محققان دانشگاه کارولینای شمالی به تازگی موفق شدهاند از حبابهای سلولی ریز برای تحویلدادن مستقیم دارو به مغز بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده کنند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، نوعی آنزیم طبیعی به نام «کاتالاز» میتواند در درمان اختلالات عصبی مانند پارکینسون بسیار کارآمد باشد اما آنزیم کاتالاز برای این که از میان سد خونی مغزی عبور کند، بیش از اندازه بزرگ است.
دانشمندان به تازگی دریافتهاند قراردادن این آنزیمها در درون حبابهای طبیعی و ریز، امکان عبورکردن آنها از سد خونی مغزی را فراهم میکند؛ این موضوع برای درمان اختلالات عصبی بسیار کارآمد خواهد بود.
تیم علمی حبابهای میکروسکوپی به نام exosome را از سلولهای ایمنی بدن انسان استخراج کردند. دانشمندان موفق شدند این پروتئینها را برای مبارزه با مولکولهای نابودکننده عامل التهاب، بارگیری کنند.
مولفههای exosome ماهیتا طوری مهندسی شدهاند که ابزار تحویلدهنده ایدهآلی برای ارائه پروتئینها و ماده ژنتیکی به مغز باشند. کاتالاز، پروتئین بزرگی است و امکان تحویلدادن آن از میان سد خونی مغزی غیرممکن است اما دانشمندان برای انجام این کار، از exosome استخراجشده از گلبولهای سفید استفاده کردند.
محققان معتقدند یک مولکول منفرد کاتالاز میتواند در هر ثانیه حدود یک میلیون مولکول تخریبگر مغز را خنثی کند. افزون بر این، چنین اثری ادامهدار است زیرا کاتالاز به عنوان نتیجه واکنش، ناپدید نمیشود.
تیم علمی امیدوار است سرانجام درمانهای شخصیشدهای ارائه دهد که از exosome خود بیمار برای تحویل کاتالاز به درون مغز استفاده کنند.
جزئیات این مطالعه در Journal of Controlled Release ارائه شده است.
انتهای پیام
نظرات