مدیرعامل خانه شهریاران جوان با اشاره به جوانان کشور به عنوان سرمایه ملی و اجتماعی تاکید کرد: نیازمند کادرسازی فردای کشور هستیم و اگر به این موضوع توجه نکنیم در آینده به بحران تبدیل میشود.
محمد ابویی در گفتوگو با خبرنگار«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: هنوز جزو کشورهای جوان هستیم اما معتقدم در این حوزه نه همدلی داریم و نه همزبانی این درحالیست که مقام معظم رهبری مکرر در بیانات خود توجه ویژه به جوانان را گوشزد کردهاند.
وی افزود: حقیقتا توجه به سرمایههای اجتماعی در حکم اورانیوم کشور هستند که باید آن را غنی کنیم، اما متاسفانه این حوزه مغفول مانده است. در هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم که همین جوانان بمب هستهای کشور بودند و چه جانفشانیهایی کردند؛ لذا توجه به این عرصه تضمینکننده آینده کشور است.
ابویی در تشریح فعالیت 10 ساله خانه شهریاران جوان گفت: تجربیات کشورها در مسیر توسعه و پیشرفت نشان داده است که عدم وجود یک جریان مستمر به نام مشارکت و فعالیت داوطلبانه شهروندان در اداره امور شهر و جامعه، بسیاری از اقدامات دولت و نهادهای دولتی را ناکارآمد میسازد. لذا اغلب جوامع امروز دریافتهاند که برای رسیدن به رشد و توسعه کامل و همهجانبه، نیازمند دخالت دادن و مشارکت شهروندان در انجام امور جامعه هستند.
وی ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری تهران نیز با درک این مسئله و توجه به این موضوع که تهران شهری با بیش از 10 میلیون نفر جمعیت دارای مشکلات، چالشها و مسائل پیچیدهای است و مدیریت آن بدون مشارکت فعال و همه جانبه مردم امری غیر ممکن خواهد بود. برهمین اساس راهکارها و ساختارهای زیادی برای جذب مشارکت مردم در نظر گرفته شده است. تشکیل ساختارهایی نظیر خانه شهریاران جوان برای مشارکت قشر جوان شهر تهران در امور شهری نیز از جمله این اقدامات به شمار میرود.
ابویی با اشاره به آغازبه کار خانه شهریاران جوان با نظر مساعد شهردار و مجموعه مدیریت شهری تهران در سال 1385 ، گفت: ایجاد بستر مناسب برای مشارکت شهروندان به خصوص جوانان در اداره بهتر شهر و تلاش برای ارتقاء و توانمندسازی جوانان در زمینه انجام فعالیتهای داوطلبانه در شهر تهران از اهداف تشکیل خانه شهریاران جوان بود. درحقیقت شهرداری تهران ایجاد بستر ارتباط جوانان با مدیریت شهری، جذب مشارکت افراد علاقه مند برای فعالیتهای اجتماعی، مهارت آموزی و ایجاد شبکهای پویا از سازمانهای مردم نهاد در سطح محلات را با تشکیل خانه شهریاران دنبال می کند.
وی ادامه داد: خانه شهریاران در ابتدای راه برای رسیدن به اهداف خود، به شبکهای از نیروهای داوطلب نیازمند بود. به همین منظور با طراحی و ایجاد سامانههای اطلاعرسانی و تبلیغات فراگیر و منظم در شهر تهران، با محوریت شعار «شما هم پایهاید؟!»، اقدام به عضوگیری کرد. اعضای جذب شده با توجه به محل سکونتشان در تهران، سازماندهی شده و در دفاتر منطقهای و ستاد مرکزی مشغول به کار شدند. هماکنون خانهشهریارانجوان در سطح مناطق 22گانه تهران دارای دفاتری است که عمده فعالیتها از طریق دفاتر مناطق و با هماهنگی ستاد مرکزی انجام میگیرد.
وی دانشجویان، دختران پایتخت، کارمندان زیر 30 سال شهرداری تهران، اعضای شهریاران جوان و افراد فعال در NGO ها را به عنوان مخاطبان خانه شهریاران جوان معرفی کرد و گفت: عمده فعالیت محلات، طراحی و برگزاری برنامهها و پروژههای فرهنگی، اجتماعی و آموزشی به صورت مستقل و یا با مشارکت شهرداریهای مناطق با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی هر محله است. در بخش دیگری از فعالیت ها نیز طراحی و برگزاری پروژههای فرهنگی و اجتماعی خاص (از جمله بزرگداشت روز جوان، بزرگداشت روز ملی دختران، جشنواره قابی برای جوانی، همایش فکری جوان ایرانی، پرسشهای امروزی «جایپا» و…) به صورت فراگیر در سطح شهر تهران توسط ستاد موسسه خانه شهریاران جوان انجام و برگزار می شود.
به گفته ابویی، خانه شهریاران جوان در سه سطح اقدام به جذب مشارکت جوانان کرده است؛ ابتدا در سطح محلات "شهریاران محلات" تشکیل می شود، در سطح دوم "باشگاه های تخصصی" که بر اساس علاقه جوانان و نیازهای شهری ایجاد می شوند و در سطح بعدی "مجمع شهریاران" به عنوان پارلمان جوانان تهران تشکیل می شود البته مقدمات این مجمع فراهم شده اما هنوز آمادگی آغاز به کار را ندارد.
تنظیم سند مطالبات جوانان
مدیرعامل خانه شهریاران جوان از تنظیم سند مطالبات جوانان خبر داد و افزود: امیدواریم مطالبات جوانان پایتخت در قالب سندی با نام احتمالی جوانان دوستدار شهر و یا شهر دوستدار جوانان برای سال 95 تنظیم و به شورای اسلامی شهر تهران ارسال می شود.
ابویی درباره همکاری خانه شهریاران جوان و شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: قطعا خانه شهریاران جوان از شورای شهر انتظار دارد امکانات، مصوبات و اعتبارات مرتبط با جوانان توسط اعضای شورای شهر تهران پیگیری شود البته از طرف دیگر تلاش می کنیم برای شناخت و ایجاد اعتماد اعضای شورا ضمن همکاری اعضای دانشجو شهریار، در مراسمات رسمی خود از آنها دعوت کنیم.
وی درباره تصمیمسازی به عنوان یکی از اهداف خانه شهریاران جوان گفت: خانه شهریاران جوان تلاش میکند با استفاده از تخصص و توان نیروهای جوان، اقدام به ارائه راهبردها، سیاستها و برنامههای مشورتی کند و با ارائه طرحها و ایدههای سازنده به مدیران بخشهای مختلف شهرداری در جهت حل مسائل و معضلات شهری گام بردارد. این کار با تشکیل کارگروههای تخصصی مشورتی در خانهشهریارانجوان و انجام فعالیتهای مطالعاتی و ارتباط مستمر با مدیران و کارشناسان مجرب شهرداری میسر خواهد شد.
مدیرعامل خانه شهریاران در ادامه توانمندسازی را از دیگر اهداف این موسسه برشمرد و گفت: ورود کارشناسان جوان به خانهشهریارانجوان و زمینهسازی برای ارتباط آنها با بخشهای مختلف شهرداری تهران کمک خواهد کرد تا این افراد آشنایی تدریجی با ساختار اداری و تشکیلاتی شهرداری را پیدا کنند. حفظ این ارتباط و روشمند کردن فرآیندهای مهارت اندوزی و توانمندسازی جوانان موجب خواهد شد آنها طی زمان تجربهای ارزشمند در حوزه مدیریت شهری پیدا کنند و اندک اندک آماده ورود مستقیم به ساختار اداری شده یا تجربه فعالیت در قالب سازمانها و شرکتهای غیردولتی و همکار با شهرداری را بیابند.
ابویی نیروسازی را از دیگر اهداف خانه شهریاران معرفی کرد و افزود: اجرای طرحها و ایدههایی که جامعه هدف آن گروهها و اقشار مختلف مردم بوده و هدف بهبود زیست شهری و نهادینهسازی حقوق و رفتار پایدار شهروندی را دنبال میکند، نیازمند نیروهای تشکیلاتی و منسجم است.
تشکیل مجمع شهریاران سراسر کشور
مدیرعامل خانه شهریاران جوان از تشکیل مجمع شهریاران جوان با عنوان "اتحادیه شهریاران" خبر داد و افزود: این مجمع می تواند پل ارتباطی میان مردم و مدیریت شهری باشد. امیدواریم در هر شهری ساختاری شبیه شهریاران جوان شکل بگیرد و رابطین آنها در جلسات کمیسیون های شورای اسلامی شهر خود حضور پیدا کنند.
به گفته ابویی، بخش بین الملل شهریاران نیز برای اولین بار با هدف ارتباط بیشتر و انتقال تجربیات موفق با سایر شهرهای دنیا شکل گرفت.
مدیرعامل خانه شهریاران در تشریح پروژه هایی که توسط جوانان عضو شهریاران جوان انجام شده است گفت: شهریاران در برگزاری تورهای گردشگری نوروز مشارکت بسیار خوبی با سازمان رفاه شهرداری داشته اند. ارزیابی و نظارت در حوزه رضایتمندی شغلی کارکنان شهرداری تهران، جشنواره شمسه توسط جوانان عضو در شهریاران جوان انجام می شود. برخی اقدامات نیز به عنوان برنامه های تقویم کاری شهریاران مانند برگزاری برنامه های هفته جوان، دهه کرامت، شهادت حضرت علی اکبر(ع) و برنامه های آخر سال به صورت دوره ای برگزار می شود.
همکاری خانه شهریاران جوان با وزارت ورزش و جوانان
ابویی به همکاری های مشترک میان خانه شهریاران جوان و وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و افزود: در نخستین گام با کمک این وزارتخانه، از ظرفیت سازمانهای مردم نهادی که تمایل به همکاری با مدیریت شهری دارند در قالب تفاهمنامهای برای پروژههای مختلف استفاده خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: با کمک برخی سازمان های مردم نهاد بتوان خدماتی مانند صدای مشاور برای ارائه خدمات مشاوره ای به جوانان ارایه کنند.
انتهای پیام
نظرات