• پنجشنبه / ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۵:۰۴
  • دسته‌بندی: سند چشم انداز
  • کد خبر: 94031407821
  • خبرنگار : 80001

کشور، تشنه جوانان کارآفرین

کشور، تشنه جوانان کارآفرین

«تقاضا برای نیروی کار وجود ندارد و اقتصاد کشور تشنه جوانان کارآفرین است».

«تقاضا برای نیروی کار وجود ندارد و اقتصاد کشور تشنه جوانان کارآفرین است».

سعید میرزامحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به این‌که تقاضا برای نیروی کار وجود ندارد، نباید جوانان به دنبال تقاضا باشد بلکه باید به دنبال کارآفرینی بروند. در حال حاضر رشته‌های کارآفرینی در کشور راه افتاده و هدفش توانمندسازی افراد است. حتی کمیسیون کارآفرینی در مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد شده که راهکارهای توانمندسازی را بررسی می‌کند.

وی افزود: تحریم‌ها دستیابی صنایع کشور به مواد واسطه‌ای، سرمایه‌ای و تکنولوژی را دچار مشکل کرد و رکود تورمی بوجود آمد. مشکل اشتغال هم به فشار هزینه‌های بخش صنعت برمی‌گردد. وقتی فشار هزینه‌ها بالا برود عرضه محصول کم می‌شود و این هم به تورم می‌انجامد و هم رکود و بیکاری. لذا اولین قدم برای حل مشکل اشتغال، کاهش هزینه‌های تولید است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات اشتغال در کشور، قانون کار است. گرچه به لحاظ ملاحظات انسانی قانون کار، اصلاح شد که حامی نیروی کار است، اما این مساله به افزایش هزینه‌های تولید انجامیده و کارفرماها را برای استخدام کارگر نگران می‌کند.

میرزامحمدی، مباحث مطرح شده درباره عدم توانایی دانشگاه‌ها در تربیت نیروهای کارآزموده را رد کرد و گفت: من با این صحبت مخالفم که دانشگاه‌های ما کارآفرین نیستند. دانشگاه مسوول آچار به دست شدن و اشتغال دانش‌آموختگان نیست بلکه مسوول آموزش پرورش افراد است. بسیاری از تحصیل‌کرده‌های کشور جذب خارج می‌شوند، پس دانشگاه‌های کشور مشکل ندارند و باید در جای دیگری به دنبال حل معضل اشتغال بگردیم.

وی به کشورهایی همچون بنگلادش، هندوستان، پاکستان و سریلانکا که تجربه‌هایی موفق درخصوص کارآفرینی داشته‌اند اظهار کرد: این کشورها پروژه‌ای به نام «اعتبارات خرد» را در دستور کار قرار داده‌اند که برای افراد حاضر در یک جامعه‌ی کوچک همچون کشاورزان یک منطقه، سازمان تولیدی تشکیل می‌دهند. برای آن سازمان، مدیر، حسابدار، بازاریاب و بازرس تعیین می‌کنند و آموزش‌های عملیاتی اولیه می‌دهند. بعد پول بذر اولیه به کشاورزان می‌دهند، کشاورزان هم که توانمند شده‌اند تولید و کسب درآمد می‌کنند.

به گفته این کارشناس اقتصادی، برای حل مشکل اشتغال باید حمایت‌های خاص موجود از بخش دولتی را برداریم تا بخش خصوصی جرأت فعالیت پیدا کند و تقویت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۱:۰۳

جالب بود!!!! کارآفريني با جيب خالي ميشه؟!؟!؟ نه ميشه؟!؟! اگه ميشه 2 تاشو بگو!؟!؟! والا.. تازه مگه به من جوان 25 ساله تا حالا کار آفريني ياد داده شده؟!؟! فقط تحصيلات اکادميک محض!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۱:۲۷

دانشگاههاي کشور مشکل ندارند؟ اين چه حرف عجيبي است که ايشان مي زنند. اونهايي که ميرن خارج کشور از دانشگاههاي تاپ کشور هستند که همه جا درخواست براشون وجود دارد. ولي بقيه که بيکار هستند دانشجويان دانشگاههاي دیگه فراوان هستند که آموزش درست حسابي نگرفتند و بيشتر مدرک گرا بودند تا آموزش گرا. اين دانشجويان فاقد هرگونه آموزش بوده. سرفصل هاي اشتباه براي تدريس، استاداني که دلسوز نيستند از مهمترين دليل بي سوادي دانشجويان است. مثلا کامپيوتر بيشترين آمار بيکاري رو در کشور دارد. براي اينکه دانشجويان اکثرا نکات خاصي در دانشگاهها ياد نمي گيرند

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۲۰:۰۱

فقط مي خواستم گوشزد کنم که طبق تعريف، کارآفرين به کسي مي گوئيم که از يک ايده کاملا نو و بديع، کسب و کاري تازه را در جامعه ايجاد کرده و عده اي را مشغول کار مي کند. از اين منظر، مثلا کسي که يک کارخانه توليد تلويزيون معمولي ايجاد مي کند و تعدادي را استخدام مي کند، يک کارآفرين محسوب نمي شود، چون محصول وي يک نوآوري صنعتي و تکنولوزيکي محسوب نمي شود.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۲۲:۵۶

کشور، تشنه "حمايت " از جوانان کار آفرين

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۰۰:۴۰

من قدرت کارافريني دارم ولي کسي نيست حمايت اوليه داشته باشه.پسر خالم مث خودم مخترع چنتا دستگاست ولي حمايت نشد دعوتنامه فرستادن دو ماه ديگه عازم اونور ابه....

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۰۲:۰۷

خخخخ چه خنده دار! مثل اينه که بگيم کشور به کارگر احتياج نداره و از کارگران عزيز در خواست ميشه به برج سازي بپردازند!

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۰۲:۱۶

متاسفانه دانشگاهها درست آموزش نمي دهند بطور مثال يک مهندس عمران 4 سال آموزش مي بيند بعد از پايان تحصيل مدرک مهندسي مي گيرد ولي تا 4 سال در کار عملي کار نکند نمي تواند کار درستي انجام دهد