• دوشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 94040100112
  • منبع : نمایندگی لرستان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان توصیه کرد

خودداری از خوردن سوسیس، کالباس و ژامبون

خودداری از خوردن سوسیس، کالباس و ژامبون

ایسنا/لرستان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره می‎اندازد شناسایی شدند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره می‎اندازد شناسایی شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی لرستان، دکتر «رضا سپهوند» در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با بیان این‌که ایمنی فرآورده‎های گوشتی قابل قبول نیست، اظهار کرد: در ایمنی و امنیت غذایی مشکلاتی وجود دارد که باید دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی و جهاد کشاورزی آنها را برطرف کنند.

وی با بیان این‌که در ماده‌ی 37 برنامه‌ی پنجم توسعه هر سال کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره می‎اندازد شناسایی می‎شوند، یادآور شد: مردم کالاهای آسیب‎رسان نظیر انواع سوسیس، کالباس، ژامبون و انواع همبرگر و کباب صنعتی و صنفی که درصد چربی آنها بیش از 20 درصد باشد را استفاده نکنند.

سپهوند یادآور شد: مردم از مصرف انواع ساندویچ و پیتزاهایی که شامل سوسیس، کالباس و ژامبون بوده، سالاد الویه صنعتی و صنفی، سمبوسه و فلافل که با روش غوطه‎وری در روغن ایجاد می‎شود، کنسرو و کله‎‏پاچه، انواع پنیرهای خامه‎ای پرچرب و با چربی بیش از 28 درصد، انواع پنیرهای چرب با چربی بیش از 45 درصد در ماده خشک خودداری کنند.

وی اظهار کرد: انواع کره و خامه، فرآورده‎های یخی خوراکی، انواع نکتار و نوشیدنی‎های میوه‎ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه کمتر از 50 درصد، انواع شربت و نوشیدنی‎های غیرمیوه‎ای، انواع آجیل‎های شور و شورهای سبزیجات با نمک بیش از 5 درصد، انواع طعم‎دهنده مصنوعی، انواع سنگ‎های مصنوعی در مواد غذایی، انواع رنگ‎های حاوی سرب، روغن‎های جامد و مایع نباتی با میزان اسید چرب اشباع بالاتر از 30 درصد و یا میزان اسیدهای چرب ترانس بالاتر از 2 درصد، انواع سس‎های چرب با چربی بیش از 30 درصد، انواع فرآورده‎های حجیم شده بر پایه ذرت(انواع پفک) و انواع شیرینی‎جات و بامیه از جمله کالاهایی است که سلامت فرد را به مخاطره می‎اندازد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: داروهایی که پتانسیل سوءمصرف دارند نظیر ترامادول، دیفنوکسیلات، کدئین، الکل طبی اتیلیک، کتامین(توهم‎زا) سلامت فرد را به مخاطره می‎اندازد.

وی خاطرنشان کرد: ارائه قلیان در چایخانه و سفره‎خانه‎ها، تولید و پخش فیلم و سریال و محصولات فرهنگی مروج خشونت، عرضه و فروش لباس و کفش دست دوم، ارائه خدمات رژیم‎های سریع لاغری و چاقی و مداخله افزایش قد از اقدامات آسیب‎رسان به سلامت هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha