• دوشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94031810261
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

ساخت پرتابگر موشک قابل استفاده مجدد توسط ایرباس

ساخت پرتابگر موشک قابل استفاده مجدد توسط ایرباس

شرکت آلمانی ایرباس از برنامه آماده شدن پرتابگر موشک فضایی خود در سال 2025 خبر داده که به طور اساسی با ایده شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس متفاوت است.

شرکت آلمانی ایرباس از برنامه آماده شدن پرتابگر موشک فضایی خود در سال 2025 خبر داده که به طور اساسی با ایده شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس متفاوت است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، در حال حاضر ایرباس برخلاف شرکت اسپیس ایکس با چالشهای نالی و فنی روبرو بوده که باید بر آنها غلبه کند، در حالیکه اسپیس‌ایکس اکنون در مرحله آزمایش مدل خود قرار دارد.

از سال 2010 تاکنون گروهی از مهندسان شرکت ایرباس به طور مخفیانه در انبار این شرکت در لمورو در حومه پاریس در جستجوی روش‌هایی برای ساخت پرتابگر موشک قابل استفاده مجدد بوده‌اند. آنان ماموریت سختی پیش رو دارند، چون باید استفاده مجدد موشک و هزینه کمتر الحاق آن به مدل‌های سنتی را در نظر داشته باشند.

این شرکت دو مرحل از مفهوم پردازشگر قابل استفاده مجدد خود را با نامهای Adeline و Space Tugs معرفی کرده است.

فرانسوا آکه، مدیر برنامه‌های دفاعی و فضایی ایرباس اظهار کرد: مرحله اصلی، موشک را در مراحل ابتدایی سفر پرتاب و اداره می‌کند. مرحله بعدی در بخش دوم وارد عمل می‌شود.

وی افزود: استفاده مجدد اصلی‌ترین مرحله این پروژه است، چون با استفاده مجدد از قطعات آن قادر به کاهش هزینه‌ها در ساخت مجدد موشک خواهیم بود. ایده ترمیم دوباره و قرارگرفتن در پشت سپر حرارتی موجب کاهش 80 درصدی هزینه کلی خواهد شد.

آکه در ادامه افزود: این فضاپیمای جدید مانند موشک‌های معمولی از زمین بلند شده و مانند هواپیما فرود می‌آید.

ادلاین که مخفف پرتابگر پیشرفته مصرفی با اقتصاد موتور نوآورانه است، فناوری فضایی را با دانش هوانوردی ترکیب کرده است.

برای استفاده مجدد از مرحله اصلی، بخشهای گرانتر موشک مانند موتور و ارتباطات هوایی به زمین بازگردانده می‌شوند.

ادلاین به شکل تثبیت‌کننده‌ای در پایه پرتابگر قرار گرفته و به بالهای کوچک و یک موتور توربین‌دار مجهز است.

مفهوم Space Tugs (کشش‌های فضایی) به دنبال دستگاههایی است در ارتفاع 1000 کیلومتری شناور بوده و توسط پرتابگرهای جدید با کمک فناوری ماهواره‌ای سوخت‌گیری می‌کند.

هیرو گیلبرت، مدیر فنی مرکز دفاعی و فضای ایرباس مدعی است که پروژه ایرباس به مدل اسپیس‌ایکس ارجحیت دارد، زیرا مقاومت بیشتر برای استفاده مجدد نسبت به آن دارد. این نوآوری شامل فناوری فضا و صنعت هوانوردی است.

پروژه شرکت اسپیس ایکس متفاوت بوده زیرا برای فرود بر روی کشتی در میان آب ساخته شده است.

شرکت ایرباس تخمین زده که برای این مدل نیاز به دو تن سوخت برای برگشت به زمین است که نیمی از میزان مصرف سوخت مدل‌ رقیب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha