معاون محیط طبیعی محیطزیست استان سمنان از مشاهده یک قلاده گربه پالاس به همراه یک توله آن در پناهگاه خوشییلاق استان پس از نزدیک به 25 سال خبر داد.
بهرامعلی ظاهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان، با اعلام این خبر اظهار کرد: گربه پالاس از جمله حیاتوحش در معرض خطر شدید انقراض قرار دارد.
وی با بیان اینکه از این گربه پالاس فیلم و تصویربرداری شده است، افزود: حفاظت محیطزیست استان سمنان در پایشی که از زیستگاههای منطقه داشت این تصویر را برداشته که حکایت از پویایی زیستگاه برای تداوم زیست این گونه مهم گربهسان دارد.
مسئول نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: این گونه نادر در خطر شدید انقراض در تپه ماهورهای مشرف به چشمه موسوم به چشمهپلنگی در اطراف پاسگاه محیطبانی چارملی در پناهگاه حیات وحش خوششییلاق رویت و توسط محیطبانان از آن تصویربرداری شده است.
ظاهری به تجزیه و تحلیل وجود این ماده گربهپالاس به همراه تولهاش پرداخت و اظهار کرد: وجود یک قلاده گربه پالاس به همراه یک توله بزرگ، دلیلی بر پویایی زیستگاه و زمینه مساعد زیست برای این گونه در خطر انقراض شدید است. ضمن اینکه وجود این ماده و تولهاش، نشانگر وجود جفتهای نر از این گونه در منطقه و امکان تداوم زادآوری و تولیدمثل در خوششییلاق است.
این کارشناس ارشد حیات وحش با اشاره به اهمیت گربه پالاس، تصریح کرد: گربه پالاس در شمار هشت گربهسان مهم شناخته شده حیات وحش بوده و بعد از یوزپلنگ و پلنگ مهمترین گربهسانان در زیستگاههای استان است.
معاون حفاظت محیطزیست استان با بیان اینکه گربه پالاس دارای جثهای به اندازه تقریبی گربه معمولی است، به ویژگیهای ظاهری این گونه پرداخت و ادامه داد: پهن بودن سر، کوچک بودن گوش و با فاصله بیشتر از هم، بلندی و کلفتی دم و... از مهمترین وجه تمایزهای گربه پالاس با گربه معمولی است. همچنین موهای بدن آن به رنگ خاکستری متمایل به زرد خردلی است که نوک سفید موها، آنها را به رنگ برفکی نقرهای در آورده است.
وی با بیان اینکه این گونه عمدتا در تپهماهورهای زیستگاههای جنوب رشته کوه البرز زیست میکند، خاطرنشان کرد: تاکنون در استان سمنان گربه پالاس در مجموعه ذخیرهگاه زیستکره توران، پناهگاه حیات وحش خوشییلاق و ارتفاعات شمال دامغان مشاهده شده اما تاکنون گزارشی دال بر مشاهده آن در زیستگاههای غرب استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پیشتر از این گونه در دامغان تصویربرداری شده بود، افزود: این گونه پس از بیش از دو دهه در خوشش ییلاق مشاهده و تصویربرداری شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، پناهگاه خوش ییلاق یکی از مهمترین زیستگاهها و اکوتونهای کشور است که از 40 سال پیش و از سال 1354 در شمار مناطق حفاظت شده ایران قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات