ولاسکو نامی که موفقیت های والیبال ایران با او گره خورده، دوسالی می شود که جای خود را در تیم ملی والیبال ایران به کواچ داده و حالا سربازان آرژانتینیاش را به نبرد با شاگردان سابق خود میفرستد.
به گزارش ایسنا، در جام جهانی 2015 والیبال از ساعت 7:30 صبح فردا سه شنبه تیم های والیبال ایران و آرژانتین برابر هم صف آرایی می کنند. اسلوبودان کواچ جوان با در اختیار داشتن ترکیب رویایی تیم ملی والیبال ایران به مصاف خولیو ولاسکو جادوگر پیر و کارکشته دنیای والیبال می رود. همه می دانند که بازیکنان ایران انگیزه زیادی برای به رخ کشیدن توانایی های خود به ولاسکو دارند. بدون شک ولاسکو نیز خیلی دوست دارد تا با پیروزی بر ایران یکبار دیگر جادویش را نشان دهد.
باید دید مهره چینی ولاسکو و کواچ چه نتیچه ای به دنبال خواهد داشت. ولاسکو در آستانه بازی با ایران گونزالس بهترین بازیکن خود را به دلیل مصدومیت از دست داد. تهدیدی که شاید با تغییر ارنج تیم آرژانتین در دقیقه 90 به فرصتی برای این تیم جهت غالفگیر کردن تیم ایران تبدیل شود.
جادوگر دنیای والیبال لقبی بود که بعد از نقش آفرینی خولیو لاسکو در تیم ملی والیبال ایران به وی اعطا شد. خولیو ولاسکو در مدت سه سالی که هدایت تیم ملی والیبال ایران را بر عهده داشت، دروازه های جهانی شدن را به روی سرو قامتان ایران گشود و بسیاری از قدرت های جهان را شکست داد. او بعد از تیم رویایی ایتالیای دهه 90 یکبار دیگر توانایی هایش را با تیم ملی والیبال ایران ثابت کرد.
پیرمرد مغرور و دوست داشتنی اما در یک اقدام غیر منتظره و در روزهای اوج با والیبال ایران خداحافظی کرد تا به آرزوی دیرینه اش یعنی هدایت تیم ملی والیبال کشورش برسد. ولاسکو در سال 2014 هدایت تیم والیبال آرژانتین را بر عهده گرفت. آرژانتین که در سال های دور از تیم های مطرح والیبال جهان به شمار می رفت، در دهه دوم قرن بیست و یک نتایج قابل قبولی نگرفته بود. مردم این کشور امیدوار بودند که با هدایت ولاسکو و جادوی معروفش بار دیگر شاهد موفقیت های والیبال خود باشند؛ اتفاقی که تقریبا رخ داد و آرژانتینی ها با کمک ولاسکو در دو سال قبل سیر صعودی داشتند.
آنها در دسته دوم لیگ جهانی والیبال مقابل تیم مقتدر فرانسه شکست خوردند و از قهرمانی بازماندند. آرژانتین سرانجام در سال 2015 موفق شد به جمع برترین های گروه 2 لیگ جهانی راه یابد تا جواز حضور در گروه یک را برای سال 2016 به دست آورد. همچنین امسال پس از 20 سال موفق به کسب مدال طلای بازی های پان آمریکن شد که با کسب پیروزی 3 بر 2 مقابل برزیل در بازی فینال به دست آمد.
بازیکنان آرژانتین که در لیگ های ایتالیا، لهستان، فرانسه، آرژانتین، برزیل، اروگوئه و آلمان توپ می زنند، طی اردوهای آماده سازی خود برای حضور در جام جهانی 2015 علاوه بر چند تیم باشگاهی ایتالیا و ژاپن، با تیم های ملی ایتالیا، لهستان و استرالیا نیز بازی تدارکاتی انجام دادند. لوسیانو دِچِکو؛ پاسور این تیم، برگ برنده خولیو ولاسکوست که در جام جهانی 2011 نیز به عنوان بهترین پاسور در میان بازیکنان برتر مسابقات قرار گرفت.
آن ها در بازی های دوستانه لهستان قهرمان جهان را شکست دادند و با موتور گرم و روشن به جام جهانی ژاپن رسیدند؛ جایی که در نخستین روز مسابقات باید با ایران روبرو شوند.
خیلی ها معتقدند ولاسکو در سال 2011 لقمه آماده والیبال ایران را به دندان گرفت. برخی هم می گویند که تفکر حرفه ای او حرفه ای گری را به والیبالیست ها و حتی فدراسیون والیبال ایران آموخت. قدر مسلم مجموعه والیبال ایران انگیزه زیادی دارد تا در جام جهانی توانایی هایش را به رخ آرژانتین و سرمربی سابقش بکشد. همانطور که در مسابقات قهرمانی جهان 2014 ملی پوشان ایران با ارائه یک بازی بی نقص 3 بر صفر آرژانتین را شکست دادند و به ولاسکوی مغرور خودی نشان دادند.
والیبالیست های ایران بعد از ولاسکو همچنان سیر صعودی موفقیت های خود را ادامه دادند. آنها با هدایت اسلوبودان کواچ بازیکن مطرح سال های نه چندان دور صربستان موفق شدند تا بسیاری از قدرت های جهان را شکست دهند و در سال 2014 با کسب مقام چهارمی لیگ جهانی، ششمی قهرمانی جهان و قهرمانی در بازی های آسیایی خود را در تاریخ جاودانه کنند.
اگرچه تیم ملی والیبال ایران در سال 2015 نتوانست عملکرد رویایی سال قبل خود را تکرار کند اما برخی از کارشناسان بر این باور هستند که تیم ملی والیبال ایران دیگر جای خود را در بین قدرت های جهان باز کرده است و در همه مسابقات سطح اول جهان مدعی است. اسلوبودان کواچ سرمربی جوان تیم ملی والیبال ایران که نخستین تجربه مربیگری در سطح ملی اش را با هدایت تیم والیبال ایران پشت سر می گذارد اگرچه پیروزی های زیادی بدست آورد اما هیچ گاه نتوانست از زیر سایه ولاسکو بیرون برود. او هیچ گاه دوست نداشت که با ولاسکو مقایسه شود. حتی از وزیر ورزش و جوانان ایران برای آوردن نام ولاسکو در مراسم بدرقه تیم ملی برای لیگ جهانی نیز گلایه کرد.
آرژانتین؛ نایب قهرمان ترین تیم آمریکای جنوبی است که طی 30 دوره برگزاری مسابقات قهرمانی این قاره، تنها در سال 1964 موفق شده به مدال طلا دست یابد. آن هم در شرایطی که برزیل به دلیل شرایط نابسامان داخلی اصلا تیمی در مسابقات شرکت نداده بود. شکست در 17 فینال و کسب مدال نقره از این پیکارها، آرژانتینی ها را قهرمانِ نایب قهرمانی آمریکای جنوبی لقب داده است. البته آنها 6 برنز نیز از این رویداد کسب کرده اند.
به غیر از انگیزه های منحصر به فردی که این دیدار دارد، کسب نتیجه و پیروزی برای هر یک از این دو تیم بسیار مهم است. به هر حال ایران و آرژانتین هر دو در بین شش مدعی اصلی جام جهانی والیبال برای کسب مدال های طلا و نقره و سهمیه المپیک قرار دارند. جام جهانی هر چهار سال یکبار و به فاصله یکسال قبل از المپیک برگزار می شود. تیم ملی والیبال ایران در نخستین حضورش در سال 2011 با ترکیبی تقریبا متفاوت به مقام نهمی بسنده کرد. البته همان سال تیم های مطرحی نظیر لهستان، صربستان و آرژانتین را شکست داد. حالا ملی پوشان والیبال ایران در حالی به استقبال جام جهانی 2015 می روند که تقریبا همه قدرت های برتر جهان آنها را می شناسند. هیچ تیمی ایران را زنگ تفریح نمی داند و قطعا همه حریفان برای کسب نتیجه به مصاف ملی پوشان ایران می روند.
در جام جهانی 12 تیم شرکت می کنند و هر تیم 11 بازی انجام خواهد داد. این مسابقات در چهار شهر مختلف ژاپن به طور همزمان برگزار می شود. فاصله هر یک از شهرها با یکدیگر حدود 250 کیلومتر است و تیم ها باید با قطارهای تندرو سفر کنند. 15 روز مسابقه فشرده قطعا بیش از هر چیزی آمادگی بدنی بالا را طلب می کند. تیمی که بهتر تمرین را کرده باشد می تواند در این مسابقات موفق شود.
در جام جهانی 2015 تیم های آمریکا، لهستان، ایتالیا، روسیه و ایران مدعیان اصلی هستند. شاید بتوان به تخفیف آرژانتین را هم از تیم های برتر این دوره نام برد. استرالیا، ژاپن، مصر، کانادا، تونس و ونزوئلا سایر تیم های حاضر در این دوره از مسابقات هستند.
مسابقات جام جهانی والیبال از 17 شهریور 1394 به مدت 15 روز به میزبانی ژاپن برگزار می شود. تیم ملی والیبال ایران با ترکیب سید محمد موسوی، سعید معروف، شهرام محمودی، فرهاد قائمی، امیرغفور، میلاد عبادی پور، مجتبی میرزاجانپور، مهدی مهدوی، حسن صنوبر، سامان فائزی، جواد معنوی نژاد، مهدی مرندی و عبدالرضا علیزاده در این مسابقات شرکت میکند.
برنامه کامل 66 دیدار جام جهانی والیبال :
** سه شنبه 17 شهریور:
هاماماتسو:
ایران – آرژانتین ساعت 7 و 30 دقیقه
روسیه – ونزوئلا ساعت 10 و 30 دقیقه
لهستان – تونس ساعت 14
هیروشیما:
کانادا – ایتالیا ساعت 7 و 30 دقیقه
آمریکا – استرالیا ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – مصر ساعت 14 و 40 دقیقه
** چهارشنبه 18 شهریور:
هاماماتسو:
ونزوئلا – آرژانتین ساعت 7 و 30 دقیقه
تونس – ایران ساعت 10 و 30 دقیقه
لهستان – روسیه ساعت 14
هیروشیما:
استرالیا – ایتالیا ساعت 7 و 30 دقیقه
مصر - کانادا ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – آمریکا ساعت 14 و 40 دقیقه
** پنج شنبه 19 شهریور:
هاماماتسو:
ایران – ونزوئلا ساعت 7 و 30 دقیقه
آرژانتین – لهستان ساعت 10 و 30 دقیقه
روسیه – تونس ساعت 14
هیروشیما:
ایتالیا – مصر ساعت 7 و 30 دقیقه
کانادا - آمریکا ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – استرالیا ساعت 14 و 40 دقیقه
** جمعه 20 شهریورماه استراحت تیم ها
** شنبه 21 شهریور:
هاماماتسو:
ایران – لهستان ساعت 7 و 30 دقیقه
تونس – ونزوئلا ساعت 10 و 30 دقیقه
آرژانتین – روسیه ساعت 14
هیروشیما:
آمریکا – ایتالیا ساعت 7 و 30 دقیقه
استرالیا – مصر ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – کانادا ساعت 14 و 40 دقیقه
** یکشنبه 22 شهریور:
هاماماتسو:
لهستان – ونزوئلا ساعت 7 و 30 دقیقه
آرژانتین – تونس ساعت 10 و 30 دقیقه
روسیه – ایران ساعت 14
هیروشیما:
مصر – آمریکا ساعت 7 و 30 دقیقه
استرالیا - کانادا ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – ایتالیا ساعت 14 و 40 دقیقه
روزهای دوشنبه و سه شنبه 23 و 24 شهریورماه جابجایی تیم ها به شهر اوساکا و تویاما
** چهارشنبه 25 شهریور:
اوساکا:
آمریکا – ونزوئلا ساعت 7 و 30 دقیقه
ایتالیا – ایران ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – تونس ساعت 14 و 40 دقیقه
تویاما:
مصر – آرژانتین ساعت 7 و 30 دقیقه
کانادا – لهستان ساعت 10 و 30 دقیقه
روسیه – استرالیا ساعت 14 و 30 دقیقه
** پنج شنبه 26 شهریور:
اوساکا:
آمریکا – ایران ساعت 7 و 30 دقیقه
ایتالیا – تونس ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – ونزوئلا ساعت 14 و 40 دقیقه
تویاما:
مصر – لهستان ساعت 7 و 30 دقیقه
روسیه – کانادا ساعت 10 و 30 دقیقه
آرژانتین – استرالیا ساعت 14 و 30 دقیقه
** جمعه 27 شهریور:
اوساکا:
آمریکا – تونس ساعت 7 و 30 دقیقه
ونزوئلا – ایتالیا ساعت 10 و 30 دقیقه
ژاپن – ایران ساعت 14 و 40 دقیقه
تویوما:
روسیه – مصر ساعت 7 و 30 دقیقه
آرژانتین – کانادا ساعت 10 و 30 دقیقه
استرالیا - لهستان ساعت 14 و 30 دقیقه
روزهای شنبه و یکشنبه 28 و 29 شهریورماه جابجایی تیم ها به شهر توکیو
** دوشنبه 30 شهریور:
توکیو سالن متروپولیتن:
تونس – مصر ساعت 6 و 30 دقیقه
کانادا – ونزوئلا ساعت 9 و 30 دقیقه
ایران – استرالیا ساعت 12 و 30 دقیقه
توکیو ورزشگاه یویوگی :
روسیه – ایتالیا ساعت 6
ژاپن – آرژانتین ساعت 9 و 35 دقیقه
آمریکا - لهستان ساعت 12 و 30 دقیقه
ساعت رسمی ایران از ساعت 24 دوشنبه 30 شهریورماه یک ساعت عقب کشیده می شود که در ادامه این برنامه لحاظ شده است.
** سه شنبه 31 شهریور:
توکیو سالن متروپلیتن:
ونزوئلا – مصر ساعت 5 و 30 دقیقه
ایران – کانادا ساعت 8 و 30 دقیقه
استرالیا – تونس ساعت 11و 30 دقیقه
توکیو ورزشگاه یویوگی :
آرژانتین – ایتالیا ساعت 5
لهستان – ژاپن ساعت 8 و 35 دقیقه
روسیه – آمریکا ساعت 11 و 30 دقیقه
** چهارشنبه یکم مهر:
توکیو سالن متروپلیتن:
ایران – مصر ساعت 5 و 30 دقیقه
تونس – کانادا ساعت 8 و 30 دقیقه
ونزوئلا – استرالیا ساعت 11 و 30 دقیقه
توکیو ورزشگاه یویوگی :
ایتالیا – لهستان ساعت 5
روسیه – ژاپن ساعت 8 و 35 دقیقه
آرژانتین – آمریکا ساعت 13
انتهای پیام
نظرات