• دوشنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94072012797
  • خبرنگار : 71429

معاون ستاد حقوق بشر در گفت‌وگو با ایسنا:

عربستان مسئولیت خود را در قبال حادثه منا بپذیرد

عربستان مسئولیت خود را در قبال حادثه منا بپذیرد

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: دولت عربستان باید مسئولیت خود را در قبال حادثه منا بپذیرد و از کشورهایی که اتباع‌شان را از دست داده‌اند، عذرخواهی کند.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: دولت عربستان باید مسئولیت خود را در قبال حادثه منا بپذیرد و از کشورهایی که اتباع‌شان را از دست داده‌اند، عذرخواهی کند.

کاظم غریب‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره نحوه پیگیری فاجعه منا از منظر حقوق بین الملل، گفت: جمهوری اسلامی ایران پیگیر این موضوع است. مواضع مقام معظم رهبری، رییس جمهور و مقامات عالی رتبه کشور کاملا مبین این است که تمامی حقوق قربانیان و خانواده های آنها را پیگیری خواهند کرد.

وی ادامه داد: اکنون نکته مهم این است که پیکر جان باختگان هر چه سریع‌تر به کشور بازگردد و سرنوشت مفقود شدگان نیز مشخص شود؛ در این زمینه باید به اطلاع رسانی های سازمان حج و زیارت اعتماد کرد.

غریب آبادی با تاکید بر اینکه دولت عربستان باید مسئولیت خود را در قبال حادثه منا بپذیرد، گفت: پذیرفتن یعنی این که باید این دولت از کشورهایی که اتباع آنها در این حادثه جانشان را از دست داده اند، عذرخواهی کند و این حداقل کاری است که نظام عربستان می تواند انجام دهد، اما متاسفانه تاکنون شاهد این موضوع نبوده ایم.

وی افزود: دولت عربستان باید در انتقال پیکر جان باختگان به کشورهای‌شان مساعدت لازم را داشته باشد؛ البته اگر برخی کشورها تمایل دارند که اتباعشان که جان خود را از دست داده اند در آن کشور دفن شود، بستگی به خودشان دارد ولی مواضع جمهوری اسلامی ایران این است که باید پیکر تمامی جان باختگان به کشور بازگردد و عربستان هم باید همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد.

غریب آبادی با طرح این پرسش که چه عواملی باعث شد که چنین حادثه‌ای رخ دهد؟ گفت: انتصاب کمیته حقیقت‌یاب می تواند بررسی کند که چرا حادثه منا رخ داده است. آیا عوامل دولتی در این زمینه مقصر بوده‌اند؟ باید این موضوع هم مشخص شود و اگر آنها مقصر بوده‌اند دولت عربستان باید با آنها برخورد کند.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: مباحثی نیز مطرح می شود مبنی بر اینکه زمانی که این حادثه رخ داده آیا دولت عربستان وظایف اولیه خود را به نحو احسن انجام داده است یا خیر؟ آیا این دولت به مجروحین حادثه کمک کرده است؟ آیا زمانی که متوجه شدند چنین حادثه ای قرار است اتفاق بیفتد توانستند جلوی آن را بگیرند یا آن را کاهش دهند؟ آیا نسبت به جنازه جان باختگان و قربانیان احترام داشته‌اند یا خیر؟ متاسفانه برخی از تصاویری که در این زمینه پخش شده حاکی از این است که این دولت به جنازه جان باختگان احترام نگذاشته است.

وی افزود: اگر عربستان به اسناد معاهدات بین المللی حقوق بشر پایبند نیست حداقل باید به اسناد حقوق بشر اسلامی و موازین دین اسلامی پایبند باشد. ما بیانیه قاهره، بیانیه حقوق بشر اسلامی را داریم که برای جنازه مسلمان هم حرمت قائل است که برگرفته از موازین اسلامی است. آیا این دولت در این زمینه این احترام را برای جان باختگان قائل بوده است، باید همگی این موضوعات مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۰۹:۵۱

اميدوارم مسئولين بغير از پيگيري وظايف عربستان در قبال حج، پيگير مشکلات داخلي و سهل انگاريهاي که مسئولين خودمان مرتکب شدند از جمله حذف پزشک مقيم کاروانها، و کاهش عوامل اجرايي و ديگر مسائل هم باشند