• یکشنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94061509642
  • منبع : شورای اسلامی شهر تهران

سالاری:

سرنوشت رود دره فرحزاد و کن یک دغدغه عمومی است

سرنوشت رود دره فرحزاد و کن یک دغدغه عمومی است

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در جریان ارائه گزارش کمیسیون در خصوص مشکلات فرحزاد و کن گفت: یکی از چالش‌های موضعی که کمیسیون به آن ورود پیدا کرده است بحث رود دره فرحزاد و کن بوده که به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در جریان ارائه گزارش کمیسیون در خصوص مشکلات فرحزاد و کن گفت: یکی از چالش‌های موضعی که کمیسیون به آن ورود پیدا کرده است بحث رود دره فرحزاد و کن بوده که به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است.

به گزارش سرویس«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد سالاری پیش از ارائه گزارش کمیسیون در خصوص مشکلات محلات کن و فرحزاد اظهار کرد: متاسفانه خروجی گزارش هایی که در صحن شورا ارئه می شود نامعلوم است.

وی از هیات رییسه جدید شورای شهر تهران خواست تا با توجه به نظرات موافق و مخالف و اصلاحی که در خلال گزارش های ارائه شده در صحن شورا اعلام می شود خروجی و جمع بندی این گزارش ها به کمیسیون های تخصصی ارجاع شود تا بهره برداری لازم از این گزارش ها صورت گیرد.

سالاری در ادامه با اشاره به پیگیری تکالیف موضعی که کمیسیون شهرسازی و معماری شورا بر عهده دارد گفت: یکی از چالش‌های موضعی که کمیسیون به آن ورود پیدا کرده است بحث رود دره فرحزاد و کن بوده که به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است.

وی در خصوص رود دره فرحزاد عنوان کرد: اعضای شورا چندین بازدید میدانی و جلساتی هم با معتمدین محل داشته‌اند که در نهایت به مجموعه ای از مشکلات از جمله ضرورت بافت فرسوده در محل که به کمیسیون های رفع خطر ارجاع شده است و نیز تعیین تکلیف تجاری‌ها و نحوه اجرای کمیسیون ماده 100 بود که با همکاری بسیار خوب و اثر گذار معاونت شهرسازی شهرداری اقداماتی در این خصوص در محل در حال انجام است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در ادامه به فعالیت هایی که در خصوص کن صورت گرفته است اشاره کرد و افزود: در ارتباط با این محل نیز مصوبات خوبی را در شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیسیون ماده 5 در خصوص تملک و تبدیل این محل به پارک عمومی و پهنه G داشته ایم که به تناسب آن مشاور در حال بررسی راه کارهای برای اجرای مصوبات قانونی است.

سالاری خاطر نشان کرد: در ابتدا تملک باغات توسط شهرداری تهران مطرح بود که بیش از 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در فرایند مشارکتی بینابینی به عبارتی نصف تملک و نصف مشارکت نیز حدود 1500 تا 2000 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد. با توجه به حجم بالای اعتبار مورد نیاز مشاور طرح در حال بررسی گزینه های دیگر است که ضمن حفظ باغات حق و حقوق مالکان نیز لحاظ شود.

در ادامه جلسه و پس از سخنان تخصصی مشاور طرح اسماعیل دوستی، نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با طرح این سوال که آیا شهرداری تهران توان تملک و تبدیل این حجم از اراضی را به فضای سبز دارد؟ گفت: در طرح موضعی و موضوعی کن باید با واقعیت ها روبرو شوم و آنها را در محاسبات و طرح ریزیها لحاظ کنیم. نمی توانیم بگوییم چند هکتار از اراضی قابلیت تبدیل به فضای سبز را دارد. به ساخت و سازهای نیمه کاره و دارای پروانه و نیز پروانه‌های صادر شده باید توجه کنیم.

دوستی در بخش دیگر اظهاراتش به اهمیت توجه به تکمیل پروژه رود دره فرحزاد و اسلام آباد در منطقه 2 اشاره کرد و افزود: جادارد در مورد تصمیم انقلابی و بزرگ شورای سوم و شهردار شهر و نیز شهرداران سابق و فعلی مناطق درگیر در این طرحها تقدیر و تشکر شود.

وی خاطر نشان کرد: اگر هم و غم مدیریت شهری تکمیل این پروژه ها تا پایان برنامه 5ساله دوم شهر باشد کاری توام با باقیات صالحات خواهد بود.

دوستی تاکید کرد: پیشنهاد می کنم برای سرنوشت کن با عجله تصمیم گیری نشود.

محمد مهدی تندگویان عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز پیشنهاد ایجاد صندوق احیاء باغات کن را مطرح کرد و افزود: برای احیاء باغات کن علاوه بر ایجاد صندوق تامین اعتبارات باید به سمت استفاده از ایده های نو و مشارکت بخش خصوصی جهت بهره برداری از باغات کن گام برداریم.

وی افزود: تصاحب باغات کن با اعتبارات شهرداری غیر ممکن و غیر اصولی است. در صورتی که با ایجاد صندوق احیاء باغات هم از توان مالی بخش خصوصی می توانیم استفاده کنیم و هم مشارکت بانکها را با بهره برداری بلند مدت جلب خواهیم کرد.

محسن پیر هادی، عضو هیات ریسه شورا نیز بر لزوم توجه به حقوق مالکانه ریز املاک ریز دانه ای که خارج از بافت باغات و فضای سبز در محله کن وجود دارد تاکید کرد و افزود: مردم این املاک تعلقات خاطری به املاکشان دارند، بنابراین جا دارد تا شهرداری تهران خارج از اجرای طرحهای مادی در محله کن بر تعلقات مردم توجه ویژه داشته باشد.

وی همچنین از مشاور طرح خواست تا در فرصت هایی که در محله پیش بینی می کند اولویت مالکین را در نظر داشته باشد.

پیر هادی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: تصمیم گیری پلاک به پلاک املاک و باغات در این محل بسیار تاثیر گذار تر از اجرای یک طرح کلی خواهد بود.

محسن سرخو، رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز با اشاره ساخت و سازهایی که در اطراف و ارتفاعات شمالی و غربی دره فرحزاد صورت می گیرد افزود: شهرداری تهران باید تکلیف این محله را هرچه سریعتر روشن کند چراکه ساخت وسازهای پنهانی در حال انجام است به تعویق افتادن اجرای طرحهای مصوب در این نقطه عواقب جبران ناپذیری را رقم خواهد زد.

رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری نیز بر خط قرمزهایی که کمیسیون برای این مناطق کشیده است اشاره کرد و افزود: کمیسیون تاکید دارد که در خصوص فرحزاد و کن کلیه مصوبات شورای شهر و شورای عالی معماری و شهرسازی رعایت شود.

هرگونه مجوز برای تغییر کاربری و تفکیک اراضی خارج از دستورات شورایعالی معماری و شهرسازی غیر قانونی است و نیز احداث هر گونه معبر راه و ساختمان ممنوع است.

محمد حقانی، رییس کمیته محیط زیست شورا نیز افزود: قرار بر این بود که باغات و سایر پهنه‌های G با توجه به ضوابط تعریف شده در این باغات ساخته شود.

وی با طرح این سوال که آیا بعد از فرمایشات رهبری اولویت با محیط زیست نیست؟ افزود: اگر یک خیابان و معبری در کن از سوی شهرداری و یا هر پروژه مشارکتی دیگری ساخته شود این باغات از بین خواهد رفت.

حقانی با اشاره به پروژه های بزرگی که در سطح شهر با تملک اراضی مردم ساخته شده است اشاره کرد و افزود: هنوز در برخی پروژه‌ها برای بارگذاری و احقاق حق مالکین با مشکل مواجه هستیم.

علی رضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با اشاره به سیل کن و ضرورت لایروبی مسیر رودخانه اظهار کرد: شهرداری منطقه 22 در حال اجرای لایروبی بخشی از رودخانه کن است و کار با سرعت خوبی در حال انجام است با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی ضرورت دارد که اعتبارات لایروبی مسیر که باید توسط شهرداری تامین شود اختصاص یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha