سایت تابناک نوشت که حضور بازیگران، خوانندهها و مجریان در شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام محدود خواهد شد؛ محدودیتی که طیفی از این سه گروه در پیاش خواهند رفت تا از گزند عوارضی که ممکن است تصاویرشان برای امنیت شغلیشان در پی داشته باشد، در امان بمانند؛ اما چه اتفاقی برای آنها که این مساله و نوع حضورشان را جدی نمیگیرند، خواهند افتاد؟
به گزارش ایسنا این سایت افزوده است: شبکههای اجتماعی برای همه طیفها با حواشی فراوانی همراه بوده و بیشترین حواشی در این حوزه، متوجه سلبریتیهاست. بازیگران، خوانندهها و مجریان تلویزیونی سه گروهی هستند که حضور پررنگی در شبکههای اجتماعی دارند و این حضور به خصوص در اینستاگرام بیش از سایر شبکههای اجتماعی حاشیهساز بوده است.
در میان ایرانیها، شاید پرحاشیهترین حضور را بتوان با فاصله قابل توجهی به آزاده نامداری مربوط دانست که مدتها به یکی از جریانهای اصلی خبری بدل شده بود؛ اما آنچه این روزها پرحاشیه شده، ارتباط مستقیمی به هنرمندان ندارد و به تصاویر یک مدل دعوت شده به برنامه «ماه عسل» در اینستاگرام بازمیگردد؛ تصاویری که هویت دقیقتری از این شخص را مشخص و این برنامه را با چالشی جدی مواجه کرد.
در همین فضا، شورای نظارت بر صداوسیما درباره اقداماتی تصمیم گرفت که حاشیهسازی تصاویر این سه گروه در شبکههای اجتماعی را با منع یا محدودیت حضور این چهرهها در رسانه ملی همراه میسازد و از این حیث، از این پس هر خطایی در شبکههای اجتماعی و به طور خاص انتشار هر تصویری که مغایر با عرف و ناهنجاری تشخیص داده شود، میتواند تبعات سنگینی برای هنرمندان باشد.
آن طور که سیدرمضان شجاعی کیاسری عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره به مهمان جنجالی ماه عسل، خبر داده «در جلسه شورای نظارت بر صداوسیما مصوب شده که از همکاری رسانه ملی با هنرمندانی که عکس خلاف شرع از خود در فضای مجازی منتشر کردهاند جلوگیری شود»؛ رویکردی که میتواند به خصوص درباره نوع پوشش بسیاری از بازیگران زن در برخی تصاویر اینستاگرامیشان مصداق پیدا کند.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی افزوده است: «بسیاری از هنرپیشهها در صفحات اجتماعی خود عکس خلاف شرع منتشر میکنند. اینها کسانی هستند که چون میخواهند از طریق صداوسیما نان بخورند با پوشش مناسب در رسانه ملی ظاهر میشوند، ولی در صفحات اجتماعی ارزشها را زیر پای میگذارند و حرمت همکاری با رسانه جمهوری اسلامی را زیر سؤال میبرند.»
به تصور این عضو شورای نظارت بر صداوسیما، « همه جای دنیا مرسوم است کسانی که میخواهند با رسانه ملی همکاری کنند، باید اصولی را رعایت کنند و آزاد نیستند هر کاری انجام دهند. آنها حتی در شکلگیری زندگیشان هم باید رعایت کنند و برایشان درخصوص اینکه با چه کسی میتوانند ازدواج کنند، شرط میگذارند؛ اما برخی از هنرمندان ما متأسفانه در رسانه ملی مورد توجه قرار میگیرند و بیرون از این فضا هر کاری بخواهند میکنند.»
با این مصوبه که احتمالاً با تذکر به گروهی از بازیگران، خوانندهها و مجریان همراه خواهد شد، احتمالاً برخی از این طیف ترجیح خواهند داد حضورشان را در شبکههای اجتماعی محدود کنند تا حضورشان در شبکههای تلویزیونی محدود نشود؛ اما احتمالا برخی از این چهرهها این تهدیدها را جدی نخواهد گرفت؛ مسألهای که میتواند در آینده چالش زا باشد.
در همین حال روابط عمومی صدا و سیما خبر ممنوعیت حضور هنرمندان و مجریان رسانه ملی در شبکههای اجتماعی را تکذیب و اعلام کرده که رسانه ملی هیچ تصمیمی مبنی بر اعمال محدودیت بر حضور هنرمندان و مجریان صدا و سیما در شبکه های اجتماعی نگرفته است.
در توضیح این روابط عمومی آمده است: در پی ادعای برخی سایتهای خبری درخصوص ابلاغ تصمیم رسانه ملی به هنرمندان، مجریان و گویندگان سازمان صدا و سیما مبنی بر ممنوعیت حضور در شبکههای اجتماعی ، مدیرکل روابط عمومی سازمان با تکذیب این خبر تأکید کرد که هیچ گونه تصمیم یا بخشنامهای در این خصوص توسط رسانه ملی صادر نشده است.
نعمتی انارکی افزود: آنچه در برخی سایتها در این باره نقل شده کذب محض و به کلی عاری از صحت است.
انتهای پیام
نظرات