• یکشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94030301638
  • خبرنگار : 71411

یک حقوقدان:

اثر تربیتی کانون‌های اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است

اثر تربیتی کانون‌های اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است

یک حقوقدان گفت: اثر تربیتی کانون‌های اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است و قضات توجه کنند که کودکان و نوجوانان را به کانون‌ها نفرستند.

یک حقوقدان گفت: اثر تربیتی کانون‌های اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است و قضات توجه کنند که کودکان و نوجوانان را به کانون‌ها نفرستند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موذن‌زادگان در همایش چشم‌انداز حقوق کودک در جمهوری اسلامی ایران گفت: بهتر است به جای اصطلاح کودک و نوجوان بزهکار، از اصطلاح کودک و نوجوان معارض قانون استفاده کنیم چرا که بار منفی کمتری دارد.

وی ادامه داد: واکنش‌های اجتماعی برای کودک و نوجوانان باید فقط اصلاحی و تربیتی باشد. ما باید هر واکنشی که در قبال رفتار این اشخاص اتخاذ می‌کنیم مبتنی بر اصلاح و تربیت باشد و واکنش‌هایی که جنبه سرکوبگری دارند نباید اعمال شوند.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: برای مثال اعدام افرادی که سن آنها کمتر از 18 سال است نباید صورت گیرد زیرا جنبه تنبیهی دارد. حبس ابد نیز معادل اعدام است و ابدا نباید درباره کودک و نوجوان این احکام را به کار برد.

وی گفت: اگر حبس ابد برای کودکان زیر 18 سال اعمال می‌شود باید امکان آزادی برای آنها پیش‌بینی شود.

موذن‌زادگان درباره تنبیه بدنی، گفت: تنبیه بدنی به هیچ وجه نباید جزء واکنش‌های اجتماعی برای کودک و نوجوان اتخاذ شود زیرا مغایر با مسائل اصلاح و تربیت و مسئولیت‌پذیری کودک و نوجوان است.

این حقوقدان با اشاره به عضویت ایران در کنوانسیون حقوق کودک، گفت: ایران در سال 72 کنوانسیون حقوق کودک را قبول کرد که البته شرایط وسیعی گذاشت که مغایر با ذات کنوانسیون است.

وی تصریح کرد: نگهداری کودکان در کانون اصلاح و تربیت آخرین راه علاج است. همچنین اثر تربیتی کانون‌های اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است و قضات توجه کنند که کودک و نوجوانان را به کانون‌ها نفرستند.

موذن‌زادگان گفت: بر اساس مطالعه میدانی که به پایان‌نامه نیز تبدیل شده و در دانشگاه علامه طباطبایی موجود است اثر تربیتی کانون اصلاح و تربیت بسیار ضعیف است و بیشتر باید از واکنش‌های مراقبتی و درمانی استفاده شود.

این حقوقدان درباره جزای نقدی برای مجازات، گفت: این واکنش باید زمانی درباره کودک و نوجوان اعمال شود که دارای توانایی مالی هستند. گرفتن جزای نقدی از والدین هیچگونه اثر تربیتی بر کودک ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با کودک و نوجوان در اسرع وقت کار دادرسی را باید فیصله داد و ارجحیت خروج کودک و نوجوان از دادرسی‌های رسمی است. در واقع امکانات خوبی در قانون آیین دادرسی کیفری پیش‌بینی شده است که متاسفانه اعمال نشده‌اند.

موذن‌زادگان گفت: در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 برخلاف قوانین قبلی که تنبیه بدنی را در مواد 49، 112 و 113 پیش‌بینی کرده بود این مواد نقض شده است. در قانون قبلی حتی برخلاف موازین اسلامی برای کودک و نوجوان حکم شلاق پیش‌بینی شده بود اما با توجه به اصلاحاتی که در قانون سال 92 در نظر گرفته شده، تحولات خوبی را شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha