• دوشنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۲:۳۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94062314248
  • خبرنگار : 71539

اعلام جزئیات غربالگری‌ها در مدارس؛

نرمش به کلاس‌ها می‌آید

نرمش به کلاس‌ها می‌آید

کارشناس اداره سلامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت، از افزوده شدن سه پایه چهارم، هفتم و دهم به معاینات روتین و غربالگری‌های وزارت بهداشت برای دانش‌آموزان خبر داد و گفت: برنامه‌های مربوط به افزایش فعالیت فیزیکی، بهبود وضعیت اسکلتی - عضلانی و همچنین آموزش در زمینه پیشگیری از حوادث برای دانش‌آموزان مدارس در دستور کار است.

کارشناس اداره سلامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت، از افزوده شدن سه پایه چهارم، هفتم و دهم به معاینات روتین و غربالگری‌های وزارت بهداشت برای دانش‌آموزان خبر داد و گفت: برنامه‌های مربوط به افزایش فعالیت فیزیکی، بهبود وضعیت اسکلتی - عضلانی و همچنین آموزش در زمینه پیشگیری از حوادث برای دانش‌آموزان مدارس در دستور کار است.

دکتر مجذوبه طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دانش‌آموزان در سال تحصیلی جاری گفت: خدمات روتین ما در مدارس شامل معاینات دوره‌ای غربالگری در بدو ورود به مدرسه در مقطع اول دبستان، همگام با وزارت آموزش و پرورش (دفتر سلامت و تربیت بدنی) و سازمان آموزش و پرورش استثنایی انجام می‌شود. در سال تحصیلی جدید نیز قرار است پایه‌های چهارم، هفتم و دهم به این معاینات اضافه شوند.

وی افزود: با توجه به نتایج معاینات دوره‌ای و روتین ما در گروه سنی شش تا 18 سال، عمده مشکلات این گروه سنی شامل کاهش فعالیت فیزیکی، افزایش وزن و چاقی و تغذیه نامناسب است. این گروه سنی از نظر بروز رفتار‌های پرخطر مثل مصرف مواد دخانی، پرخاشگری و ... برای ما بسیار مهم است.

طاهری از راه‌اندازی پایگاه‌های تغذیه سالم در مدارس خبر داد و گفت: عمده فعالیت‌های ما در مدارس در خصوص بهبود وضعیت تغذیه آنها، راه‌اندازی پایگاه‌های تغذیه سالم همزمان با شروع مدارس و براساس استاندارد‌های تغذیه مناسب خواهد بود. این استانداردها با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تهیه شده‌ است. اداره بهداشت محیط و کار نیز از نظر فضای فیزیکی و اداره تغذیه نیز از نظر محتویات و موادی که در این پایگاه‌ها عرضه می‌شود با ما همکاری می‌کنند.

وی ادامه داد: یکی از موارد دیگری که قرار است اجرایی شود، برنامه افزایش فعالیت فیزیکی دانش آموزان است. ما در حال تدوین راهکاری برای ابلاغ به کل دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم تا دستورالعمل مربوط به فعالیت فیزیکی دانش‌آموزان بطور دائم‌العمر و نه مقطعی تغییر کرده و در مدارس اجرایی شود. همچنین لازم است در این زمینه با تمام ارگان‌های ذیربط همکاری‌های لازم صورت گیرد. یکی از این فعالیت‌ها، انجام نرمش‌های داخل کلاس است.

کارشناس اداره سلامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت درباره اقدامات این اداره در زمینه پیشگیری از حوادث که به گفته وی علت عمده مرگ‌و‌میر در این گروه سنی است، گفت: این برنامه در مرحله اول به صورت آموزشی خواهد بود. در مرحله بعد نیز در قالب مدارس مروج سلامت، راهکارهای ایمنی برای ساختارسازی مناسب در فضاهای آموزشی مطابق استانداردهای کشوری در رده‌های سیاست‌گذاری ارائه می‌شود.

طاهری درباره برنامه اصلاحات اسکلتی - عضلانی در مدارس گفت: قرار است با همکاری اداره بیمار‌ی‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، آموزش‌هایی منسجم درباره کوله‌پشتی‌های استاندارد، ارگونومی، نحوه نشستن و فعالیت‌هایی که دانش‌آموزان باید برای پیشگیری انجام دهند به آنها ارائه می‌شود. تمرکز این سه فعالیت نیز از نظر ساختاری و مطالب آموزشی بر دانش‌آموزان، خانواده‌ها و همچنین کارکنان آموزش و پرورش خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha