رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن با تاکید بر اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت بر موضع خود مبنی بر "کاهش سه درصدی قیمت گندله سنگ آهن ایستاده است"، گفت: تنها راه حل فائق آمدن بر رکود و حل مشکل صنعت فولاد، ایجاد رونق در بازار است و تغییرات کاهشی یا افزایشی قیمت گندله و شمش فولاد تاثیر تعیینکنندهای بر بازار نهایی محصولات فولادی ندارد.
قدیر قیافه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ابلاغ دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر کاهش سه درصدی قیمت گندله سنگ آهن و مخالفت معاون اول رییس جمهور با این موضوع اظهار کرد: اتخاذ تصمیم نهایی در این رابطه به وزیر صنعت، معدن و تجارت واگذارشده و وی نیز بر موضع خود ایستاده است.
وی با بیان اینکه تاکنون قیمت گندله بر اساس 23 درصد نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین میشد، تصریح کرد: هر اتفاقی که در حوزه شمش فولاد اتفاق میافتاد به طور خودکار بر نرخ گندله و آهناسفجی نیز تاثیر میگذاشت و درصورت کاهش قیمت شمش، قیمت گندله نیز متاثر از آن کاسته میشد لذا هر دو محصول از شرایط یکدیگر متاثر شده و کل زنجیره تولید تحت تاثیر قرار میگرفت.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن در مورد مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه شمش فولاد همچنان میتواند با قیمت پایینتری عرضه شود و در نتیجه گندله ارزانتر شود، اظهار کرد: نباید به دنبال کاهش قیمت شمش فولاد باشیم، چرا که به نظر میرسد قیمتها به کف رسیده است و در صورت ادامه این روند باید منتظر تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدکننده معدنی و فولادی کشور بود. ضروری است تمهیدات و سیاستهایی بکار گرفته شود تا از شرایط رکودی خارج شده و بازار و فروش محصولات فولادی رونق بگیرد. بهنظر میرسد یکی از راهکارها ادامه یافتن طرحهای عمرانی نیمه تمام، توسعه زیرساختهای کشور و رونق بازار مسکن است.
قیافه تاکید کرد: باید باور داشت که تغییرات کاهشی و افزایشی قیمت شمش در نهایت تاثیری بر مصرف فولاد ندارد. برای حل مشکل بازار فولاد، لازم است اقدامی صورت گیرد که منجر به افزایش تقاضا در بازار شود.
وی همچنین درمورد ادعای وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر وجود انحصار در گندله سنگ آهن اظهار کرد: در سالهای گذشته چند شرکت معدنی بزرگ در ساخت کارخانه تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن سرمایه گذاری کردند. این واحدها ضمن ایجاد ارزش افزوده بیشتر، با ایجاد فرصتهای شغلی برای متقاضیان کار مناطق همجوار خود، تعداد قابل توجهی شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کردند. همانطوریکه مشاهده می شود ضمن سرمایه گذاری مولد و انتفاع بنگاهی، در راستای منافع ملی گام برداشتهاند.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن وی خاطرنشان کرد: پول و سرمایه ذاتا ترسو هستند و سرمایهگذار نیز باید به انتفاع حداکثری با رعایت همه اصول فکر کرده و حرکت کند.
قیافه وضع عوارض صادراتی بر گندله و کنسانتره را دلیلی بر کاهش سرمایهگذاریها در عرصه فرآوری سنگآهن دانست و گفت: محدودیت صادراتی کنسانتره و گندله به عنوان مانع در سرمایهگذاری عمل کرد و بسیاری از کارآفرینان بخش خصوصی حوزه معدن مباحث فرآوری در گندله و کنسانتره را به دست فراموشی سپردند.
وی افزود: استفاده از واژه انحصار در مبحث تامین گندله بیانصافی است، چرا که رفتارهای محدودکننده دولت دهم در حوزه صنایع معدنی، عدم سرمایه گذاری در تاسیس واحدهای فرآوری را بهدنبال داشته است. استناد به محدودیت واحدهای تولیدکننده گندله به حداکثر چهار کارخانه و استفاده از واژه انحصار دور از انصاف بوده و در این خصوص میتوان به تعداد زیادی بنگاه تامین کننده در بخشهای دیگر اقتصاد اشاره کرد که محصول و خدماتشان با این استدلال انحصاری است. قضیه بسیار ساده است صاحب بنگاه اقتصادی بهموقع خود به توسعه و ساخت توجه و سرمایه گذاری کرده است پس بهکاربردن واژه انحصار در این خصوص مطابق با واقعیت نیست.
وی با تاکید براینکه سرمایهگذار بدون محاسبه و پیش از مطالعات عمیق اقتصادی سرمایه گذاری نمیکند، تصریح کرد: زنجیره تولید متوازن پیش نرفته، تقاضا بیش از عرضه بوده و در حوزه عرضه گندله با توجه به تولید این محصول توسط چهار کارخانه به هیچ عنوان انحصار وجود ندارد و کارخانجات مصرف کننده گندله نیز کمبود مواد اولیه خود را با واردات از سایر تولیدکنندگان خارجی با نرخهایی بالاتر از قیمت داخلی تامین میکنند.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن در پایان یادآور شد: باید از اقدام مدبرانه وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونت معدنی در پیشنهاد حذف عوارض صادراتی کنسانتره سنگ آهن سپاسگزاری کرد و مطمئن بود در آینده با سرمایه گذاریهای انجام شده در تولید گندله، عرضه این محصول افزایش یابد.
قیافه خاطر نشان کرد: در 29 فروردین 1394 طی نامه سرگشاده ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت و اعضای شورایعالی معادن، حذف عوارض صادراتی کنسانتره سنگ آهن، بازنگری و تعدیل حقوق دولتی معادن، استمهال بدهی معدنیها و تخفیف 70 درصدی حقوق دولتی معادن برای سال 1393 خواسته شد که با دو مورد از پیشنهادات مذکور موافقت شده است.
انتهای پیام
نظرات