سفیر واتیکان در تهران نقش دین در مبارزه با تروریسم را بسیار مهم توصیف کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) لیو بوکاردی در دیدار با سیدمحمدجواد هاشمینژاد، دبیر کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور با اشاره به اینکه «معرفی مسئله تروریسم به جامعه ایرانی امری مهم به شمار میرود» افزود: دلیل اهمیت این معرفی از آن جهت است که تروریسم برای زندگی مردم بسیار بسیار خطرناک است.
وی در ادامه به اهمیت نقش دین در امر مبارزه با تروریسم اشاره کرد و افزود: فکر میکنم دین میتواند نقش مهمی در مبارزه علیه تروریسم ایفا کند؛ چراکه تروریسم مولود بنیادگرایی است و بنیادگرایی و افراطگرایی تروریسم را ایجاد میکنند. بنیادگرایی و افراطگرایی ایدئولوژی است و تروریستها افرادی هستند که اقدامات وحشیانهای را مرتکب میشوند.
وی گفت: معتقدم ادیان نقش مهمی در ترویج، احترام و درک و گفتوگو دارند و نه بنیادگرایی و افراط گری. همچنین بر این باور هستم که واتیکان و پاپ فرانسیس نقش مهمی در این زمینه دارند. شورای پاپی گفتوگوی بین ادیان در پیامی در آخر ماه رمضان مسلمانان و مسیحیان را به اتحاد علیه افراطیگری و خشونت فراخواند.
سفیر واتیکان در تهران تاکید کرد: ما باید این نکته را با قوت به جهانیان اعلام کنیم که هیچکس حق ندارد برای اهداف سیاسی از نام خدا یا دین استفاده کند. این پیام را باید بسیار واضح به جهانیان اعلام کنیم و در مقابل داعش و سایر گروههای تروریستی با یکدیگر متحد باشیم. هیچکس حق ندارد به اسم خدا افراد را بکشد و این کفر است. این کفر است و من معتقدم افرادی که با استفاده از نام خدا چنین جنایاتی علیه بشریت مرتکب میشوند انسان نیستند، بلکه حیوان هستند.
وی با بیان اینکه «نه تنها مسلمانان بلکه مسیحیان در عراق و سوریه هم قربانی تروریسم هستند، ولی دنیا شاهد این مسئله نیست»، گفت: تروریستها انسانها را میکشند اما جهان، آمریکا و اتحادیه اروپا نمیبینند. مسیحیانی که در موصل، نینوا و عراق زندگی میکردند اکنون در حال ترک شهرها و روستاهای خود هستند و هیچکس چیزی نمیگوید.
وی اعضای داعش را اعضای سابق ارتش صدام دانست.
لیو بوکاردی در ادامه با اشاره به وجود بنیادی مشابه بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور) در ایتالیا تحت عنوان کانون خانوادههای قربانیان ترور گفت که تعداد قربانیان ترور در این کشور شاید تنها به هزار نفر برسد.
وی آمار 17 هزار شهید ترور در ایران را آماری قابل توجه دانست و تصریح کرد: 17000 نفر، آمار قربانیان یک جنگ است.
وی افزود: متأسفم، به نظرم اکنون میتوانیم بگوییم که تمام حوادث تروریستی برنامهریزی شده و یک استراتژی است. چراکه یک نفر علاقهمند است جهان امروز، جهان صلح نباشد؛ بلکه جهان ترور باشد.
در این دیدار هاشمینژاد نیز در سخنانی به نقش ادیان در مبارزه با پدیده تروریسم اشاره کرد و گفت: نقش ادیان حقیقی در مبارزه با این پدیده شوم میتواند بسیار مؤثر باشد چرا که نگاه مردم عادی به ادیان و رهبران آن است.
وی ادامه داد: ادیان و رهبران آن انسانهای افراطی نیستند. عراق و سوریه مهد تمدنهای قدیمی بوده و قرنهای طولانی، فرقههای مختلف اسلامی در کنار مسیحیت و یهودیت با خوبی و بدون نگاه خاصی زندگی میکردند. اما ناگهان شاهد طرح موضوعاتی شدیم که چیز جدیدی نبودند. همه میدانستند که چه کسی مسیحی و چه کسی مسلمان و در بین مسلمانان چه کسی شیعه و چه کسی سنی است. این افراد سالها در کنار یکدیگر زندگی میکردند، با هم ازدواج میکردند و با یکدیگر مراوده داشتند و قرنها این کار ادامه داشته است اما چطور شد در مقطعی خاص به طور سیستماتیک این اختلافات عیان شد؟
وی با اشاره به رشد افراطگرایی در منطقه تصریح کرد: بسیار عجیب است که ما الان بخواهیم به طور ناگهانی این مسئله را بپذیریم که افراطگرایی به وجود آمده است. شاید اینکه بخواهیم صرفاً نگاه افراطگرایی و ایدئولوژیک به موضوع داشته باشیم، ما را به بیراهه ببرد.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان اغراض سیاسی را نادیده گرفت، افزود: ما نمیتوانیم اهداف سیاسی موجود در پشت این جریانات را نادیده بگیریم. مخصوصا اینکه برخی از شخصیتهای مهم بینالمللی صراحتا در اسنادشان ذکر کردند که برخی از این گروههای تروریستی را خودشان به وجود آوردند؛ مثلا وزیر امور خارجه یکی از قدرتهای جهانی صراحتاً اعلام کرده است که «گروه داعش را ما به وجود آوردیم.» این امر نشان میدهد که برای پیشبرد اهداف سیاسی، موضوعات ایدئولوژیک و اختلافات توسط این قدرتها بزرگ شده و از آنها برای پیشبرد اهداف سیاسی استفاده میشود.
دبیر دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور در ادامه با بیان اینکه قطعاً مسیحیت با اسلام تفاوتهای بسیار دارد، تصریح کرد: اگر اشتراکات ادیان به هم نزدیک شود نه تنها افراطگرایان مشخص شده و در انزوا قرار میگیرند بلکه اهداف سیاسی پشت سر نیز خنثی خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور در نهم و دهم شهریور ماه امسال گفت: این احساس وجود دارد که این کنگره در سایه نبود شخصیتهای روحانی جامعه مسیحیت با کمبود مواجه است. روحانیون واقعی جهان اسلام باید حقیقت اسلام را بیان کنند که چیزی جز رأفت و رحمانیت در آن نیست، همچنانکه باید در جامعه مسیحیت، حقیقت روح دین مسیحیت بیان شود تا افراطگرایان در انزوا قرار بگیرند.
انتهای پیام
نظرات