• یکشنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94062213735
  • منبع : فضای مجازی

حمله همراهان بیمار به یک پرستار در ساوه

درِ اورژانس بیمارستان شهید مدرس شهرستان ساوه باز شد، ٦ نفر به سمت پرستار اورژانس حمله کردند و او را زیر مشت و لگد، کبود کردند. این حکایت بعدازظهر روز جمعه اورژانس این بیمارستان است؛ حکایتی که هر چند روز یک بار هم نه، هر روز چند بار تکرار می‌شود.

درِ اورژانس بیمارستان شهید مدرس شهرستان ساوه باز شد، ٦ نفر به سمت پرستار اورژانس حمله کردند و او را زیر مشت و لگد، کبود کردند. این حکایت بعدازظهر روز جمعه اورژانس این بیمارستان است؛ حکایتی که هر چند روز یک بار هم نه، هر روز چند بار تکرار می‌شود.

به گزارش ایسنا، «شهروند» با این مقدمه نوشت: بیست و هفتم فروردین‌ماه امسال بود که رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری، نسبت به خشونت کلامی و فیزیکی علیه پرستاران، اعلام نگرانی کرد. نگرانی او نسبت به حوادثی بود که در بیمارستان‌ها علیه پرستاران اتفاق می‌افتد؛ حوادثی که گاهی منجر به مصدومیت آنها می‌شود. ماجرای پرستار یاسوجی که با ضربه پنجه‌بوکس بیماری، نابینا شد یا پرستار مشهدی که با مشت بیمار بینی‌اش شکست، به این زودی‌ها از یاد پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها نمی‌رود؛ کسانی که روزانه با انواع خشونت‌های کلامی مواجه می‌شوند و حالا خشونت‌های فیزیکی هم به آن اضافه شده است.

به گفته محمد شریفی‌مقدم - دبیرکل خانه پرستار - ٩٠‌درصد پرستاران در معرض خشونت کلامی قرار دارند، ٣٠‌درصد هم در کنار خشونت کلامی، درگیری‌های فیزیکی را تجربه می‌کنند. درست مانند «بهرام سیدی»، پرستار بخش اورژانس بیمارستان مدرس شهرستان ساوه که عصر روز جمعه، با مشت و لگدهای همراهان یک بیماری به شدت مصدوم شد.

سیدی، پیش از این نیز دوازدهم فروردین‌ماه امسال، در حادثه‌ای مشابه، در همان بیمارستان، با ضربات چاقوی همراه یک بیمار مصدوم شده بود. حالا با گذشت ٥ ماه از آن حادثه، بار دیگر مورد ضربات شدید قرار گرفته است.

او در توضیح بیشتری درباره این حادثه می‌گوید: روز جمعه مسئول شیفت عصر این بیمارستان بودم که مصدومی را آوردند؛ مرد ٥٠ ساله‌ای که به دلیل خوردن سم علف‌کش، دچار مسمومیت شده بود. ما هم بلافاصله با دیدن این مصدوم، به دلیل احتمال خفگی، او را به اتاق سی‌پی‌آر، منتقل کردیم. در همان حین، بیمار که سطحی از هوشیاری داشت، گفت که به من سم خورانده‌اند. همین حرف بیمار، منجر شد تا من به پرستار بخش اعلام کنم به نگهبان اطلاع دهد.

او ادامه می‌دهد: همین تأکید من به پرستار بخش باعث شد تا همراه بیمار که در همان نزدیکی ایستاده بود، دست مرا بگیرد و محکم به درِ اتاق سی‌پی‌آر بکوبد. همراه بیمار به من گفت چرا موضوع را بزرگ می‌کنی؟ خودش سم خورده است. همان لحظه بود که چند نفر دیگر از همراهان بیمار وارد اورژانس شدند و به من حمله کردند. پنج شش نفری می‌شدند. تا جایی که توانستند مرا با مشت و لگد زدند و خارج شدند.

به گفته سیدی، این افراد، برادر، خواهرزاده و پسران بیمار بودند: با وقوع این اتفاق، مامور نیروی انتظامی که در آن ساعت مقابل اورژانس مستقر شده بود، وارد بخش اورژانس شد اما نتوانست کاری کند، چرا که از نظر فیزیکی توانایی برخورد با آنها را نداشت و تنها تجهیزاتی که داشت یک دستبند بود. پس از وقوع این حادثه ما به کلانتری ١٢ ساوه رفتیم و بار دیگر به اورژانس برگشتیم. ساعت حدود یک ربع به ٧ عصر همان روز در ایستگاه پرستاری مشغول رسیدگی به پرونده بیماران بودم که ناگهان متوجه شدم یک نفر سراغ مرا می‌گیرد. سرم را که برگرداندم، شش نفر را دیدم که به سمت من حمله می‌کنند. این بار هم با مشت و لگد آنقدر مرا کتک زدند که دیگر نمی‌توانستم بلند شوم. حتی در این درگیری، یکی از پرستاران زن بخش هم ضربه دید.

سیدی در این درگیری، از ناحیه کمر مصدوم شده است به طوری که به تشخیص پزشکان، مهره کمرش آسیب‌ دیده است: همراهان بیمار در حال فرار بودند که ماموران نیروی انتظامی از راه رسیدند و توانستند دو نفر از آنها را دستگیر کنند. من هم پس از این ماجرا با استشهادی که از پرسنل بخش گرفتم، در کلانتری اعلام شکایت کردم. همراهان بیمار هم با قرار وثیقه آزاد شدند. حالا پرونده در دادسرا تشکیل شده و منتظر رسیدگی بعدی هستم.

به گفته این پرستار، بیمار مسموم برای ادامه درمان به بیمارستان ولی‌‍ عصر اراک منتقل شد.

او با بیان اینکه پس از درگیری دوم، پرسنل بیمارستان در اعتراض به این اتفاق، اعتصاب کردند و حدود ٤٥ دقیقه دست از کار کشیدند، ادامه می‌دهد: پس از این اقدام پرسنل، حراست بیمارستان، سوپروایزر و رئیس بیمارستان به بخش آمدند اما پرسنل راضی نمی‌شدند. در نهایت حدود ٤٥ دقیقه بیماران اورژانسی خدمات درمانی نگرفتند. همه اینها هم به خاطر امنیت نداشتن پرسنل است.

به گفته او، در این بیمارستان هر روز درگیری میان همراهان و پرستاران ایجاد می‌شود: ناسزا شنیدن از سوی همراهان بیمار دیگر برای ما عادی شده است. درگیری فیزیکی هم همیشه وجود دارد. پرسنل این بیمارستان به دلیل حجم بالای مراجعه‌ها، به‌ویژه در دو روز پایان هفته، شاهد اتفاقات ناگواری هستند. متاسفانه شرایط اورژانس به گونه‌ای است که این وضع را ایجاد کرده است.

سیدی ادامه می‌دهد: اورژانس این بیمارستان به سمت خیابان باز می‌شود، همین هم شده که نمی‌توان ورود و خروج را خیلی کنترل کرد. این درحالی است که در اورژانس باید به سمت حیاط بیمارستان باز شود. از سوی دیگر ایستگاه پرستاری، امنیتی برای پرسنل بخش ایجاد نکرده و همراهان بیمار به راحتی می‌توانند وارد آن شوند. همه اینها در شرایطی است که باید امنیت جانی پرسنل بیمارستان فراهم شود.

به گفته او، نگهبان بیمارستان و حتی ماموری که برای جلوگیری از این اتفاقات در مقابل اورژانس مستقر هستند، توانایی ورود به درگیری‌ها را ندارند و نیاز به تجهیزات دارند.

او از وضعیتی که برای پرستاران در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد، گلایه می‌کند: من از ‌سال ٨٩ در این بیمارستان مشغول به کار هستم و در این مدت همیشه شاهد درگیری بوده‌ام. این درگیری‌ها در مقابل مسئولان بیمارستان هم رخ می‌دهد اما متاسفانه اقدامی برای تأمین امنیت پرسنل نمی‌شود. این موضوع هم تنها شامل حال ما نمی‌شود، در بسیاری از بیمارستان‌ها این اتفاق می‌افتد و نیاز است تا امنیت آنها تأمین شود.

او با اشاره به پرونده فروردین‌ماه امسال در همین بیمارستان، می‌گوید: آن پرونده با رضایت مدیر بیمارستان، مختومه اعلام شد اما من رضایتی ندادم، بیمارستان هم پیگیری نکرد.

او می‌گوید: پرسنل تمام بیمارستان‌ها به دلیل نوع کاری که دارند به اندازه کافی با انواع مشکلات مواجه هستند. درگیری کلامی و فیزیکی همراهان بیمار، ماجرایی است که شرایط تنش‌آوری هم برای بیماران و هم برای پرسنل ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۸

من اصلا موافق اينوع خشونتها در برابر پرستارها نيستم. اما خودم زياد ديده ام حقوق بيمار اصلا رعايت نميشود متاسفانه گاهي با يک بيمار مثل حيوان برخورد ميشود گاهي نه پرستار و نه پزشک به وظايف خودشان اشنا نيستند. قبول کنيم گاهي خشونت بيماران مسببشان خود پرستار ها هستند

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۰۴

اگه ميخواهيد يک طرفه به قاضي برويد چند وقته ديگه دوباره بايد همين مطالب را بنويسيد... بهتر آن است که مسئله بي‌ادبی پرستاران را حل نماييد. اکثر پرستاران و برخي پزشکان، آنقدر بي‌تفاوت و بي‌احترامي به مريض و همراهان ميکنند که عاقبتشان همين است. درسته که اونها هر روز با چندين مريض و همراه مضطرب روبرو ميشوند اما اين دليل نميشود که بخواهند بي‌تفاوت با آنها رفتار کنند. به هرصورت ضمن تقبيح اين عمل از سوی مراجعه کننده‌ها به مراکز درماني، اما چاره کار را در برگزاري دوره‌هاي تربيتي براي پزشکان و پرستاران ميدانم

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۱۶

متاسفانه توي جامعه ما همه يادگرفتن كه با عربده كشي و پرخاشگري و خشونت به حقشون برسن. اين ضعف قوه قضاييه و دستگاههاي مسئول رو نشون ميده كه به جاي ساده كردن امور قضايي و اداري انقدر كارهارو پيچيده كرده كه همه از راههاي غير معمول كارشون رو ميخوان به سرانجام برسونن. واقعا يه پرستار چه گناهي كرده كه به جاي رسيدگي به اموراتش كتك هم بايد بخوره؟

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۳

لطفا يک درحاشيه براي پرستارها درست کن و واقعيت رو نشون بده

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۰

براي همراهان بي فرهنگ ما بايد بيمارستان هم مثل كلانتري همراه راه نده و موبايل ها را هم بگيره و همه جا هم دوربين سي هزارتومني نصب بشه... ديگه اين مشكل ها پيش نمي اد...

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۴

البته که بايد امنيت پرستاران تامين شود، اما بد نيست حق و حقوق بيماران نيز در نظر گرفته شود و به پرسنل درماني آموزش نحوه برخورد با بيماران و همراهان آن ها داده شود......

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۷

مسلماً روش برخورد با ايشان درست نبوده …… خانواده بيمار هم بسيار کارشان بد بوده ... اما من از اين ماجرا وام ميگيرم و ميخواهم که به ريشه‌هاي وقوع جرم توجه شود … آيا رفتار و عملکرد "بعضي" از کارکنان بخش درماني در حاليکه خود رنج بيماري براي بيماران و همراهان آنان کفايت ميکند، افزاينده آلام و دردمندي آنان نيست …… من از آن بخش از اين افراد که با همه توان سعي در رفع مشکل دارند، از ته قلب تشکر کرده، اما انزجار خودم را از بخش کمي که بدرفتاري و قصور دارند اعلام ميکنم ... باشد که با نظارت صحيح، وجود قانون و اخلاقمداري مشکلات مرتفع شود.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۳

البته که بايد امنيت پرسنل درماني تامين بشه، اما خوبه که به همين پرسنل آموزش شيوه رفتار با بيمار و همراه بيمار و درک شرايط مراجعه کنندگان داده شود....

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۵:۱۹

يكي از عوامل استرس و اختلال عملكردي فشار كاري به پرستاران به دليل نبود تعدد كافي پرسنل و گاهي هم شيفت هاي پشت سر هم بيش از هشت ساعت و حتي چند روزه به دلايلي از قبيل نياز مالي كشيك دهنده و سيري كسي كه كشيك نميدهد و يا به دليل عدم حضور جهت ادامه تحصيل غيرقانوني كسي كه كشيك نميدهد و يا گاهي انجام كشيك هاي پشت سرهم توسط يك پرستار براي استفاده از ساير روزها براي ادامه تحصيل غير قانوني خودش... به هر حال نبود نظارت دلسوزانه و مديريت صحيخ و عدم كنترل باعث شروع عدم توانائي رفتار پرسنل مي گردد تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل ...

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۹:۲۵

من يکي از پرسنل بيمارستانم. دوستان وقتي دولت براي اين که استخدام نکنه، داره کار 3 نفرو از هر نفر ميکشه شما چه توقعي از رفتار پرسنل داريد. تحت اون فشار کاري حتي خوش اخلاق ترين آدما هم بداخلاق ميشن.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۲۰:۳۸

رفتار کادر پزشکي با همراهان بيمار واقعا بده برا همين بايد انتظار چنين برخوردهايي رو هم داشته باشن به هر حال همراهان بيمار بسيار نگران هستند و ميخوان يک جواب صريح از کادر درمان بشونون در حالي که اين دوستان به هيچ وجه پاسخ درست و حسابي نمي دن...

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۰۷:۴۳

اگر رفتارشان خوب باشد اين اتفاقها رخ نميدهد ... تا زماني که رعایت حال بيماران را نمی کنند حقشان است که اين اتفاقها بيفتد حتي دکترها و رزيدنتها

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۰۸:۲۰

مديران بيمارستان مورد نظر بسيار ضعيف مي باشند .و فرم حضور بيمار و همراه آن در محل اورژانس غلط مي باشد .و البته بايد توجه داشت برخورد نامناسب برخي از پرستاران که به موضوعات غير کار درمان مي پردازند، باعث اين تنش ها و درگيريها مي شود و اين هم برمي گردد، به همان ضعف مدير در انتخاب نفرات آموزش نديده در مواجه با اين سري مسائل، به هرحال براي پرستار مورد نظر متاسفم و از خدا براي ارسال مديري لايق براي اين بيمارستان استعانت مي طلبم.