• شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94030905210
  • خبرنگار : 71456

بوئینگ نخستین قرارداد ماموریت سرنشین‌دار فضایی ناسا را دریافت کرد

بوئینگ نخستین قرارداد ماموریت سرنشین‌دار فضایی ناسا را دریافت کرد

شرکت بوئینگ نخستین قرارداد انجام ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار برای ناسا را دریافت کرده است.

شرکت بوئینگ نخستین قرارداد انجام ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار برای ناسا را دریافت کرده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این قرارداد بدین معناست که ناسا بخشی از ماموریت‌های سرنشین‌دار خود را به فضاپیمای CST-100 واگذار کرده و این سامانه قرار است فضانوردان را برای شش ماموریت به ایستگاه بین المللی ببرد.

این قرارداد به عنوان بخشی از قرارداد «توانایی انتقال تجاری خدمه» (CCtCap) به ارزش 4.2 میلیارد دلار با بوئینگ اعلام شده است.

فضاپیمای CST-100 در سال 2014 به همراه کپسول «دراگون سرنشین‌دار» (Crew Dragon) شرکت اسپیس‌ایکس انتخاب شدند تا ناسا از این فضاپیماهای خصوصی و عملیاتی برای بازیابی پروازهای سرنشین‌دار فضایی امریکا از سال 2017 به بعد استفاده کند.

هدف از این پروازها تحویل‌دادن چهار فضانورد ناسا و 100 کیلوگرم محموله به ایستگاه بین‌المللی فضایی اعلام شده و پس از آن‌ فضاپیما به مدت 210 روز در ایستگاه باقی خواهد ماند. در آنجا این سامانه به عنوان قایق نجات در مواقع اضطراری عمل خواهد کرد.

ناسا اعلام کرده اسپیس‌ایکس قرارداد پرواز خود را اواخر سال جاری میلادی دریافت خواهد کرد.

اولین پرواز سرنشین‌دار به فضا برای سال 2017 برنامه‌ریزی شده، اما این موضوع به کسب گواهی پرواز سرنشین‌دار توسط فضاپیماهای دراگون سرنشین‌دار یا CST-100 بوئینگ و همچنین دریافت بودجه لازم از سوی کنگره متکی است.

فضاپیمای CST-100 برای حمل تا هفت مسافر یا ترکیبی از مسافر و محموله به مدار پایین زمین طراحی شده است.

ماه سپتامبر 2014 (شهریور 93) دو شرکت خصوصی بوئینگ و اسپیس‌ایکس به عنوان برندگان نهایی قرارداد تاکسی فضایی ناسا انتخاب شدند.

با پایان یافتن برنامه شاتل فضایی ناسا در سال 2011، ناسا برای انتقال فضانوردان خود به ایستگاه فضایی مجبور به استفاده از کپسول فضایی سایوز روسیه شد؛ هزینه هر صندلی در این فضاپیما بالغ بر 70 میلیون دلار است.

بوئینگ در قالب قراردادی به ارزش 4.2 میلیارد دلار و با استفاده از فضاپیمای CST-100 و همچنین اسپیس‌ایکس با قرارداد 2.6 میلیارد دلاری و استفاده از نسخه سرنشین‌دار کپسول دراگون، فضانوردان را به ایستگاه فضایی منتقل خواهند کرد.

انتخاب این دو شرکت با اعتراض شرکت سیرا نوادا مواجه شد اما این اعتراض از سوی دولت امریکا رد شد.

بر اساس اعلام ناسا، بوئینگ به عنوان نخستین شرکت خصوصی، ماموریت انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را آغاز خواهد کرد.

یک فضانورد ناسا به همراه خلبان آزمایشی بوئینگ بعنوان نخستین خدمه در پرواز آزمایشی فضاپیمای CST-100 در ژوئیه 2017 حضور خواهند داشت و در صورت موفقیت این پرواز آزمایشی، نخستین گروه فضانوردان در دسامبر 2017 توسط این فضاپیما راهی فضا خواهند شد؛ این فضاپیما تا 10 بار قابلیت استفاده مجدد دارد.

پرواز آزمایشی کپسول بدون سرنشین دراگون (Dragon V2) نیز برای سال 2016 برنامه‌ریزی شده و در صورت موفقیت، پرواز سرنشین‌دار آن در سال 2017 انجام خواهد شد.

«چالز بولدن» مدیر ناسا چندی پیش ابراز امیدواری کرده بود که از سال 2017 چک جدیدی برای آژانس فضایی فدرال روسیه – روس‌کاسموس – به منظور انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی صادر نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha