• یکشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94070502388
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

6 توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به "کرونا"

6 توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به "کرونا"

«کرونا ویروس» خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

«کرونا ویروس» خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اولین مورد بیماری در سپتامبر ۲۰۱۲ در مردی ۶۰ ساله در عربستان سعودی کشف شد که به مرگ بیمار انجامید. این مرد چند روز قبل از آن به دبی سفر کرده بود و دومین مورد در مردی ۴۹ ساله در قطر که او نیز در گذشت. یک گونه شدیدتر این ویروس که تصور می‌شود از خفاش ناشی شده باشد در سال ۲۰۰۲ اپیدمی جهانی سارس را موجب شد که حدود ۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند.

این خانواده ویروسی اولین بار در سال ۱۹۶۰ کشف شده است که موجب بروز بیماری‌هایی از خانواده سرماخوردگی در انسان و حیوانات می‌شود و از ویژگی آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروس‌ها است.

از علایم اصلی این بیماری می‌توان به تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است که این مورد می‌تواند بیمار را به همودیالیز نیازمند کند.

هنوز اطلاعات در مورد نحوه انتقال این بیماری کامل نیست، اما روش‌های انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ داده است که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بوده‌اند؛ مانند افرادی که در بیمارستان‌ها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شده است یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به بازگشت حجاج از عربستان، به هموطنان توصیه کرد که موارد زیر را برای پیشگیری از گسترش احتمالی ویروس در نظر داشته باشند:

- از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علایم بیماری تنفسی خودداری کنید

- از ذبح غیربهداشتی و تماس با خون و گوشت خام شتر پرهیز کنید

- از مصرف شیر، دوغ و سایر لبنیات غیر پاستوریزه شتر خودداری کنید

- در صورت بروز علایم تنفسی یا اسهال تا 14 روز پس از بازگشت از سفر حج یا کشورهای سواحل خلیج فارس حتما به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک معالج مراجعه کنید

- هنگام سرفه وعطسه با دستمال یا قسمت بالای آستین دهان و بینی خود را بپوشانید

- دست‌ها را با آب و صابون به صورت صحیح و مکرر بشویید

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۱:۰۴

حجاج بايد بعد از ورود به کشور، قرنطينه شوند، در غير اين صورت يک عزاي عمومي ديگر در پيش رو خواهيم داشت