وظیفه اصلی گردهها کمک به باروری درختان و گیاهان است اما کارشناسان آمریکایی معتقدند که گردهها میتوانند ابرها را نیز بارور کنند.
به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان آمریکایی در مطالعه جدید خود مشاهده کردند گردهها که کپسولهای حامل ذرات ژنتیکی هستند و از طریق باد جابهجا میشوند میتوانند بر شرایط جوی زمین تاثیر بگذارند.
کارشناسان مطالعات جوی که عموما به بررسی «ائروسل» یا همان ذرات معلق در هوا که نور و گرما را پراکنده میکنند و در شکلگیری ابرها نقش دارند، پرداختهاند، اغلب در مطالعات خود گردهها را نادیده گرفتهاند.
«آلیسون اشتینر»، متخصص این مطالعه گفت: این گردهها به اندازهای بزرگ هستند که در سیستم جوی اهمیت دارند و نقششان در شکلگیری ابرها یا تعامل با اشعه خورشید قابل توجه است. همچنین این ذرات بزرگ در اتمسفر پایدار نیستند و به سرعت از بین میروند.
به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، کارشناسان آمریکایی به بررسی این موضوع پرداختند که آیا رطوبت میتواند موجب تجزیه گردهها شود و دریافتند زمانی که گردهها مرطوب میشوند در ظرف چند ثانیه یا دقیقه به آسانی تجزیه میشوند و ذرات بسیار کوچکتری تولید میکنند که میتوانند مانند هسته تراکم ابر عمل کنند و در نتیجه در بارورسازی ابرها نقش دارند.
انتهای پیام
نظرات