سیبزمینیهایی که چند ژن به آنها منتقل شده است نسبت به بیماری قارچی بادزدگی مقاومتر هستند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نتایج مطالعات میدانی پژوهشگران دانشگاه گنت، VIB با همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی و شیلات (ILVO) بر روی سیبزمینی تراریخته در مجله Crop Protection منتشر شد.
آزمایشهای مزرعهیی سیبزمینیهای تراریخته در بلژیک و هلند به منظور بررسی کارایی انتقال یک تا سه ژن به سیبزمینی برای ایجاد مقاومت نسبت به بیماری بادزدگی که توسط گونه قارچ مهاجم Phytophtora رخ میدهد انجام شد.
نتایج این بررسیها نشان داد که ژنهای مورد مطالعه تأثیر متفاوتی در ایجاد مقاومت نسبت به قارچ عامل بیماری داشتند. پژوهشگران مجموعهی خاصی از ژنها را در سه گونه Solanum venturii ،Solanum stoloniferum وSolanum bulbocastanum شناسایی کردهاند که بیشترین مقاومت را نسبت به بیماری بادزدگی به وجود آوردهاند.
پژوهشگران بر مبنای یافتههای این پژوهش دریافتهاند که برای اصلاح سیبزمینیها باید ترکیب گستردهای از ژنهای مقاومت طبیعی را در ارقام جدید قرار داد که حداقل شامل سه ژن است ولی چهار یا پنج ژن مقاومت بهتر هم هست. همچنین این ژنها باید به حد کافی متفاوت از همدیگر باشند. راهکار راهبردی برای ایجاد مدیریت مقاومت پایدار آن است که ترکیب ژنهای مورد استفاده در ارقام جدید دائماً تغییر کند.
انتهای پیام
نظرات