یافتههای تحقیقاتی در مأموریت «تکامل جو و مواد فرار مریخ» (ماون) نشان داد که خورشید باعث از بین رفتن جو مریخ شده است که این آشکارسازی، بزرگترین معما در مورد سیاره سرخ را حل کرده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دادههای جدید به دست آمده از «ماون» به محققان اجازه داده تا سرعت از دست رفتن گازهای جو مریخ در اثر برخورد با باد خورشیدی در فضا را در حال حاضر تعیین کنند.
مریخ برخلاف زمین از میدان مغناطیسی برای حفظ جو خود در برابر باد خورشیدی برخوردار نیست.
یافتههای جدید ناسا نشان داد که تحلیل رفتن جو مریخ بطور چشمگیری طی توفانهای خورشیدی افزایش مییابد.
جان گرونزفلد، فضانورد و از مدیران مأموریت علمی ناسا در واشنگتن در بیانیهای اظهار کرد: بنظر میرسد که مریخ از جو ضخیمی برخوردار بوده و به اندازه کافی برای پشتیبانی از آب مایع که برای حیات شناخته شده کنونی حیاتی است، گرم بوده است.
وی افزود: درک این که چه اتفاقی برای جو مریخ افتاده، دانش ما در مورد دینامیک و تکامل جو سیارات را افزایش میدهد. یادگیری این که چه چیزی باعث تغییر محیط یک سیاره از شکلی که میزبان میکروبها بوده به شکل غیرقابل سکونت کنونی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و سؤالی است که در سفر ناسا به مریخ مورد بررسی قرار گرفته است.
ماموریت ماون به دانشمندان در شناسایی فرآیندی که نقش حیاتی در تغییر اقلیم مریخ از یک محیط گرم و مرطوب اولیه با قابلیت حمایت از حیات سطحی به سیاره سرد و خشک امروزی ایفا کرده، کمک کرده است.
این مدارگرد که در سپتامبر 2014 وارد جو مریخ شد، ماموریتی برای بررسی دقیق اتفاقاتی است که برای جو ضخیم و محافظ این سیاره افتاده است.
انتهای پیام
نظرات