• چهارشنبه / ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94052816027
  • خبرنگار : 71496

آنکارا مشتری گاز اسرائیل/ ممنوع شدن فعالیت نظامی حماس در ترکیه

آنکارا مشتری گاز اسرائیل/ ممنوع شدن فعالیت نظامی حماس در ترکیه

دولت ترکیه ضمن اعلام تصمیم خود برای خرید گاز از رژیم صهیونیستی، هرگونه فعالیت نظامی حماس علیه این رژیم را در خاک این کشور ممنوع اعلام کرد.

دولت ترکیه ضمن اعلام تصمیم خود برای خرید گاز از رژیم صهیونیستی، هرگونه فعالیت نظامی حماس علیه این رژیم را در خاک این کشور ممنوع اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت عبری زبان "واللا"، دولت آنکارا اعلام کرد که قصد دارد توافقی با تل‌آویو برای واردات گاز طبیعی از حوزه نفتی "لیفتان"در اراضی اشغالی به امضا برساند که بر اساس آن گاز از داخل سرزمین‌های اشغالی به کشورهای اروپایی و در نهایت ترکیه وارد شود.

این سایت عبری افزود: این تصمیم ترکیه پس از آن صورت گرفت که تل‌آویو موافقت خود را با صادرات گاز سرزمین‌های اشغالی به کشورهای دیگر اعلام کرد.

سایت "واللا" در ادامه گزارش داد: با توجه به اینکه تل‌آویو پیشنهاد فروش گاز را به کشورهای اتحادیه اروپا ارائه کرده است ممکن است از خاک قبرس برای لوله‌کشی گاز استفاده شود.

در همین راستا، رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آنکارا تصمیم گرفته در چارچوب قرارداد عادی‌سازی روابط خود با تل‌آویو هرگونه فعالیت نظامی مخالف با تل‌آویو را در خاک این کشور ممنوع کند.

رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از چند مقام بلندپایه ترکیه از جمله محمد داوود اوغلو، مشاور سیاسی نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد که ترکیه در تصمیمی علنی هرگونه فعالیت نظامی جنبش حماس علیه تل‌آویو را ممنوع کرد.

محمد داوود اوغلو اظهار داشت: ترکیه از حامیان جنبش حماس است اما اجازه آغاز هیچ گونه عملیاتی را از خاک خود علیه اسرائیل نمی‌دهد چرا که ترکیه و تل‌آویو به دلیل روابط دیپلماتیک با یکدیگر پیوند دارند و مساله امنیت ترکیه مانع از آغاز هرگونه عملیات علیه تل‌آویو از داخل خاک ترکیه می‌شود.

این مسئول ترکیه‌ای در واکنش به اتهامات مسئولان تل‌آویو به "صالح العاروری" از رهبران حماس در مورد اجرای عملیات در کرانه باختری از ترکیه، گفت: همه رهبران حماس از انجام عملیات از داخل ترکیه علیه تل‌آویو منع شده‌اند و هر کدام که به این مساله مساله متعهد نباشند، فورا از خاک ترکیه اخراج خواهند شد.

محمد داوود اوغلو با اشاره به مذاکرات آنکارا و تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط و نیز مذاکرات حماس و تل‌اؤیو برای لغو محاصره غزه، گفت: ترکیه نمی‌خواهد فضای هر دو مذاکره را بر هم بزند و اکنون با عالی‌ترین سطح رهبران حماس و در راس آنها خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس درباره این موضوعات هماهنگی شده است.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز نوشت که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ابتدای هفته جاری تکمیل پروژه ساخت بخش جدیدی از دیوار حائل در منطقه "بیت جالا" را با وجود آنکه دستگاه عالی قضایی به آن انتقاد داشتند آغاز کرده است.

دستگاه عالی قضایی از این وزارتخانه خواسته بود به دلیل آنکه با ساخت دیوار حائل، حقوق ساکنان فلسطینی پایمال می‌شود، در این طرح بازنگری کنند اما همزمان همین دستگاه به وزارت امنیت تل‌آویو چراغ سبز آغاز عملیات ساخت را نشان داد.

این روزنامه اعلام کرد که خودروها و ماشین‌آلات ساخت و ساز رژیم صهیونیستی درخت‌های زیتون را کنده و عملیات حفاری در منطقه مابین شهر بیت جاله و شهرک هارجیلور و روستای الولجه را آغاز کرده‌اند.

هاآرتص ادامه داد که دادگاه عالی اسرائیل که در طول سال‌های گذشته پرونده ساخت دیوار حائل در منطقه را در دست داشت ماه گذشته به پایمال شدن حقوق ساکنان روستای الولجه و دمیر کریمزان اعتراف کرد و از وزارت امنیت اسرائیل خواست پیشنهاداتی برای طرح جایگزین سخت دیوار که کمتر به حقوق ساکنان منطقه آسیب بزند ارائه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha