• یکشنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94062213719
  • خبرنگار : 71448

فعالیت شرکت سامسونگ در ایران زیر ذره‌بین ابهام

فعالیت شرکت سامسونگ در ایران زیر ذره‌بین ابهام

یخچال فریزرهای تولیدی شرکت سامسونگ در ایران از سوی سازمان ملی استاندارد، فاقد استاندارد برای بهره‌برداری و درج برچسب انرژی روی این محصولات اعلام شده و فعالیت این واحد زیر ذره‌بین ابهام قرار گرفته است.

یخچال فریزرهای تولیدی شرکت سامسونگ در ایران از سوی سازمان ملی استاندارد، فاقد استاندارد برای بهره‌برداری و درج برچسب انرژی روی این محصولات اعلام شده و فعالیت این واحد زیر ذره‌بین ابهام قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، سال گذشته تولید یخچال فریزر با برند سامسونگ در ایران آغاز شد که بر اساس اعلام سازمان استاندارد استان تهران محل تولید و نگهداری آن ها واقع در جاده مخصوص کرج یعنی در غرب تهران است.

اما روز گذشته اداره کل استاندارد تهران از توقیف حدود 500 دستگاه از محصولات این شرکت خبر داد و آنها را فاقد مجوز سازمان استاندارد برای فعالیت دانست. البته در این خبر ابتدا اعلام شده بود که خط تولید این محصولات نیز پلمب شده است که با پیگیری‌های ایسنا مشخص شد به دلیل اینکه برای کارگران بخش مشکلی ایجاد نشود خط تولید فعال است و مدیرکل استاندارد تهران به ایسنا گفت که به طور کلی با توجه به شکل خط تولید، امکان پلمب تمام بخش‌های تولیدی وجود ندارد و سازمان استاندارد نیز این امکان را ندارد که در کارخانه را پلمب کند.

در ماه گذشته بود که جمعی از صنعتگران به نحوه تولید برخی از کالاها در کشور انتقاد کردند و آن ها را به جای ورود تکنولوژی تولید به کشور، تنها تکنولوژی سرهم بندی شده یا مونتاژ دانستند که با توجه به متن این نامه به نظر می‌رسد موضوع اصلی بحث در این نامه محصولات شرکت سامسونگ است.

بر اساس این گزارش در بخشی از این نامه آمده است: "رییس جمهور کشورمان در فرمایشات اخیر خود در باب باز شدن درهای واردات و تجارت با دنیا تاکید و اشاره کرده‌اند واردات باید از کشورهای خارجی بصورت واردات تکنولوژی و فناوری روز دنیا باشد ولی مع‌الاسف می بینیم در عرصه ای مانند عرصه لوازم خانگی، آنچه شرکت های بیگانه به خصوص شرکت های کره ای به ایران وارد می کنند، بازار کشور را به بازار مکاره ای از اجناس بی کیفیت آسیای شرقی بدل خواهد کرد. واقعیت این است که آنچه شرکت های خارجی به خصوص کره ای ها و چینی ها به کشور وارد می کنند تنها تکنولوژی سرهم کردن قطعاتی است که به صورت منفک و از کانال‌های شبهه‌ناک به داخل سرزمین پهناور ایران، وارد می شود."

به این ترتیب اعتراض بسیاری از تولیدکنندگان داخل این است که به دلیل بالا بودن تعرفه واردات محصولات نهایی، قطعات منفک به کشور وارد شده و تحت عنوان تولید داخل در ایران مونتاژ و به مشتری ارائه می شود.

حتی چندی پیش نسبت به تبلیغات تلویزیونی محصولات این شرکت نیز انتقادهایی وارد شد، چراکه بر اساس قانون، کالاهای خارجی امکان تبلیغات در صدا و سیما را ندارند اما در پی این قضیه عنوان شد که این شرکت دارای تولید داخل و مجاز به تبلیغات است.

یکی از موارد اصلی مورد بحث در این قضیه آغاز به کار فعالیت واحد تولیدی این شرکت از سال گذشته در یکی از نقاط غربی تهران است. این در حالی است که بر اساس مصوبه هیات وزیران، هیچ واحد تولیدی جدیدی به جز واحدهای های تک (زیست فناوری یا نانو نتکنولوژی) و دانش بنیان نباید در شعاع 120 کیلومتری تهران ایجاد شوند و هنوز مشخص نیست که مجوز رسمی برای فعالیت این شرکت از سوی وزارت صنعت صادر شده است یا خیر؟

در این زمینه تلاش های خبرنگار ایسنا، برای ارتباط با افشار فتح اللهی – معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران – بی نتیجه ماند.

در ادامه ماجرا از سوی شهرداری تهران مجوزی برای ایجاد سوله در نزدیکی تهران برای این شرکت داده شده بود که پس از اعتراضات به این موضوع شهرداری منطقه 21 تهران درخصوص ملک مربوط به شرکت سامسونگ اعلام کرد که پلاک مربوطه در حریم منطقه 21 نبوده بلکه در محدوده شهری منطقه واقع شده و مجوز در چارچوب ضوابط طرح تفصیلی ابلاغی پروانه ساختمانی صادر شده است.

شهردار منطقه 21 تهران در این رابطه گفته است نظر به اینکه شرکت، مربوط به سامسونگ بوده و سامسونگ یک شرکت خارجی است، انتصاب تولید توسط پلاک در داخل کشور منطقی به نظر نمی رسد و عملکرد پلاک فوق، صرفا در حد مونتاژ و انبار صنعتی است.

اما آنچه در این رابطه جالب‌تر به نظر می رسد این است که اداره استاندارد تهران زمان دقیق فعالیت این واحد را نمی داند و تنها مسئولان قبلی سامسونگ اعلام کرده اند که تولید یخچال فریزر از سال گذشته با این برند در داخل کشور آغاز شده است.

بی اطلاعی اداره استاندارد تهران در حالی است که به گفته مسلم بیات – مدیرکل استاندارد تهران – ایجاد واحدهای تولیدی که محصولات آن ها مشمول استاندارد اجباری است مستلزم ارسال یک رونوشت به این اداره کل از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از صدور مجوز بهره برداری از واحد است.

مضاف بر آن اساسا یک واحد تولیدی تا زمانی که مجوز بهره برداری از سازمان ملی استاندارد را دریافت نکرده باشد، اجازه راه اندازی خط تولید خود و بهره برداری از آن را نخواهد داشت.

بیات در این باره به خبرنگار ایسنا گفته بود که مسئولان این شرکت با مراجعه به استاندارد تهران اعلام کرده اند که از این قضیه اطلاعی نداشتند و به دنبال حل مشکلات ایجاد شده هستند.

محمدحسین برخوردار در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اینکه گفته می شود "مسئول اصلی این اتفاقات وی به عنوان مدیرعامل پیشین سام الکترونیک است، چراکه از رفتن خود از این شرکت مطلع بوده و از ورود بازرسان استاندارد به این شرکت جلوگیری کرده است" اعلام کرد: از اساس امکان اینکه یک فرد در دو جا مدیرعامل باشد وجود ندارد و اگر آقایان این موضوع را نمی دانند باید دیگران قضاوت کنند.

وی افزود: من مدتی در سام الکترنیک مسئولیت داشتم و اکنون نیز مسئولیتی ندارم، در صورتی که تولید یخچال فریزرهای سامسونگ بر عهده شرکت تکوین الکترونیک است، نه سام الکترونیک.

به نظر می رسد که تغییرات اخیر در هیات مدیره شرکت های تولیدکننده یا مونتاژکننده محصولات سامسونگ در ایران به درگیری های این افراد نیز بی ربط نبوده است، اما نکته اصلی ماجرا اینجاست که چگونه برای این واحد که خود مسئولان شرکت برای استفاده از تبلیغات تلویزیونی آن را تولیدی می دانند، در نزدیکی شهر تهران ایجاد شده است؟

از سوی دیگر اگر مجوزی برای فعالیت این واحد از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران صادر شده چرا رونوشت آن به سازمان ملی استاندارد و اداره کل استاندارد تهران برای دریافت مجوز استاندارد ارسال نشده است و اگر چنین مجوزی صادر نشده، چگونه این شرکت در طول سال گذشته اقدام به تولید و توزیع این محصولات کرده است و اگر مشکلی در این محصولات وجود داشته باشد، چه کسی پاسخگوی خریداران خواهد بود؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۱:۰۰

آقاي برخوردار پاسخ اين پرسش‌ها را باید بدونند. از ايشون بپرسيد

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۲

محصولات ال جي را هم که به عنوان ساخت کره مي خريد در منطقه آزاد سيرجان سر هم بندي مي کنند.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۲

اينم از اون حرفهاست .. سازمان استاندارد خودش نياز داره يکي استانداردش کنه .. خدا ميدونه بازم چه دستهايي پشت پرده است

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۴

ديروز گفته بودن خط توليد سامسونگ تقلبي رو کشف کردن . اين با اينکه خود شرکت اين کا رو بکنه فرق داره. بالاخره چي به چيه؟

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۴:۳۷

اين کار سامسونگ خيانت به مردم ماست اما اينجور که بوش داره مياد با پول اين پرونده رو ميخواهد ببنده اگه کسي عزت داشته باشه زير بار اين ذلت نميره

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۰۱

خدا لعنتشون کنه کسي هم پاسخ گو نيست. متاسفم که زندگي شده تقلبي. چند وقت ديگه خودمون هم تقلبي شديم و نفهميديم. به نظرم شما موضوع را از شرکت سامسونگ در کره پيگيري کنيد

avatar

با عرض سلام خدمت زحمت کشان خبرگزاري ايسنا بر خود لازم دانستم که نسبت به شفاف سازي موضوع مهمي اشاره کنم که متاسفانه انتقال تکنولوژي بدون انتقال دانش هيج گونه ارزش تجاري و اقتصادي در بلند مدت براي ايران نخواهد داشت. شايد انتقال تکنولوژي در کوتاه مدت جوابگوي احتياجات کشور باشد ولي بدون انتقال دانش کمکي براي صنعت و تجارت ايران نخواهد بود. با تشکر دکتري مديريت استراتژي و تجارت بين الملل از دانشگاه لندن

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۲۱:۳۱

خير سرم با کلي قرض يخچال ايراني خريدم مصرف بالا کيفيت پايين نگهدارنده مواد غذايي و سبزيجات اما دوستم يخچال خارجي خريد ماشالله ميوه عيدش بعد از شيش ماه سالمه اما يخچال من بدبخت سه روز ميشه چهار روز ميوه مي گنده نمايندگي هم بردمش ميگه ايرادي نداره