نخستین روز از آخرین ماه سال قمری، سالروز پیوندی آسمانی است که دیگر هیچگاه مانند آن در تاریخ تکرار نشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی لرستان، علی علیه السلام، پیشوای پارسایان با فاطمه علیهاالسلام، برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت.
برکت این ازدواج، عمری به گستردگی آفتاب دارد، همچنان که یاد و نام آن در تاریخ برای همیشه ماندگار شده است. اول ذیحجه، روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی علیهاالسلام دادهاند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند.
امام جمعه موقت خرمآباد در اینباره میگوید: زندگی این دو بزرگوار اسوه و الگوی زندگیهای ما است و راه نجات ما این است که در مسائل ازدواج خود را به ازدواج این دو معصوم نزدیک و شبیه کنیم.
حجت الاسلام متقینیا نیاز جامعه را ازدواج بههنگام و ساده دانست و اظهار کرد: علت به تأخیر افتادن ازدواج این است که در زندگی و ازدواج از سادگی فاصله گرفتهایم و افراد بهدلیل اینکه دیگران ساده نگرفتهاند را علت کار خود میدانند ولی راه درمان دردهای ازدواجهای دیرهنگام این است که الگوگیری از امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) داشته باشیم.
وی افزود: در ازدواجها باید رنگ خدایی و نشانهای از خدا در آن باشد در حالیکه کارهایی که در مراسم عقد و عروسی امروزه انجام میشود رضایت خدا در آن نیست و دومین کار سادگی و سازگاری در ازدواج است که موجب محبت در زندگی و جمع برکات الهی میشود و از واجباتی است که استحکام در خانواده و ایجاد صمیمیت میکند.
امام جمعه پلدختر نیز در اینباره گفت: مردم باید از ازدواج آسمانی امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) در زمینههای خواستگاری بدون واسطه، قناعت کردن به مراحل مختلف زندگی، دوری از اشرافگری و سخت نگرفتن به همدیگر الگو بگیرند.
حجت الاسلام سوری افزود: اسلام اساس ازدواج را بر سادگی گذاشته است اما متأسفانه امروز ما ازدواج را به موضوعی دست و پاگیر تبدیل کردهایم.
وی اظهار کرد: این شرط و شروط و سختگیریها، جوانان را از زندگی زده میکند و این چشم و همچشمیها برای ما مشکل ایجاد میکند، چه دلیلی دارد که وام بگیریم و پول قرض کنیم که میخواهیم ارکستر بیاوریم.
امام جمعه پلدختر با تبریک روز ازدواج به همهی هموطنان، تصریح کرد: سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) به این روز مبارک اختصاص یافته که این زوج اسلام کاملترین الگوی زندگی برای همهی بشریت هستند.
سوری با گرامیداشت این روز از خانوادهها خواست تا با آسانگیری ازدواج، شرایط زندگی را برای جوانان فراهم کنند و در تأکیدی به جوانان جامعه نیز افزود: جوانان از ازدواجهای خیابانی، اینترنتی و ازدواجهای مجازی پرهیز کنند و با عقل سلیم و شناخت کامل از زوج خود تصمیم صحیح را برای زندگی آینده خود بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: از پدرها و مادرها میخواهم که راه ازدواج جوانان را هموار سازند تا این سرمایههای نظام اسلامی گرفتار دام شیاطین نشوند.
یک کارشناس مذهبی نیز در رابطه با ازدواج حضرت فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع)، گفت: فاطمه(س) دختر بهترین خلق خدا بود و در زمانیکه شروع کار اسلام بود و محبوبیت زیادی بین مردم داشت همچنین خود او نیز یک زن کامل از نظر اخلاق و رفتار و برخورد بود و مردم او را بهعنوان یک عالمه نابغه میشناختند.
حجتالاسلام «محمدعلی لروند» افزود: فاطمهزهرا(س) از بین مردان و سرمایهداران دوران خود خواستگاران زیادی داشت که هر کدام با وعدههای زیادی مانند مهریه دو هزار شتر و وعدههایی از این دست به خواستگاری میآمدند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) همهی سرمایهداران را کنار زد و با سکوت در مقابل خواستگاری حضرت علی(ع) رضایت خود را اعلام کرد که این نشاندهندهی این است که او انسانیت را ملاک انتخاب خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه ایمان، امانتداری و اعتقاد قوی سه ملاک مهم انتخاب همسر هستند، افزود: الگوی اصلی ما در انتخاب همسر باید براساس این سه سه ملاک باشد که متأسفانه از آن فاصله گرفتهایم و ملاکهایی مانند ماشین، خانه، مدرک تحصیلی، شغل جایگزین این اصول شده و باعث افزایش سن ازدواج شده که بهطور میانگین برای آقایان 28 سال و برای خانمها 24 سال است.
لروند با اشاره به اینکه علت اصلی افزایش سن ازدواج جنگ نرم است، خاطرنشان کرد: اگر دوره فعلی را با گذشته مقایسه کنیم میبینیم که در آن دوران زن و مرد و دختر و پسر سطح توقعاتشان پائین بوده که بالا رفتن سطح توقعات و یا به بیان دیگر بالا رفتن توقعات غیرواقعی عوامل افزایش سن ازدواج است همچنین از نقشههای دشمنان این است که جوانان را تحریک میکنند که خوش باشید، خود را گرفتار نکنید، شهوت خود را از راههای دیگر برطرف کنید و با این کار خیانت را ترویج داده و غیرت را مسخره میکنند.
وی با اشاره به اینکه جوانان باید آگاهانه همسر خود را انتخاب کنند و از زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) الگوگیری درست داشته باشند، خاطرنشان کرد: از زندگی این دو بزرگوار سادگی، مهر و محبت، صفا و صمیمیت، گذشت و فداکاری را میتوان الگو گرفت و بهخوبی میتوان این نکته را آموخت که ازدواج، همسر و فرزند بههیچ عنوان مانع رشد و ترقی خود نمیشوند، بلکه خود نیز یک پشتوانه بزرگ و محکم برای انسان محسوب میشود.
این کارشناس مذهبی افزایش نرخ طلاق در کشور را بر اثر شدت اثر ماهواره و شبکههای اجتماعی غربی دانست و افزود: متأسفانه یکی از دردهای جامعه ما این است که در الگوگیری از زندگی بزرگان دین مانند حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) مرتکب اشتباه شدهایم اما دشمنان ما قوی کار کردهاند بهطوریکه طلاق در تهران 34 درصد و البرز 33 درصد و در کل کشور 20 درصد افزایش داشته است که برخی مفسران و محققان عامل را اعتیاد میدانند، اما این را مدنظر قرار نمیدهند که اعتیاد نیز از حربههای دشمن است.
لروند خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصادی و نداشتن شغل و عواملی از این دست نیز در الگوگیری غلط و افزایش سن ازدواج دخیل هستند اما مهمترین آنها غالب شدن فرهنگ غرب بر فرهنگ ایرانی اسلامی است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) لرستان نیز گفت: حضرت علی(ع) خودش درباره این ازدواج میفرمایند من و فاطمه به سان دو کبوتر در آشیانه هستیم.
«ولیالله منتظری» با بیان اینکه جوانانی که تازه زندگی خود را آغاز میکنند، باید الگوی خود در زندگی را حضرت فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع) قرار دهند، خاطرنشان کرد: پیام دیگر پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و فاطمهزهرا(س) اصل همتایی در اعتقادات، ارزشهای اخلاقی و اصالت خانوادگی است که این نیز باید مدنظر جوانان در امر ازدواج قرار بگیرد.
وی با یادآوری اینکه زوجین جوان باید کمک و یاور هم در امر اطاعت از قوانین الهی باشند، خاطرنشان کرد: پیام دیگر پیوند آسمانی امام علی(ع) و حضرت فاطمهزهرا(س) این است که جوانان از مشکلات مالی سد راه ازدواج نترسند.
معاون ثبت احوال لرستان نیز با بیان اینکه در هر شبانهروز 53 مورد ازدواج در استان ثبت میشود، خاطرنشان کرد: در 5 ماهه سالجاری، 8239 واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که این میزان در مدت زمان مشابه سالگذشته 8263 مورد بوده است.
شفیعیان تصریح کرد: این میزان نسبت به سال قبل 3 دهم درصد کاهش نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات