محققان دانشگاه امپریال کالج لندن موفق به شناسایی نشانگرهای شیمیایی در ادرار انسان شدهاند که با توده بدن مرتبط بوده و سرنخهایی را در مورد دلیل احتمال بیشتر ابتلای افراد چاق به بیماریهایی مانند سرطان، سکته، دیابت و بیماری قلبی ارائه خواهد داد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، به گفته دانشمندان، این یافتهها همچنین ممکن است به دانشمندان در شناسایی افراد دارای به اصطلاح «امضای متابولیکی»، برای چاقهایی که چاق نیستند، کمک کرده و راههایی را برای جلوگیری از چاق شدن آنها و ابتلا به سایر بیماریهای متابولیکی ارائه کند.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، 13 درصد بزرگسالان در سراسر جهان در سال 2014 چاق محسوب میشدند. همچنین در سال 2013، حدود 42 میلیون کودک زیر سن پنج سال از اضافه وزن برخوردار بودند.
ادرار انسان از مواد شیمیایی مختلف موسوم به متابولیتها برخوردار است که از طیفی از فرآیندهای بیوشیمیایی در بدن تولید میشوند.
دانشمندان با بهرهبرداری از فناوریهایی که میتوانند محتوای متابولیک یک نمونه ادرار را بررسی کنند، میتوانند اطلاعات زیادی را در مورد ترکیب ژنتیکی و شیوه زندگی فرد استخراج کنند.
محققان در این تحقیق، به بررسی نمونه ادرار بیش از 2000 داوطلب در آمریکا و بریتانیا پرداختند. آنها 29 محصول متابولیکی متفاوت را شناسایی کردند که سطوح آنها با شاخص توده بدنی فرد مرتبط بود.
برخی از این متابولیتها توسط باکتریهای ساکن روده تولید میشوند که نشان از نقش احتمالا قدرتمند آنها در چاقی دارد.
این نتایج در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات