نمایندگان مجلس در مصوبهای منابع درآمدی احزاب را مشخص کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (سهشنبه) و در ادامه بررسی جزئیات طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی ماده 16 این طرح را با 131 رأی موافق، 15رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه، منابع درآمدی احزاب عبارتند از:
1- حق عضویت اعضاء
2- کمکها و هدایای نقدی و غیرنقدی اشخصا حقیقی و حقوقی ایرانی
3- وجوه حاصل از فعالیتهای قانونی انجام شده در چارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه
4- کمکها و یارانههای دولتی.
طبق تبصره این ماده دولت در راستای کمک به احزاب هر ساله ردیف بودجهای را در بودجه سالانه پیشبینی میکند.
همچنین طبق تبصره 2 هرگونه استفاده احزاب از منابع و امکانات دولتی دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری توسط احزاب موجب اعمال بندهای ماده 19 این قانون میشود.
همچنین نمایندگان تبصره 3 این ماده را با اخطار عباس قائدرحمت نماینده درود و ازنا حذف کردند به این دلیل که این تبصره باعث کاهش درآمدهای دولتی میشود.
در این تبصره آمده بود که کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی و همچنین حق عضویت اعضای حزب از پرداخت مالیات معاف است.
احزاب موظف به ارائه گزارش مالی به کمیسیون احزاب شدند
به گزارش ایسنا، همچنین نمایندگان ماده 17 این طرح را با 134 رای موافق، 6 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.
بر این اساس اختصاص اعتبارات کمک به احزاب موضوع ماده 16 این قانون بر اساس دستورالعمل مصوب کمیسیون احزاب بوده و نظارت بر حسن انجام آن نیز بر عهده کمیسیون فوق میباشد.
طبق تبصره ماده 17 کلیه احزاب مشمول دریافت کمک موظفند وجوه دریافتی را در جهت اهداف و برنامههای حزب به کار برده و در پایان سال مالی گزارش آن را به کمیسیون احزاب ارسال کنند. دریافت مجدد یارانه منوط به ارائه گزارش مالی و تایید آن توسط کمیسیون احزاب میباشد.
انتهای پیام
نظرات