• چهارشنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 94050703573
  • منبع : نمایندگی کردستان

برگزاری سومین دوره‌ی کشوری مربیگری آگاه‌سازی از خطرات مین در کردستان

برگزاری سومین دوره‌ی کشوری مربیگری آگاه‌سازی از خطرات مین در کردستان

ایسنا/کردستان با حضور مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و نمایندگان استان‌های آلوده به مین، سومین دوره کشوری مربیگری آگاه‌سازی از خطرات مین با حضور مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی صلیب سرخ و نمایندگان شش استان آلوده به مین در شهرستان مریوان استان کردستان برگزار شد.

با حضور مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و نمایندگان استان‌های آلوده به مین، سومین دوره کشوری مربیگری آگاه‌سازی از خطرات مین با حضور مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی صلیب سرخ و نمایندگان شش استان آلوده به مین در شهرستان مریوان استان کردستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کردستان، «حسن خدابنده‌لو»، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کردستان از حضور آقای رابینسون، مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و نمایندگان استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، خراسان‌رضوی و آذربایجان‌غربی جهت شرکت در کارگاه آموزشی مربیگری در شهرستان مریوان خبر داد.

وی هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را تلاش در راستای ارتقاء اهداف انسان دوستانه هلال‌احمر، پرورش مربیان زبده و مجرب جهت آموزش خطرات مین در استان‌ها در جهت نهادینه‌سازی فرهنگ آموزش بین عموم مردم عنوان کرد.

وی در ادامه به اهمیت بحث مین و مواد منفجر نشده باقی‌مانده از جنگ در استان‌های آلوده و ضرورت تداوم آموزش‌های اصولی به ساکنان مناطق آلوده پرداخت و خاطرنشان کرد: هر از گاهی مواد منفجر نشده باقی‌مانده از جنگ حوادثی را می‌آفریند که رسالت جمعیت هلال‌احمر حکم می‌کند با برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده آموزش‌های اساسی را به اهالی مناطق آلوده منتقل کرده تا شاهد کمترین تلفات جسمی و روحی بین حادثه‌دیدگان باشیم.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کردستان، به فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر استان از قبیل برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی در روستاها و مناطق آلوده شهرستان‌های استان کردستان اشاره کرد و افزود: در هفت شهرستان آلوده به مین استان کردستان(مریوان، سروآباد، کامیاران، بانه، سقز، دیواندره، سنندج) در سال‌های اخیر طی برنامه‌های متعدد، مربیان جمعیت به روستاها و مناطق آلوده اعزام شده و با آموزش‌های چهره به چهره، توزیع بروشور، سی.دی و پوسترهای آموزشی، خدمات قابل توجهی در زمینه آگاه‌سازی از خطرات مین ارائه داده‌اند.

مشاور منطقه‌ای امور تسلیحاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز که در این جلسه حضور داشت، اظهار کرد: مین و مواد منفجرنشده باقی مانده از جنگ مستعد و دربردارنده خطراتی است که هر آن ممکن است جسم و روان انسان‌ها را به مخاطره بیندازد.

رابینسون افزود: رهایی از این مخاطرات نیازمند حرکتی دسته جمعی، همدلی و همراهی دولت و مردم است و با اشاره به این‌که مهم‌ترین مولفه در این خصوص گسترده‌تر کردن آموزش‌های لازم در این راستاست، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌هایی از این قبیل را اقدامی ارزشمند در راستای تربیت افراد آگاه و تعمیم آموزش به لایه‌های مختلف ساکنان مناطق آلوده به مین تلقی کرد.

وی که از مربیان این دوره مربیگری بود مباحث مرتبطی از قبیل رفتارهای پرخطر در ایران با توجه به وجود مین و مهمات منفجر نشده باقی‌مانده از جنگ، استاندارد بین‌المللی در زمینه‌ی مقابله مین و مهمات منفجر نشده، نظارت و ارزیابی در آموزش خطرات مین، طراحی و ارائه مطالب و فعالیت‌های گروهی، شناسایی مناطق خطرناک و نشانه‌های خطر را برای شرکت‌کنندگان ارائه کرد.

در این دوره چهار روز که نمایندگان امور بین‌الملل و سازمان امداد نیز حضور داشتند، اساتید برجسته و اعضاء هیئت علمی دانشگاه‌های کردستان نیز مباحث مهمی شامل عوارض اجتماعی مین، روانشناسی در مین، مروری بر مباحث کمک‌های اولیه(تروما، خونریزی و ...)، روش تدریس و تکنولوژی آموزشی و ... را ارائه کردند.

براساس این گزارش، بخش پایانی دوره‌ی مربیگری کشوری شامل بازدید آقای رابینسون و شرکت‌کنندگان در دوره، از روستای «نشکاش» مریوان بود که طی آن ضمن عیادت دسته جمعی از دانش‌آموزان ناشی از انفجار مین در روستای مذکور، رابینسون از نزدیک به بازدید نحوه‌ی ارائه آموزش مربیان استان کردستان به اهالی روستای نشکاش پرداخت.

روستای «نشکاش» از روستاهای تابعه شهرستان مریوان در استان کردستان است که در مهرماه سال 92، هفت دانش‌آموز آن روستا بر اثر انفجار مین مصدوم شده و آسیب‌های جدی به آنان وارد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha