با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا اکثر افراد برای فرار از گرما به شنا کردن پناه میبرند اما در این مواقع خطر جدی غرق شدن هم افزایش مییابد.
به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر روز در آمریکا حدود 10 نفر به دلیل غرقشدگی جان خود را از دست میدهند و کودکان زیر پنج سال در بیشترین معرض خطر قرار دارند. همچنین در حالی که بیشتر افراد با علائم غرقشدگی آشنا هستند این نشانهها لزوما در تمام قربانیان بروز نمیکنند و بسیاری حتی از این موضوع آگاه نیستند که علائم غرقشدگی میتواند پس از بیرون آوردن فرد از آب نیز رخ دهد.
به گفته دکتر «مارک زونفریلو» متخصص بیمارستان اطفال در فیلادلفیا، حوادثی که گاهی اوقات افراد غیرکارشناس آن را «غرقشدگی ثانویه» یا «غرقشدگی خشکی» مینامند اما در واقع اصطلاح پزشکی نیستند میتواند حتی تا یک روز پس از آنکه قربانی از آب بیرون کشیده شد، اتفاق افتد. این نوع از غرقشدگی بسیار نادر است و تنها یک تا دو درصد تمام موارد غرقشدگیها را شامل میشود.
مردم معمولا تصور میکنند که غرق شدن همیشه بلافاصله به مرگ منجر میشود اما در حقیقت این مشکل به نوعی بیماری محسوب میشود و لزوما همه افرادی که دچار این سانحه میشوند بلافاصله نمیمیرند و ممکن است تا مدتی پس از بیرون کشیدن از آب دچار اختلالات پزشکی شود. افرادی که غیرداوطلبانه زیر آب میروند و در دریافت اکسیژن دچار مشکل میشوند، غرقشده به حساب میآیند و حتی در صورتی که فرد نجات داده شده و هوشیار باشد باید سریعا به اورژانس منتقل شوند.
غرقشدگی زمانی اتفاق میافتد که فرد در مدت زمانی که زیر آب غوطهور میشود، تحت فشار تنفسی قرار گرفته و اکسیژن کافی به بدنش نمیرسد. در این وضعیت بیشتر افراد برای مدت 30 تا 60 ثانیه پس از آنکه مجبور میشوند نفس خود را نگه دارند، هوشیاریشان را از دست میدهند. در واقع مدت زمانی که فرد در دریافت اکسیژن مشکل دارد وضعیت او در حالت غرقشدگی است.
کارشناسان با بیان اینکه غرق شدگی خیلی سریع و در سکوت اتفاق میافتد اظهار داشتند: برخلاف آنچه در فیلمها نشان میدهند در این شرایط فرد بدون درخواست برای کمک و در سکوت قربانی میشود.
گاهی اوقات فرد در طول غرقشدگی دچار سرفه میشود اما زمانی که از آب بیرون آورده میشود همچنان هوشیار است. برخی از این مواردِ غرقشدگی در اصطلاح عوام «غرقشدگی خشکی» نامیده میشود که براساس آن میزان کمی از آب، حنجره را تحریک میکند و در نتیجه مجرای هوایی مسدود میشود. در این حالت فشار در ریهها و قلب افزایش مییابد و از توانایی بدن در دریافت اکسیژن کاسته میشود.
همچنین غرقشدگی ثانویه زمانی اتفاق میافتد که میزان کمی آب وارد ریههای فرد شود. این میزان آب میتواند برخی از مواد پوشاننده داخل ریهها را از بین ببرد در حالی که این مواد به ریهها اجازه میدهد تا اکسیژن مورد نیاز خود را جذب کنند.
افرادی که پس از بیرون آورده شدن از آب بیش از یک تا دو دقیقه سرفه میکنند و اطراف دهانشان کف تشکیل میشود لازم است به سرعت به اورژانس منتقل شوند.
به گزارش لایوساینس، علائم غرقشدگی ثانویه نیز مشابه غرقشدگی است و نکته مهم در این شرایط این است که پس از بیرون کشیدن حادثهدیده از آب حتی در صورت هوشیار بودن وی، باید هرچه سریعتر به اورژانس منتقل شود و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات