محققان آمریکایی معتقدند که میتوان با مطالعه بر روی الگوهای دوار موجود در برش عرضی تنه درختان، وضعیت آبوهوا و شرایط اقلیمی آینده را پیشبینی کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، پروفسور ادوارد کوک، محقق و طبیعتشناس دانشگاه کلمبیا در مورد این روش منحصربفرد اظهارکرد: مطالعه بر روی الگوهای دوار نقش بسته بر روی تنه درختان به محققان کمک میکند تا وضعیت خشکسالی و بارندگیها را برای حداقل 2000 سال مورد بررسی قرار دهند.
وی در ادامه افزود: با ترکیب متغیرهای بارندگی و شرایط اقلیمی گذشته زمین میتوان اطلاعات کامل و جامعی را برای پیشبینی وضعیت بارندگی در آینده فراهم کرد.
کوک پروژه خود را «اطلس خشکسالی جهان کهن» نامگذاری کرده است.
تاکنون در این پروژه عظیم، نقشههای شرایط اقلیمی و خشکسالی قارههای آسیا و آمریکای شمالی تهیه شده است.
وی معتقد است که با ترکیب اطلاعات بدستآمده از الگوهای موجود در تنه درختان و شرایط کنونی آبوهوا میتوان فهمید که تغییرات اقلیم در اروپا ناشی از نوسانات موجود در اقیانوس اطلس شمالی است.
یکی از ویژگیهای روش بررسی الگوهای موجود در تنه درختان، دریافت اطلاعات موجود از خشکسالیها و اتفاقات تاریخ نزدیک است. به عنوان مثال در این مطالعه مشخص شد که در بین سالهای 1740 تا 1741 به دنبال یک زمستان و بهار بسیار سرد قحطی و خشکسالی در ایرلند حاکم بوده است.
انتهای پیام
نظرات