وزیر جهاد کشاورزی گفت: با وجود اینکه نرخ 1440 تومانی برای خرید شیرخام در سال گذشته به تصویب رسید و ابلاغ شد، صنایع لبنی لجبازی میکنند و حاضر نیستند حتی امسال هم این نرخ را اعمال کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محمود حجتی امروز - یکشنبه - در جلسه شورای عالی نظام صنفی کشاورزی که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته نرخ 1440 تومانی برای خرید شیر خام از سوی صنایع لبنی به عنوان حداقل قیمت تمام شده این محصول در نظر گرفته شد و به تصویب رسید اما صنایع لبنی کارشکنی کردند و به بهانه نبود کشش در بازار، نرخ مصوب این محصول را رعایت نکردند.
وی افزود: امسال هم به رغم اینکه دولت تلویحا این نرخ را به عنوان نرخ مصوب پذیرفت، صنایع لبنی به اشتباه لجبازی میکنند و این نرخ را همچنان رعایت نمیکنند. در حالی که عدم تمکین به این قانون به ضرر خودشان است، چرا که صنایع لبنی و دامداران به هم متصل و متکی هستند.
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: دامداری که یونجه مورد نیاز واحد تولیدی خود را کیلویی هزار تومان خریداری میکند و هزینه تولیدش بالاتر رفته است و همچنان قیمت مصوب شیر خام از وی همان 1440 تومان سال گذشته است، باید منتظر بنشیند تا کسی تولید و حاصل دسترنجش را که به هر قیمتی میخواهد بخرد، چرا که اگر کسی شیر را از دامدار 100 تومان هم بخواهد خریداری کند او مجبور است محصولش را بفروشد، چرا که شیر خام فسادپذیر بوده و دامدار نقشی در مالکیت بازار محصولش ندارد.
حجتی با اشاره به اینکه همه باید در چارچوب قانون عمل کنیم و به آن احترام بگذاریم، تاکید کرد: شیر و فرآوردههای لبنی برای دولت مهم بوده و مسئولان روی این محصول و تولیدکنندگانش حساسیت دارند و اگر کششی در بازار هم وجود نداشته باشد سازمان تعاون روستایی موظف به خریداری مازاد شیر تولید شده در بازار است.
پرداخت مطالبات گندمکاران در آینده نزدیک
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: امسال یک میلیون و 400 هزار تن گندم بیشتر از سال گذشته خریداری میکنیم، چرا که تاکنون میزان خرید تضمینی این محصول به بیش از هفت میلیون و 600 هزار تن رسیده است و تا پایان فصل برداشت و خرید آن، به بیش از هشت میلیون تن خواهد رسید. در حالی که سال 1392، چهار میلیون و 700 هزار تن و سال 1393 نیز شش میلیون و 700 هزار تن گندم خریداری شد.
حجتی گفت: تاکنون بیش از 6300 میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان از طریق بانک مرکزی، تنخواه خزانه دولت و از محل اعتبارات حاصل از فروش گندم به کارخانههای خصوصی از سوی شرکت بازرگانی دولتی تامین و پرداخت شده است و درصددیم برای پرداخت مابقی گندمکاران تا چند روز آینده 2000 میلیارد تومان دیگر تامین و به حساب کشاورزان پرداخت کنیم.
وی با اشاره به محدودیتهای مالی دولت به عنوان عامل باقیماندن مطالبات کشاورزان ادامه داد: در این راستا سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با قرارداد مشترکی که با یکی از بانکهای خصوصی به امضاء رسانده است. همچنین از محل خزانه دولت 2000 میلیارد تومان تامین و تا چند روز آینده مطالبات کشاورزان را پرداخت میکند.
پیشنهاد نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی به دولت
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: نرخهای پیشنهادی خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیشرو از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد ارزیابی قرار گرفته و به دولت ارائه شده است که با توجه به تکلیف قانونی مبنی بر تصویب و ابلاغ این نرخها، قیمتهای جدید خرید تضمینی محصولات کشاورزی تا پایان شهریورماه تصویب و ابلاغ میشود.
امسال کسری گندم نداریم
حجتی اعلام کرد: با توجه به وضعیت تولید، برداشت و خرید تضمینی گندم و علیرغم کاهش بارندگی و سوختن 500 هزار هکتار از گندمزارهای کشور به دلیل خشکسالی، امسال با خرید هشت میلیون تن از کشاورزان و با توجه به ذخائر استراتژیکی که از سال گذشته در انبارهای کشور وجود دارد، کسری گندم نداریم و تنها برخی از کارخانههای تولید ماکارونی و نشاسته برای تامین بخشی از نیازهایشان به صورت محدود این محصول را وارد میکنند.
وی اظهار کرد: تعاونیها و تشکلهای کشاورزی در همه کشورهای پیشرفته تقریبا همه وظایف بخش کشاورزی را برعهده دارند و اگر در ایران نیز همه تعاونیها، انجمنهای صنفی و تشکلهای بخش کشاورزی به میدان بیایند و به کمک وزارت جهاد کشاورزی بشتابند، میتوانیم همه مشکلات را در زمینههای مختلف از جمله محدودیت منابع آبی، تکمیل حلقه مفقوده تولید و بازار محصولات کشاورزی با حضور فعال در صادرات این محصولات و غیره را حل کنیم.
انتهای پیام
نظرات