• چهارشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94021609446

وزیر نفت تاکید کرد

رفع تحریم‌ها رهاکردن ساخت داخل نیست/ با خارجی ها تعامل می کنیم هرچند تنهایمان گذاشتند

رفع تحریم‌ها رهاکردن ساخت داخل نیست/ با خارجی ها تعامل می کنیم هرچند تنهایمان گذاشتند

وزیر نفت تاکید کرد: هر چند در مرز شکسته شدن تحریم ها قرار داریم، اما لغو تحریم‌ها به معنای رها کردن ساخت داخل نیست.

وزیر نفت تاکید کرد: هر چند در مرز شکسته شدن تحریم ها قرار داریم، اما لغو تحریم‌ها به معنای رها کردن ساخت داخل نیست.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بیژن زنگنه بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاح رسمی بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ، گاز، پالایش و پتروشیمی افزود: اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ایجاد اقتصادی درون‌زا و برون‌گرا همچنان با جدیت دنبال می‌شود.

به گفته وی ایران همچنین از شرکت‌های خارجی برای تسریع و تحقق بخشیدن به برنامه های ساخت داخل استفاده می کند.

وزیر نفت تاکید کرد: برداشتن تحریم ها به این معنا نیست که کار را تعطیل کنیم بلکه باید کار با همه قدرت و با همکاری شرکتهای معتبر خارجی ادامه یابد.

وزیر نفت با تاکید بر این که مرد شکستن تحریمها هستیم اما متقاضی آن نیستیم، گفت: امسال دولت با عزت تمام تحریم های بین المللی را لغو می کند تا طرحهای عظیم صنعت نفت تسریع یابد.

وی گفت: هم اکنون وقت آن است که از موضع قدرت و توانمندی با شرکتهای خارجی که تمایل به حضور در ایران دارند صحبت کنیم؛ هرچند که آنها ما را در روزهای سخت تنها گذاشتند.

وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز عملیات اجرایی ساخت هشت پالایشگاه میعانات گازی با حضور معاون اول رئیس جمهوری خبر داد و گفت: رفع تحریمها به معنای رها کردن ساخت داخل در این دولت نیست.

زنگنه با اشاره به این که سال گذشته در نمایشگاه نوزدهم صنعت نفت قول ساخت یک طرح فراگیر پالایشگاهی به ظرفیت ٤٨٠ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه سیراف را داده بودم، گفت: این طرح سه میلیارد دلاری خرداد ماه امسال با حضور و مشارکت سرمایه گذاران و شرکتهای توانمند اکثرا خصوصی آغاز می شود.

وی با اشاره به راه اندازی پنج فاز پارس جنوبی در سال ٩٣ اظهار داشت: یکی دیگر از قولهای بنده در سخنرانی خود در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزایش ظرفیت تولید گاز کشور بود که این امر با افزایش ١٢٥ میلیون مترمکعبی تحقق یافت.

زنگنه راه اندازی پنج فاز پارس جنوبی به دست متخصصان صنعت نفت ایران را کاری عظیم برشمرد و گفت: افتخار راه اندازی این پروژه متوجه صنعتگران ایرانی است.

وزیر نفت در ادامه به توسعه میدانهای غرب کارون اشاره کرد و گفت: کارها در این بخش و در میدانهایی که در این حوزه هستند به خوبی در حال انجام است و با سرعت خوبی پیش می رود.

وی با یادآوری این که در نمایشگاه نوزدهم یکی از مسائلی که عنوان شد تبادل با انجمنهای صنفی حرفه ای بود تا شرایط برای رقابت و فضای کسب و کار برای آنها بهبود یابد، افزود: در این زمینه مهر ماه پارسال ابلاغیه ای صادر شد که چند محور اصلی داشته است. بر اساس این ابلاغیه شرکتهای تابعه نفت ملزم شدند تا از شرکتهایی که در فهرست تنظیم شده از سوی معاونت امور مهندسی وزارت نفت استفاده کند.

وزیر نفت همسنگ سازی قیمتها، محاسبه قیمت نفت، شفافیت در مناقصه های داخلی و انجمنی برای رفع اختلافها را از دیگر موارد این بخشنامه ابلاغی عنوان کرد و افزود: بر این اساس همسنگ سازی قیمتها که یکی از موارد این ابلاغیه بوده است در آن قیمتهای خارجی با محاسبه هزینه حمل و پس از پرداخت هزینه های گمرکی محاسبه می شود.

وزیر نفت همچنین به ساخت ١٠ کالای اصلی و پرمصرف داخلی در داخل کشور اشاره کرد و افزود: در این زمینه قرار شد تجهیزات سر چاهی، پمپهای درون چاهی، شیرهای ایمنی، لوله های جداری، الکتروموتورهای ضد احتراق، ماشینهای دوار، تجهیزات اندازه گیری، فولادهای آلیاژی و پیلهای هوشمند بوسیله شرکتهای داخلی ساخته شود.

وزیر نفت افزود: قرارداد ساخت مته های حفاری هم اکنون امضا شده است و باقیمانده اقلام مهم مورد نیاز تا پایان امسال امضا می شود.

زنگنه همچنین با یادآوری این که پارسال مطالبی در باره رانت خواری اعلام کردم، افزود: خوشبختانه امسال وضع رانت خواری رو به کاهش و بهبود است.

وزیر نفت با اشاره به ضعف ایران در زمینه شرکتهای پیمانکاری عمومی و یی پی سی کار گفت: اگر این شرکتها در ایران وجود داشته باشند و حمایتهای لازم از آنها انجام شود به طور حتم بازار ساخت داخل تضمین می شود.

زنگنه به وجود ٧٠ میلیارد دلار پروژه در حال ساخت و طراحی در صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: نقش بخش خصوصی در اجرا و سرمایه گذاری این طرحها بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان این که پارسال مجلس با مجوز خود به دولت در زمینه سرمایه گذاری در قالب بند «ق» گفت: امسال نیز مجلس در قالب ماده ١٥ رفع موانع تولید به دولت و وزارت نفت اجازه سرمایه گذاری ٥٠ هزار میلیارد تومانی (٢٠ میلیارد دلاری) را داده است که این رقم با احتساب منابع بند «ق» از نظر فیزیکی رقمی بی نهایت برای ما به شمار می رود.

وی گفت: بخشی از منابع بند ق پارسال در بخشهایی از حوزه نفتی غرب کارون، فازهای پارس جنوبی و راه آهن استفاده شده است از این رو ما می توانیم با اصلاح ساختار و بهینه سازی مصرف در بخش راه آهن و حمل و نقل صرفه جویی قابل توجهی در بخش فرآورده های نفتی داشته باشیم.

وی از سرمایه گذاری ٦ هزار میلیارد تومانی در بخش گازرسانی روستایی امسال خبر داد و گفت: با توجه به استفاده پیمانکاران داخلی در بخش گازرسانی از سازندگان داخلی اجرای این میزان پروژه می تواند تضمین کننده بازار داخلی باشد.

وی با اشاره به هزینه ٨٠ میلیارد دلاری وزارت نفت بابت پرداخت یارانه های فرآورده های نفتی گفت: اگر بتوانیم با طراحی طرحهای صرفه جویی در بخشهای خودروهای کم مصرف، گازسوز، اتومبیلهای برقی و موتورسیکلتهای برقی سرمایه گذاری داشته باشیم می توانیم شاهد صرفه جویی ١٥ تا ٢٠ میلیارد دلاری در این بخش باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۳۹

باسلام . پس چرا مي گفتند تحريم باعث رشد مي شود. ماکدام حرف را باور کنيم