• شنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۴ / ۲۲:۱۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94042011013
  • خبرنگار : 71049

گزارش ایسنا از وین

دیدار جداگانه ظریف با فابیوس و فرستاده ویژه لاوروف

دیدار جداگانه ظریف با فابیوس و فرستاده ویژه لاوروف

در حالی که مذاکرات در سطح معاونان وزیر خارجه ایران با معاونان کری و موگرینی هم‌چنان در مراحل مختلف ادامه دارد، وزیر خارجه کشورمان عصر روز شنبه با همتای فرانسوی خود و نماینده روسیه در گروه 1+5 دیدار کرد.

در حالی که مذاکرات در سطح معاونان وزیر خارجه ایران با معاونان کری و موگرینی هم‌چنان در مراحل مختلف ادامه دارد، وزیر خارجه کشورمان عصر روز شنبه با همتای فرانسوی خود و نماینده روسیه در گروه 1+5 دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، مذاکرات در روز شنبه بیش از هر چیز به رفت و آمد معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا و نیز فدریکا موگرینی برای تکمیل متن توافق و پاک کردن پرانتزها از آن خلاصه شد.

در این میان وزیران خارجه ایران و آمریکا جداگانه دیدار کردند و و پس از آن با حضور فدریکا موگرینی نشست سه جانبه‌ای با حضور اعضای هر یک از سه هیات برگزار شد.

پس از آن مذاکرات صالحی و مونیز برای دو بار انجام شد که هم‌چنان هم ادامه دارد.

در ادامه این دیدارها محمد جواد ظریف عصر امروز با لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد و پس از آن ظریف با ورونوکوف، فرستاده ویژه وزیر خارجه روسیه جداگانه دیدار کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و سرگئی ریابکوف، معاون وی هفته گذشته برای شرکت در اجلاس بریکس در روسیه وین را ترک کرده‌اند؛ هر چند گفته می‌شود لاوروف احتمالا فردا به مذاکرات می‌پیوندد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌آید بخش معطل مانده مذاکرات که بیش‌ترین نقش را در ادامه آن برای روزهای متوالی پس از ضرب الاجل 10 تیر داشته است، موضوعاتی است که به تصمیم‌گیری‌های سیاسی بیش از فنی نیاز دارد. علاوه بر این برخی از موضوعات مثل لغو تحریم‌های تسلیحاتی که در طول دو سال مذاکرات درباره آن بحث نشده و به ماه‌های پایانی و البته روزهای پایانی موکول شده بود در این میان بیش‌ترین زمان را به خود اختصاس داده است.

ایران معتقد است تمامی تحریم‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای باید یک‌جا و در زمان اعلام توافق لغو شود؛ این در حالی است که آمریکا و برخی دیگر از کشورها سعی داشته و دارند به هر نحوی این تحریم‌ها را با توجه به مسایل منطقه‌یی مستثنی کنند.

آمریکا و متحدانش به طور غیرقانونی خرید و فروش تسلیحات متعارف نظامی را تحت‌الشعاع موضوع هسته‌ای و بحث موشک‌های باستیک و در چارچوب قطعنامه‌های شورای امنیت ممنوع کرده‌اند.

مقامات ایران بارها اعلام کرده‌اند که برنامه دفاعی کشور در دستور مذاکرات نیست. در عین حال بر اساس توافق ژنو باید به قطعنامه‌های شورای امنیت پرداخته شود که در بین آن‌ها قطعنامه 1929 که به موضوع فعالیت‌های دفاعی و موشکی می‌پردازد قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha