داروخانههای هلالاحمر زیر پوشش شرکت پخش سها هلال بوده که علاوهبر داروهای عمومی، داروهای حیاتی و خاص را نیز توزیع میکنند و از این طریق، امکان دسترسی مردم به این نوع داروها در سراسر کشور فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی لرستان، موضوع راهاندازی این داروخانه در لرستان چند سالی است که توسط مسئولان استان اعلام میشود اما تا این لحظه عملیاتی نشده و در حد یک حرف باقیمانده است.
در این رابطه دکتر «بهرام دلفان» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ایسنا گفت: راهاندازی داروخانه دارای آئیننامههایی مانند مطبها و سایر جاهاست.
وی ادامه داد: اخذ مجوز هرگونه داروخانه باید براساس این آئیننامه باشد و انتظار میرود بقیه نیز تابع قوانین و مقررات باشند.
دلفان اظهار کرد: براساس قانون سازمانها، ارگانها و نهادها چنانچه افرادی متقاضی راهاندازی داروخانه هستند باید درخواست آنها در کمیسیون ماده 20 استان بررسی شود و پس از آن به کمیسیون ماده 20 مرکز در تهران ارسال شود و نهایتاً پس از موافقت اصولی وزارتخانه مجوز صادر میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: هلالاحمر هم برای خرمآباد این چنین تقاضایی داده بود. به هر حال انتظار میرود چنانچه هلالاحمر ادعا کند که قصدش کمک به مردم است باید این ادعا را برای کل استان داشته باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه این تقاضای هلالاحمر در کمیسیون ماده 20 لرستان که متشکل از 6 نفر از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و معاون و مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان و سه نفر بخش خصوصی هستند، یادآور شد: درخواست اولیه این موضوع به همراه مدارک آن به سازمان غذا و داروی کشور ارسال شد و این سازمان با درخواست موافقت نکرد و علت مخالفت وزارت بهداشت این بوده که پیش از این مجوزی به شرکت سها هلال داده شده و بر اساس این مجوز این شرکت میتواند همهی داروها و تجهیزاتش را به داروخانههای مورد تقاضا در سراسر کشور را بدهد، بهجای اینکه یک داروخانه داشته باشیم این شرکت سها هلال میتواند همهی داروهای داروخانهها را تأمین کند.
وی گفت: نمیخواهیم بخش دولتی گسترش یابد و خواهان گسترش بخشخصوصی هستیم اما به هر حال با راهاندازی داروخانه هلالاحمر از سوی سازمان غذا و داروی کشور در استان مخالفت شد.
دلفان با اشاره به اینکه در این راستا مجدداً تقاضا داده شد و به تهران فرستادیم و منتظر پاسخ از سوی معاونت غذا و داروی کشور هستیم، خاطرنشان کرد: مشکل این است که مردان میخواهند ما کار خلاف کنیم و خلاف این است که دانشگاه بدون نظر کمیسیون مرکزی مجوز بدهد که ما این کار را نمیکنیم، چون خلاف است و ما این اختیار را نداریم.
این معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: از نظر وظیفهی اداری بررسی و موافقت با درخواست مجوز راهاندازی داروخانه سها هلال را دانشگاه علوم پزشکی استان به وزارت بهداشت و درمان ارسال کرده اما از لحاظ کارشناسی با این موضوع مخالفیم، چون حتی یک مورد پزشک متخصص در درمانگاه هلالاحمر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از استانها 6 سال پیش مجوز داروخانه هلالاحمر موقت را به مدت 6 ماه گرفته بود که خلاف قانون بوده است و کسانی این کار را کردند باید پاسخگو باشند، خاطرنشان کرد: در بحث داروی بیماران خاص و سرطان در بیمارستان عشایر خرمآباد به متقاضیان دارو داده شده و حتی کمک مالی نیز به آنها میشود.
دلفان با بیان اینکه این آقایان چرا داروهای تخصصی را نمیآورند و چرا برای بروجرد و سایر شهرستانها موافق راهاندازی داروخانه نیستید؟ گفت: این نشان میدهد که مسأله مشکل دارد.
وی تصریح کرد: مگر نمیگویند یک مطالبه عمومی است چرا فقط بهدنبال راهاندازی این داروخانه در خرمآباد هستند و چرا خواهان راهاندازی آن در سایر شهرستانهای استان نیستند، چرا دنبال این نیستند که شرکت پخش سها هلال را به لرستان بیاورند.
رئیس مجمع خیرین سلامت لرستان گفت: چرا این آقایان شعبهی سها هلال را به خرمآباد نمیآورند تا بتواند به 180 داروخانه استان خدمات ارائه دهد، من بیشتر از همه آقایان برای همه بیماران تلاش کردم، چون بنده رئیس خیرین سلامت استان هستم.
«حسینرضا مرادی» مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان نیز در اینباره به ایسنا گفت: ایجاد و راهاندازی داروخانه هلالاحمر نیاز و مطالبه مردم است که تاکنون محقق نشده است.
وی خاطرنشان کرد: پیگیریهایی در این رابطه شده اما متأسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده و امید میرود مسئولان ذیربط تعامل خوبی داشته تا لرستان از این زیرساخت بهرهمند شوند.
مرادی ادامه داد: مردم برای تهیه دارو در اکثر مواقع به تهران و کلانشهرها مراجعه میکنند در حالیکه چنانچه این داروخانه در استان راهاندازی شود دارو با قیمت پایه به دست مردم و برای افراد بیبضاعت بهصورت رایگان در اختیارشان قرار میگیرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان تصریح کرد: دو مدیر سابق جمعیت هلالاحمر لرستان پیگیر راهاندازی این مهم بودند اما متأسفانه هنوز به نتیجه نرسیدهایم و امیدواریم راهاندازی این داروخانه هرچه سریعتر به سرانجام برسد.
«سیدسعید شاهرخی» معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز در اینباره گفته بود: طرح تحول نظام سلامت طرح بسیار اثربخش و قابل توجهی است که در حوزهی بهداشت و درمان انجام میشود.
شاهرخی افزود: هلالاحمر در بحث دارو کمک کند تا داروخانههای هلالاحمر در شهرستانهای خرمآباد و بروجرد ایجاد و راهاندازی شود.
دکتر «کوروش ساکی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز به ایسنا گفت: پخش سها مربوط به هلالاحمر است و پخش کشوری دارد، همچنین داروهایی را که بین داروخانههای دولتی توزیع میکند بدون اضافه کردن هیچ مبلغی اضافی با قیمت تعیینشده و پایه در اختیار مردم قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه هلالاحمر متقاضی مجوز راهاندازی داروخانه هستند و این درحالی است که واگذاری داروخانه قوانین خاص خود را دارد، ادامه داد: بهعنوان مثال یک فارغالتحصیل داروسازی باید 4 تا 5 سال در مناطق محروم و شهرستانهای دور دست کار کند تا امتیاز خود را به حد نصاب برساند و بتواند داخل شهر بیاید با جمعیت و فاصله مشخص و تعریف خاصی که برای داروخانه داشتهایم داروسازان زیادی در نوبت واگذاری قرار میگیرند و اینگونه نیست کسی که فارغالتحصیل شد بتواند به راحتی در داخل شهر داروخانه بزند.
ساکی خاطرنشان کرد: لیست بالابلندی از متقاضیان داروخانه داریم که منتظر هستند تا به آنها داروخانه واگذار شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: در این عرصه بحثی که با دوستان متقاضی داروخانه هلالاحمر داشتیم این بود که گفتند دانشگاه مجوز یک داروخانه مرکزی بزرگ را به ما بدهد، چنانچه این امر صورت گیرد قطعاً حق سایرمتقاضیان داروخانهها خواه ناخواه ضایع میشود و نمیتوانند به عرصه شهر ورود پیدا کنند.
ساکی با بیان اینکه داروساز بیکاری که نتواند داروخانه بزند معنا و مفهوم خیلی بدی برای ما بهدنبال دارد، خاطرنشان کرد: افرادی که متقاضی داروخانه هلالاحمر هستند کارشان امداد و نجات است نه داروسازی، البته قبلاً داروخانه داشتند که تعطیل شده است.
رئیس دانشگاه لرستان گفت: مهندس بازوند استاندار لرستان نیز تأکید داشتند که یک داروخانه هلالاحمر در استان داشته باشیم که این مهم را در کمیسیون ماده 20 تأیید کردیم اما سیاست تهران و وزارتخانه مبنی براین نیست که NGOهایی مثل هلالاحمر را تجهیز کند، چنانچه این مهم انجام شود پس چگونه میتواند پاسخگوی فارغالتحصیلان داروسازی خود باشد.
وی یادآورشد: نظام و صنف داروسازان در استان شدیداً معترض احداث این داروخانه توسط هلالاحمر هستند، چون وظیفه هلالاحمر تنها امداد و نجات است.
ساکی تصریح کرد: به هلالاحمر گفتیم داروهای خودتان را توزیع کنید و آنها گفتند داروهایی که مدنظر خودمان است میآوریم البته آنها میخواهند لوازم بهداشتی مثل شامپو بیاورند و با سناریویی که با شرکتهای دارویی در پشت صحنه دارند میخواهند داروهایی را توزیع کنند که سودآور باشد.
وی با تأکید بر اینکه تحقق این مهم منجرمیشود ما با وزارتخانه مشکل پیدا کنیم، چون آنها با راهاندازی داروخانه هلالاحمر موافق نیستند، گفت: داروسازی که 4 سال در مناطق محروم برای کسب امتیاز تلاش کرده با راهاندازی داروخانه هلالاحمر باید 4 سال دیگر منتظر بماند.
در اینباره «بهرام بیرانوند» نمایندهی مردم بروجرد و اشترینان نیز به ایسنا گفت: برای راهاندازی داروخانه هلالاحمر با آقای ضیایی رئیس سازمان هلالاحمر کشور صحبتهایی شد و وی عنوان کردند که ما از راهاندازی این مهم استقبال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که کمیسیون ماده 20 به راهاندازی این داروخانه در استان مجوز بدهند جمعیت هلالاحمر کشور با راهاندازی این موضوع مخالفتی ندارد.
علیرغم نظر موافق مسئولان و نماینده مجلس، دانشگاه علوم پزشکی لرستان با دلایل خود که قابل توجه بوده موافق راهاندازی داروخانه هلالاحمر در استان نیست و شاید این طرح در حد کاغذ و کاغذبازی باقی بماند.
گزارش از «آزیتا یوسفیان» خبرنگار ایسنا منطقهی لرستان
انتهای پیام
نظرات