فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی طعم نخستین کاهوی فضایی را معرکه توصیف کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، ناسا از ماه مه سال 2014 در حال پرورشدادن کاهو در ایستگاه فضایی بوده و فضانوردان به تازگی طعم آن را چشیدند.
نخستین سبزیجات ایستگاه بینالمللی در یک جعبه به اندازه مایکروویو و تحت نورهای الایدی رشد کردند و «اسکات کیلی» و همکارانش طعم کاهوی جدید را عالی توصیف کردند.
این کاهو تازه بود، در حالی که مابقی مواد غذایی فضانوردان به صورت خشک، منجمد و بستهبندی شده است.
درستکردن نخستین سالاد فضایی مدت طولانی زمان برد زیرا ابزار فضانوردان شناور بودند و برداشتکردن کاهو از جعبه آن باید به طور علمی انجام میشد. در واقع فضانوردان باید بخشی از کاهو را میبریدند تا دانشمندان روی زمین بتوانند مابقی آن را مطالعه کنند.
هدف نهایی این محققان پاسخ به این پرسش است که چگونه میتوان در ماموریتهای دور از زمین غذاهای موردنیاز را پرورش داد.
در سفرهایی مانند رفتن به مریخ، مسافران باید از لحاظ غذایی خودکفا باشند و تولید کاهو گام بزرگی در این راستا به شمار میآید.
ناسا اعلام کرده کاهوی پرورشیافته به اندازه کاهوی زمینی مغذی است و شکل و اندازه آن با نمونههای زمینی تفاوتی ندارد.
فضانوردان در گام بعدی به دنبال پرورشدادن گوجهفرنگی و کلم در ایستگاه فضایی هستند.
انتهای پیام
نظرات