برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی در صورتی که برنامه طبق آنچه که اعلام شده پیش برود، از نیمه دوم سال آینده با 35 هزار بشکه در روز آغاز خواهد شد؛ اما این در حالی است که بیش از دو دهه از برداشت قطر از لایه نفتی پارس جنوبی می گذرد و هنوز ایران نتوانسته موفق به برداشت نفت از این میدان مشترک شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، طی یک دهه گذشته اقدامات انجام شده توسط شرکت ملی نفت ایران، منجر به برداشت نفت از لایه نفتی پارس جنوبی که بنا به پیشبینیهای صورت گرفته حدود 7 میلیارد بشکه نفت دارد نشده است و به نظر میرسد وزارت نفت از معرفی این پروژه به منظور جذب سرمایه گذار در کنفرانس لندن منصرف شده است.
بر اساس این گزارش، در راستای برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی، قراردادی برای تامین کشتی FPSO به منظور استخراج، پالایش و ذخیره سازی نفت از این میدان مشترک با قطریها امضا شده است.
همچنین ساخت اولین سکوی دریایی لایه نفتی پارس جنوبی به پایان رسیده و پیش بینی می شود تا پیش از فرا رسیدن تابستان نصب این سازه در خلیج فارس به پایان برسد. گفته می شود ظرفیت تولیدی تاسیسات این سکو ۳۵ هزار بشکه نفت خام در روز است که با احتساب آب همراه نفت توان فرآورش حدود ۴۴ هزار بشکه نفت خام ورودی را دارد.
به علاوه تاکنون هفت حلقه چاه در لایه نفتی پارس جنوبی به وسیله دکل ملکی شرکت پتروپارس حفاری و تکمیل شده و بنا شده سه حلقه چاه جدید در لایه نفتی پارس جنوبی به منظور تزریق آب و نگهداشت تولید این میدان با دومین دکل حفاری ملکی شرکت پتروایران در آینده نزدیک، حفاری میشود.
در این راستا در حالی که مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس از این پروژه به عنوان پروژهایی نام برده بود که در کنفرانس لندن معرفی میشود،شرکت نفت در ادامه اقدامات یک دهه پیش خود، به دنبال دستیابی به نفت پارس جنوبی است و علیرضا ضیغمی، مجری طرح لایه های نفتی پارس جنوبی پیش بینی کرده که 20 تا 35 هزار بشکه نفت با تکمیل فاز اول این پروژه در نیمه دوم سال 95 برداشت شود.
انتهای پیام
نظرات