادترین مقاله تاریخ است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا این مقاله در سال 1951 توسط لوری، روسبرا، فار و راندال در مجله The Journal Of Biological Chemistry به چاپ رسیده است.
در سالگرد شروع سیستماتیک ارجاع از سوی مجله Nature صد مقاله پر استناد در مجلات و زمینههای مختلف علمی، معرفی شدند. این مقاله ها مجموعاً در 59 مجله و 10 زمینه مختلف علمی منتشر شدهاند. برخی از آنها برنده جوایز معتبر علمی هستند.
مقالات بسیاری مثل مقاله کشف ابر رساناهایی با دمای بالا، تعیین ساختار DNA، مشاهداتی که نشاندهنده انبساط در حال افزایش جهان است برنده جایزه نوبل شده اند اما هنوز هیچ کدام در بین 100 مقالهای که بیشترین ارجاعات را دارند نیامدهاند.
استناد یا ارجاع نشاندهنده میزان استفاده از مقالات پیشین، برای اولین بار، 50 سال قبل توسط یوجین گارفیلد با نام Science Citation Index یا SCI منتشر شد. این اولین تلاش سیستماتیک برای پیگیری و استناد در ادبیات علمی بود. به همین منظور در سال 2014، در سالگرد SCI، نیچر 100 مقاله با بیشترین ارجاعات را معرفی کرده است.
این مقالات در 59 مجله به چاپ رسیدهاند.
بیشترین تعداد مربوط به مجلات j. Biol. Chem ،PRB و Nucleic Acids Res می باشد که به ترتیب با 8، 7، 6 مقاله در صدر جدول قرار دارند. هر سه مجله مورد حمایت فدراسیون سرآمدن علمی ایران هستند. در این میان مجلات Science , Nature نیز به ترتیب با 4 و 3 مقاله جز مجلات بالای جدول محسوب میشوند.
فهرست 100 مقاله پرارجاع تاریخ علم: 100 مقاله پرارجاع
در میان حوزههای علمی پر استناد، تکنیکهای آزمایشگاه زیست شناسی، شیمی فیزیک، بلور شناسی با بیشترین تعداد مقاله پر استناد ترینها هستند
نتایج حاصل از بررسیهای ارجاعات از پایگاه Web Of Science نشان میدهد، بیشترین ارجاع مربوط به مقالهای است که در سال 1951 در مجله The Journal Of Biological Chemistry به چاپ رسیده است، این مقاله " اندازه گیری پروتئین با معرف فنل فولین" از لوری، روسبرا، فار و راندال با بیش از 300هزار بار ارجاع، پر ارجاع ترین، مقاله تاریخ است.
در این میان مقالاتی هم هستند که برنده جایزه نوبل شدهاند، از جمله مقاله با رتبه 4 که به بررسی توالی DNA پرداخته است و مقاله با رتبه 38 که نانولولههای کربنی را بررسی کرده است.
از جمله نکات جالب این گزارش چاپ مقاله با رتبه 46 توسط لطفی علی عسکرزاده مشهور به پروفسور لطفیزاده، دانشمند ایرانیالاصل، بنیانگذار منطق فازی و استاد دانشگاه برکلی در کالیفرنیا است. این مقاله در مجله Information and Control و با عنوان Fuzzy Sets در سال 1965 منتشر شده و بیش از 18 هزار بار ارجاع داده شده است.
انتهای پیام
نظرات