محققان مرکز بیومتریک CyLab در دانشگاه کارنگی ملون به تازگی نوعی سیستم تشخیص عنبیه را آزمایش کردهاند که میتوان از آن در شناسایی افراد از فاصله 12 متری استفاده کرد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مانند سامانههای تشخیص اثر انگشت یا صورت، سامانه ابداعی از تکنیکهای تشخیص الگوی ریاضیاتی استفاده میکند. این فناوری، فیلم یا عکس زنده از سوژه تهیه کرده و برای یافتن تناظری بالقوه با آن، پایگاه دادههای خود را جستوجو میکند.
مانند اثر انگشت، هر عنبیه به دلیل الگوهای پیچیدهاش که در سراسر عمر فرد ثابت میماند، منحصربهفرد است. سیستم جدید، با استفاده از نور در طول موج نزدیک به مادونقرمز، تصاویری از عنبیه را از فاصلهای خاص شکار میکند.
در حوزه قانون، تشخیص عنبیه در شناسایی مظنونین از فاصله دور و در شرایط نوردهی مختلف به کار خواهد رفت؛ حتی میتوان از این سیستم در شکار تصاویر از طریق انعکاسهای آینه استفاده کرد.
محققان دانشگاه کارنگی ملون به تازگی سیستم جدید را در یک ایستگاه ترافیکی مورد آزمایش قرار داده و با استفاده از اسکنر عنبیه طیف طولانی، قادر به شناسایی راننده وسیله نقلیه بودند. سامانه مزبور این عمل را با شکارکردن تصویر چشم با استفاده از آینه بغل خودرو انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات