هیات منصفه فدرال آمریکا سرانجام پس از هفتهها رسیدگی به پرونده جوهر سارنایف، وی را به جرم همدستی در حمله سال 2013 در ماراتن بوستون به اعدام محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، حمله برادران سارنایف شامل جوهر و تیمورلنگ سارنایف در خط پایانی ماراتن بوستون آمریکا در سال 2013 سه کشته و 264 زخمی بر جای گذاشت. در آن زمان تیمورلنگ در جریان تعقیب و گریز با شلیک نیروهای پلیس کشته شد و برادرش جوهر روانه زندان شد.
پس از ماهها رسیدگی به پرونده جوهر سارنایف و 10 هفته شهادت مردم حاضر در صحنه بمبگذاری، سرانجام هیات منصفه به اعدام جوهر سارنایف 21 ساله با تزریق ماده کشنده رای داد. هیات منصفه متشکل از پنج مرد و هفت زن پس از ۱۴ ساعت بحث و تبادل نظر رای به اعدام جوهر سارنایف داد.
ماه گذشته میلادی دادگاه، سارنایف را در همه ۳۰ اتهامی که علیه وی مطرح شده بود، مجرم شناخت. از جمله اتهامات وی، تیراندازی به سمت افسر پلیس و کار گذاشتن دو بمب دستساز در 15 آوریل 2013 در محل حادثه بوده است. در جریان شهادت در دادگاه، بسیاری از افرادی که حاضر شدند از آن واقعه دچار مصدومیت و معلولیت شدهاند.
صدور حکم اعدام برای جوهر سارنایف به این معنا نیست که وی فورا اعدام میشود. وکلای وی این فرصت را دارند که درخواست استیناف بدهند و روند رسیدگی به آن ممکن است سالها به طول انجامد.
بستگان قربانیان این حادثه به هنگام قرائت رای دادگاه گریه میکردند، اما براساس گزارشها در چهره سارنایف که سر خود را پایین نگه داشته بود، هیچ احساسی دیده نمیشد.
هیات منصفه ۱۲ عامل را که بر اساس آنها میتوانستند رای به حکم اعدام دهند، مشخص کردند. در عین حال وکلای مدافع ۲۱ مورد را ارائه کرده بودند که به عقیده آنها میتوانست حکم کمتری را برای موکلشان به دنبال داشته باشد.
وکلای سارنایف میگویند که پرونده موکلشان باید از بوستون (در ایالت ماساچوست) به جای دیگری منتقل شود. به گفته آنها موکلشان در این شهر نمیتواند یک محاکمه عادلانه داشته باشد.
وکلای سارنایف نقش وی را در این بمبگذاری منکر نشدهاند، اما پیشتر گفته بودند که عامل اصلی این رخداد، برادر بزرگتر وی بود که جوهر را مجبور به مشارکت در بمبگذاری کرد.
یکی از محکمترین شواهد، ویدئویی بود که در آن جوهر سارنایف موقع گذاشتن یک کوله پشتی حامل بمب در نزدیکی محله حادثه دیده میشود. وی همچنین هنگامی که پس از زخمی شدن در یک قایق پنهان شده بود، روی تکه کاغذی خطاب به ماموران نوشت: "دست از کشتن مردم بیگناه ما بردارید و ما هم دست میکشیم."
آن تکه کاغذ به عنوان مدرک در دادگاه ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات