• شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94030904913

حل معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی پس از یک قرن

حل معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی پس از یک قرن

دانشمندان پس از یک قرن موفق شدند معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی را حل کنند.

دانشمندان پس از یک قرن موفق شدند معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی را حل کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، برخلاف تصور رایج، این سوراخها توسط باکتری‌ها ایجاد نشده‌اند بلکه تکه‌های کوچک کاه درون شیر، عامل ایجاد آن‌ها در پنیر هستند.

محققان مرکز تحقیقات کشاورزی Agroscope دریافتند که سوراخ‌های اسرارآمیز درون این پنیرها، زمانی که شیر مورد استفاده برای تولید پنیر با روش‌های مدرن دوشیده می‌شد، کاهش یافته یا کاملا ناپدید می‌شدند.

به گفته محققان، این مسأله از حدود سال 1917 که ویلیام کلارک، دانشمند آمریکایی در مقاله‌ای دلیل ایجاد سوراخ در پنیر سوئیسی را دی‌اکسیدکربن منتشر شده توسط باکتری موجود در شیر خوانده بود، تاکنون به شکل معما باقی مانده بود.

محققان سوئیسی دریافتند که پنیر سوئیسی در 10-15 سال اخیر از سوراخهای کمتری برخوردار است؛ زیرا بجای سطل‌های شیردوشی، از دستگاههای مهر و موم شده مدرن استفاده می‌شود که از ورود ذرات خارجی به درون مایع جلوگیری می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha