دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی بر اهمیت رشد روح فعالیت بین گروهی، تلاش جمعی و ارائه پروژههای مشترک و بین رشتهای در دانشگاهها تاکید کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در نشست دکتر سیدکمال خرازی با دکتر محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف معاونین و استادان دانشگاه، مدیران ستاد و نماینده دانشگاه علوم پزشکی ایران، مدلهای مختلف توسعه علوم شناختی در دانشگاه صنعتی شریف مورد بررسی قرار گرفت.
خرازی در این نشست سوق دادن رسالهها در دانشکدهها به سمت علوم شناختی، فعال کردن و تشکیل رشته علوم شناختی در دانشکدهها و جذب دانشجو در این رشته میان رشتهای، تدریس درس علوم شناختی به صورت درس اختیاری در دانشکدهها و نیز تأسیس دپارتمان علوم شناختی و یا حتی پژوهشکده یا دانشکده علوم شناختی را ازجمله مدلها و راههای مختلف توسعه این رشته جدید علمی در دانشگاههای کشور دانست.
وی ضمن معرفی فعالیت ستاد علوم شناختی، به بررسی نحوه همکاری دانشگاهها برای توسعه هرچه بیشتر رشته علوم شناختی در ایران پرداخت و گفت: این علم به عنوان یکی از رشتههای نوین علمی و فناوری در هزاره جدید مطرح است و به همین دلیل در اکثر کشورها سرمایه گذاری کلانی برای توسعه آن انجام شده است.
خرازی افزود: اکنون روشهای مختلفی برای توسعه این حوزه در کشور در دست تجربه است؛ البته هر دانشگاه به تناسب شرایط آن دانشگاه روش بهینه را انتخاب خواهد کرد، اما مهم آن است که روح فعالیت بین گروهی، تلاش جمعی و ارائه پروژههای مشترک و بین رشتهای در دانشگاهها رشد یابد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با اشاره به اینکه ظرفیتهای بسیار زیادی در دانشگاه صنعتی شریف وجود دارد، گفت: میتوان با هدایت این ظرفیتها در جهت علوم و فناوریهای شناختی به آنچه شایسته این دانشگاه است، دست یافت.
همچنین در این نشست دکتر محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف پس از اظهارات رؤسا و استادان دانشکدههای مختلف دانشگاه گفت: در این دانشگاه فعالیتهای مختلفی در حوزه علوم شناختی در جریان است و ظرفیت اجرای پروژههای علمی بیشتر نیز وجود دارد.
وی افزود: سوق دادن پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری به سمت این دانش نوین و نیز تقویت هماهنگی بین دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی ایران که از دیرباز بر قرار بوده است، کمک زیادی به انجام فعالیتهای مورد نظر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی خواهد کرد.
فتوحی افزود: توسعه این شاخه از دانش و فناوری میان رشتهای در دانشگاه شریف میتواند با ارائه برخی از دروس علوم شناختی در دانشکدههای مختلف آغاز شود.
در این نشست همچنین استادان دانشگاه شریف ضمن توضیح تحقیقاتی که در ارتباط با علوم و فناوریهای شناختی در دست اجرا دارند، نظرات خود را در زمنیه اهمیت علوم شناختی و نحوه توسعه آن در دانشگاه ابراز کردند و دکتر تجریشی، معاون پژوهشی دانشگاه و دکتر میرعمادی، معاون آموزشی دانشگاه نیز با بیان نظرات خود پیشنهاد کردند که یک شورای راهبری برای تصمیم گیری و برنامهریزی در حوزه علوم و فناوریهای شناختی تشکیل شود.
بر اساس این گزارش، در این جلسه دکتر محمدتقی جغتایی، مشاور آموزش ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی و دکتر مجید نیلی احمدآبادی، مدیر پژوهش ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی نیز حضور داشتند و توضیحاتی را در زمینه نحوه همکاری ستاد و دانشگاه شریف ارائه کردند.
انتهای پیام
نظرات