وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس فرهنگستان علوم چین در محل وزارت علوم دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر فرهادی در این دیدار گفت: ایران و چین روابط سیاسی اقتصادی خوبی با یکدیگر دارند و سیاست وزارت علوم افرایش و تقویت همکاری با دانشگاهها و مراکز پژوهشی چین است.
وی ایجاد کرسی آموزش زبان چینی و توسعه آموزش این زبان در ایران و تقویت آموزش زبان فارسی در چین را از دیگر زمینه های همکاری میان وزارت علوم و آکادمی علوم چین دانست.
فرهادی افزود: تبادل استاد و دانشجو، اعطای فرصت مطالعاتی، برگزاری همایشهای علمی و انجام تحقیقات مشترک و به ویژه پیوند شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علمی از جمله زمینههای همکاری دو طرف است.
وزیر علوم با اشاره به تجارب مفید کشور چین در زمینه مدیریت بحران اظهار امیدواری کرد که کشور ما بتواند از تجارب ارزنده آنها در این زمینه حداکثر استفاده را بکند.
فرهادی تاکید کرد: دانشگاههای ایران از دانشگاههای مطرح در سطح بینالمللی و منطقهیی هستند و ما علاقمند به تقویت ارتباطات علمی، پژوهشی و فناوری گستردهتر و بیشتر با کشور چین هستیم.
پرفسور چونلی بای نیز ضمن تاکید بر اهمیت همکاریهای علمی ایران و چین گفت: آکادمی علوم چین و دانشگاهها، مراکز پژوهشی و شرکتهای زیرمجموعه آن از ظرفیت بالایی برای همکاری علمی با ایران برخوردار هستند.
وی ضمن استقبال از بحث تبادل استاد و دانشجو بین ایران و چین گفت: هم اکنون 19 دانشجوی دوره دکتری ایران از طرف آکادمی علوم چین بورسیه هستند و در صورت پذیرش هزینه رفت و آمد دانشجویان از طرف ایران امکان افزایش این بورسیه ها وجود دارد.
در پایان این دیدار مقرر شد کارگروه مشترکی از طرفین تشکیل و در قالب یک تفاهم نامه، زمینههای همکاری مشترک را مشخص کند.
گفتنی است، آکادمی علوم چین بالاترین موسسه آکادمیک و همچنین مرکز پژوهشی جامع علوم در چین است. رسالت و ماموریت آکادمی شامل تعیین خط مشیها و هدفمند کردن تحقیقات علمی، آموزش و تربیت نیروی متخصص و کارآمد و بازسازی و قدرتمند کردن مراکز علمی تحقیقاتی است.
انتهای پیام
نظرات