رییس انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به وضعیت اقتصاد در پساتحریم گفت: لازم است سیاست دولت نسبت به درآمدهای نفتی تغییر کرده و این درآمدها صرف سرمایهگذاری بخش خصوصی و زیربنایی کشور شود.
حمید دیهیم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه ایجاد وضعیت امیدواری در اقتصاد و بهبود روابط ایران با سایر کشورها میتواند به افزایش امکان سرمایهگذاری و صادرات منجر شود، اظهار کرد: همین امیدواری به تنهایی میتواند باعث اشتغالزایی و افزایش سرمایهگذاری در کشور شود.
وی همچنین با بیان اینکه در شرایط پساتحریم بیشتر سرمایهگذاریها در حوزه نفت و گاز صورت خواهد گرفت، افزود: عواید سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز در ابتدا به کشورهای خارجی میرسد، اما درآمدهای نفتی حاصل از صادرات آن باز هم نصیب ایران میشود.
رییس انجمن اقتصاددانان ایران همچنین دربارهی آزادسازی درآمدهای بلوکهشده ایران اظهار کرد: دولت برای استفاده از این درآمدها دارای وظایفی است و لازم است در ابتدا نظر خود را نسبت به درآمدهای نفتی تغییر دهد.
دیهیم با اشاره به اینکه در یک اقتصاد دولتی درآمدهای نفتی از سوی دولت خرج شده و این امر باعث افزایش نرخ تورم میشود، خاطرنشان کرد: چرا که در هیچ جای جهان دولت و شرکتهای دولتی در اقتصاد کارایی ندارند، بنابراین درآمدهای نفتی لازم است صرف سرمایهگذاری در بخش خصوصی و سرمایهگذاریهای زیربنایی شود.
وی با تاکید بر اینکه هرگز این اندیشه در اقتصاد ایران پیاده نشده است، گفت: ساختار اقتصاد ما دولتی و شبهدولتی است در حالی که اگر همین درآمدهای نفتی به صورت وام به تولیدکنندگان بخش خصوصی داده شود با توجه به وضعیت نیروی انسانی در کشور کالاهای ساخت داخل میتوانند قدرت رقابت در بازار بینالمللی پیدا کنند.
رییس انجمن اقتصاددانان ایران با تاکید بر لزوم توجه به تکنولوژی در صنایع ادامه داد: اگر دولت درآمدهای نفتی خود را به صورت وام به بخش خصوصی دهد، میتواند با سود آن بار دیگر مانند دیگر کشورها سرمایهگذاری کند.
دیهیم با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری در بخش تولیدات اظهار کرد: لازم است دولت درآمدهای حاصل از منابع از بین رفتنی مانند نفت و گاز را صرف سرمایهگذاری کرده و در مورد منابع قابل تجدید نیز به میزان رشد این منابع از آنها استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات