• یکشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۹:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94020603544
  • منبع : مطبوعات

حرم مطهر امام(ره) با حضور رهبری افتتاح می‌شود

انصاری:تملق، تعصب و تخریب آفاتی برای همدلی و همزبانی است

انصاری:تملق، تعصب و تخریب آفاتی برای همدلی و همزبانی است

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) گفت: یکی از تلاش‌های ما در این سال باید این باشد که در بزرگداشت امام خمینی(س) برگ زرینی دیگری بر افتخارات کارنامه‌مان بیفزاییم و توان‌مان را به کار ببریم که نسل تشنه آرمان و افکار امام بتواند در این دریای بیکران بیشتر و بهتر بهره‌مند شود.

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) گفت: یکی از تلاش‌های ما در این سال باید این باشد که در بزرگداشت امام خمینی(س) برگ زرینی دیگری بر افتخارات کارنامه‌مان بیفزاییم و توان‌مان را به کار ببریم که نسل تشنه آرمان و افکار امام بتواند در این دریای بیکران بیشتر و بهتر بهره‌مند شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی انصاری، در دومین جلسه این ستاد با اشاره به شعار سال اظهار کرد: به نظر بنده، این نامگذاری اگر درست تفسیر شود و جامعه و مسئولان به ابعاد این نامگذاری توجه کافی کنند؛ خواهند یافت که یکی از مسائل ما در نظام اسلامی، همدلی و همزبانی است و از آغاز پیروزی انقلاب هم با همین سرمایه توانسته‌ایم پیش برویم و تمام موفقیت‌های ما مرهون همدلی و همزبانی بوده است.

وی ادامه داد: همه ما می‌دانیم در جمهوری اسلامی دو عنصر مردم و کارگزاران در کنار هم هستند و پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب، در برگیرنده تمام کارگزاران نظام به همراه تمام ملت است؛ یعنی قوای مجریه، مقننه، قضائیه، سایر ارکان نظام و مردم باید همزبان و همدل باشند. اگر این قضیه محقق شود؛ تمام مشکلات و نارسایی‌ها برطرف می شود و جامعه ما یک جامعه اخلاقی خواهد بود که با صبر و تحمل و درایت پیش می‌رود.

وی افزود: اگر جامعه ما روزی به همدلی رسید؛ این یک الفت الهی است که با هیچ قدرت و ثروتی قابل مقایسه نیست. برداشت من این است که همدلی و همزبانی از اخلاق شروع می‌شود، پیش می‌رود و به ثمر می‌نشیند.

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام (س)، با بیان این‌که «این شعار صرفا شعار امسال نیست و باید برای همیشه باشد»، گفت: همزبانی نقطه اوج همدلی است. همزبانی یعنی انسان، جامعه، دولت و مردم هنری داشته باشند که سلیقه‌های مختلف را به گونه‌ای جمع کنند که از همه آن ها یک صدا بلند شود.

وی با اشاره به فرمایشی از حضرت امام (س) خاطرنشان کرد: امام(س) فرمودند که دنیا روی این حقیقت مطالعه کند که از همه جای این کشور یک صدا بر می‌خیزد و مردم یک آرمان را دنبال می‌کنند.

وی افزود: اصول همدلی این است که اول نیت‌ها خیر باشد، دوم عمل‌ها خیر باشد، سوم حسن ظن و چهارم حسن خلق وجود داشته باشد. در جامعه ما باید هدف و نیت واحد باشد و بعد از آن به همزبانی می رسیم که در داخل و خارج هر فردی نگاه کند، ببیند مردم همه به دنبال یک الگوی مقدس هستند.

وی ادامه داد: در مکتب امام اولویت مردم هستند، قیم و ولی مردم هستند. به دلیل این‌که هیچ رکنی از نظام را پیدا نمی‌کنید، مگر این‌که از دل مردم باشد. درکی که ما از مکتب سیاسی امام داریم این است که در جمهوری اسلامی انتخاب همه ارکان با مردم است. وقتی چنین نظام منسجمی شکل می گیرد؛ مسلم است در این جامعه دو دلی، نفاق و تفرقه نخواهد بود.

انصاری افزود: همزبانی یعنی مردم و حاکمان باید صداقت داشته باشند و به تعبیر رهبری باید با مردم صادقانه برخورد کنیم و حتی در قرآن تأکید شده که جامعه اگر می‌خواهد متعالی باشد؛ باید در اوج صداقت باشد و امام بزرگوارمان نیز بدین ضمون فرمودند که شما صداقت داشته باشید و منافقانه و ریاکارانه با مردم برخورد نکنید.

وی دومین عامل مهم را عقلانیت دانست و گفت: بعد از گذشت سی و شش سال از پیروزی انقلاب، تمام سخنان ما باید آمیخته با عقلانیت باشد و به جامعه نشان دهیم که در پس شعارهایی که می دهیم تعقل نهفته است. سومین عامل، احترام متقابل است. هیچ‌کس نباید بگوید همه در برابر سخن من سکوت محض باشند. بر اساس آیه شریفه «و امرهم شوری بینهم»، باید مشورت، گفتگو، تعامل و نقد را تقویت کنیم.

به گزارش ایسنا به نقل از جماران وی با ذکر آفاتی برای همدلی و همزبانی گفت: آفت اول تملق است. خدا نکند در جامعه در سطوح مختلف تملق رواج پیدا کند. ضرورتی ندارد در جامعه، انسان‌ها در تعامل با یکدیگر از موضع تملق برخورد کنند. اما توجه داشته باشید که احترام باید وجود داشته باشد. حضرت امام خمینی (س)، مقام معظم رهبری، امیرالمؤمنین علی‌(ع) و سایر ائمه با تملق بیگانه‌اند. مسئله دوم تعصب است. تعصب، همدلی را نابود می‌کند. تعصب اگر روی مدار حق و حقیقت باشد ایرادی ندارد، اما اگر در مسائل گروهی و حزبی باشد؛ منجر به شکست جامعه خواهد شد. نکته سوم تخریب است. انسان و جامعه نباید با هر پدیده اول با دید نقد نگاه کنند. اسلام و شیعه اصل مسلمی دارد که معتقد است اصل بر برائت است. نباید تصمیم دیگران را بدون توجه به ابعاد مختلف آن محکوم به مخالفت کنیم.

انصاری اظهار کرد: ان شاءالله در سایه رهبر معظم انقلاب بتوانیم همدلی و همزبانی را که شأن ملت است، کسب کنیم و این تابلو نظام و مایه افتخار ما باشد. این آرزوی رهبری و آن هایی است که در دولت و سایر دستگاه ها هستند و مردم باید مدنظر داشته باشند و متولیان کار بدانند نقطه اوج همدلی و همزبانی در انتخابات است که رقابت‌ها برادرانه، دوستانه و در چارچوب قانون شکل گیرد.

وی گفت: قرار است حرم مطهر امام راحل با حضور رهبر معظم انقلاب، مسئولان، مردم و اهل بیت امام(ره) افتتاح شود.

وی با اشاره به این‌که «کار ساخت حرم امام حدود 25 سال طول کشیده است»، اظهار کرد: به علت مشکلات مالی و اجرایی، اکنون کارهایی را به طور شبانه‌روزی و با ایثار عوامل اجرایی انجام می دهیم تا بتوانیم حرم را در 14 خرداد به روی مردم و مسئولان باز کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha